《我的MK妹同桌》第二季

1001 回覆
145 Like 8 Dislike
留名
唔好quote長文
「超,扮曬嘢啦你,成日都無理正經!」呀詩話完下一秒,就尖叫起上嚟。

「啊啊啊啊!!!」佢俾我公主抱咗上床,返埋房之後大膽咗好多,得返我哋兩個嘅時候,只係想甜甜蜜蜜。

「依家就唔正經俾你睇!」要好好教訓佢先得。

「我個頭未乾啊⋯⋯」講都講得有氣無力咁。

我已經用嘴唇封住佢雙唇,佢只能夠發出支支吾吾嘅聲音,無從反抗。

然後就係最激烈嘅時候,嗰晚我哋大戰好幾次,直至攰到仆街先攬住一齊瞓。

呢一晚真係好滿足,身心都係,根本無時間俾我哋去細想咁多,只係想佔有對方,互相有來有往,咩花式都玩齊曬。

「我哋會唔會嘈到隔離㗎?」呀詩中途嗰陣問我。

「可能佢哋都嘈緊,聽唔到我哋啦!」我仍然賣力緊係呀詩身體度竄流,鍾意睇佢受不了嘅表情。

「啊⋯⋯你⋯真係呢⋯⋯」

「咩啊?」我壞笑。

「好鬼衰囉!又搞到人哋咁⋯⋯啊⋯⋯」用行動嚟證明自己有幾衰。

但其實佢自己明明就鍾意呢啲。

完事後,攬住一齊,大家都攰攰地,好有睡意嘅時候,呀詩問咗句:「唔知蕃薯仔佢哋今晚點呢?」

「咁真係唔知啦,佢哋好難講,我淨係知我攰到仆街姐⋯⋯」

「屌你啦。」呀詩嘅小拳頭拍打我心口。

第二朝,我哋遲咗半個鐘起身,到子晴佢哋執好嘢,過嚟拍我哋門嘅時候,我哋先知大鑊⋯⋯

因為我哋要趕車。
今晚加速
褲都除埋你俾呢啲我睇
Btw G持
我兩個拖住疲累嘅身軀執好嘢,捱住子晴同蕃薯仔嘅面色同埋眼神,呀詩兩隻腳軟到合都合唔埋。

見到子晴佢哋咁精神,我諗琴日進展無望㗎啦,趕頭趕命咁去到高鐵站,臨5分鐘前到車站,再趕埋入閘,炆水趕到上車。

一路上子晴都無乜點講到嘢,我都心知不妙,子晴嬲咗,係咁同蕃薯仔打眼色,佢都無能為力。

「好彩趕得切咋!!」子晴終於開口講嘢,佢講完呢句之後,個心都定啲。

「你哋琴日搞咩嚟啊?」我心諗,真唔知定假唔知⋯⋯

「er......可能搭飛機太攰掛?」我亂嗡。

「你哋琴日唔攰咩?」我見佢哋面色都有點紅潤。

「都⋯都攰㗎!哈哈。」蕃薯仔真係好易穿煲,所以佢哋先可以行到咁遠?

後來先知道,嗰晚佢哋無去到最後一步,因為子晴話驚痛,蕃薯仔又唔係嗰啲好狼死嘅人,所以有咁嘅結果都合理。

我同呀詩就真係完全唔同,可能真係年輕氣盛,有好多活力,可以做到每日三次郎。

呢程高鐵係我兩個回氣嘅時候,而且好穩,好快就進入夢鄉,亦好快就到高雄左營,再搭車入墾丁,嚟到已經晏晝。

旅行充滿住好多幻想,諗住話揸嗰啲電動車,車住自己女朋友,好有電影嘅浪漫感,但實情⋯⋯

唔係咁易㗎葉師傅。

我哋嚟到墾丁,睇天氣預報話有微雨,但點知嚟到之後陽光普照,曬到痛啊⋯⋯

擺低啲嘢就去租電動車,成條街行幾步路就有得租,因為唔洗車牌,而且車速慢,好多住宿都推薦,叫你話用嚟代步好方便。

我哋換咗一身沙灘裝,呀詩話就話慢慢越嚟越無陣MK妹,但間唔時都會感覺到無消失過咁。

佢成個look好索,MM地K咁⋯⋯

入面係一set比堅尼,然後一件白色over size嘅衫,下半身失蹤,根本好易就見到禁地。

加上呀詩白滑嘅雙腿,配上人字拖,成個腳形出曬嚟。
唔洗問,一路上一定吸死仔,只不過我反而好enjoy呢種眼光,為溝到呀詩而自豪。

而子晴我以為佢會行開保守嘅路線,但點知⋯⋯一望真係嚇親我。

最估唔到嘅係,呀詩比我仲驚訝,率先開口嘅係佢。

「哇!哇哇哇!!不得了,晴⋯晴晴你⋯⋯」

「咩啊?」真心問,好肯定。

「你⋯收收埋埋???」

「估唔到你身材咁好喎!平時校服著開啲鬆身衫,真係走漏眼,好有料喎。」

我係男仔,唔識咁仔細嘅研究,但我頭先一睇,先發現完全子晴咁大波⋯⋯

起碼我知佢大波⋯⋯

「哇,蕃薯仔你真係執到寶,前事做得好事多啊你!」

子晴怕醜到後退幾步,雙手掩胸,但佢嗰件貼身衫同埋短版牛仔褲,已經遮唔到,平時佢都著得比較中性,較難睇出有咩突變。

「邊⋯邊有喎⋯⋯」

蕃薯仔又成碌木咁企係度,反而變到唔好意思嘅係我哋。

本來清純見稱嘅子晴,忽然間俾我哋感覺變得咁性感,更覺得驚喜,原來佢咁正㗎?真係不得了。

果然,落街就好多男仔行過嘅時候,眼神都會不自然咁飄落子晴同呀詩身上。

搞咗一輪租到電動車,我再三問蕃薯仔識唔譜揸㗎⋯⋯

佢話自己識揸單車,因為民宿個老細話實揸單車就得㗎啦,好簡單,個個都係咁揸,所以佢話ok。
樓豬會唔會開mewe page?
留名支持作者
仲記得第一季睇到嬲
終於有第二季
Push
點知一上車嗰陣,先知原來唔係咁易。

佢哋兩個拎到車先,已經係側邊試緊,點知一個唔為意,蕃薯仔同子晴已經炒咗車,成㗎車側曬,受唔到力,扶唔穩,所以成個人仆咗落地。

「喂喂喂⋯⋯」

本來都無乜事,但蕃薯仔喺㗎車反側嘅一剎那,攬實咗子晴,搞到佢隻手落地先。

只可惜子晴都有啲皮外傷,但蕃薯仔呢下嚇親子晴同埋我哋幾個。

「你無事啊嘛?」
「你隻手點啊?」
「做乜咁傻啊?」

喺危險低下嘅下意識係呃唔到人嘅,係蕃薯仔心入面,子晴比自己更重要。

「你沒事吧?」老闆都擔心起來,佢係見到呢幕嘅人。

「你要輕一點啦,你扭的時候,裁波?」之後就一連串嘅台語,聽都聽唔明,但我估大約嘅意思都係要我哋小心啲囉。

「你真係呢,你下次唔可以咁危險㗎!!知唔知啊?」子晴有啲焦急,兩個都唔想對方出事,閃到我同呀詩。

因為呀詩用力咁捉實我隻手,一言不發。

我拎到車,上車嗰陣佢捉到我膊頭實一實,心怕頭先嘅畫面再次發生咁。

蕃薯仔隻手佢話無乜事,都仲郁得,問佢係咪死頂,佢話痛到死點會死頂啊?我哋先放心啲。

但子晴係隔離驚餐飽,又話再係咁就唔要佢啊,唔要個斷手嘅做男朋友啊,蕃薯仔淨係識成碌木咁係度傻笑。

「你⋯小心啲啊⋯⋯」呀詩捉實我,擔憂地說。

「知啦,最多咪死!係都我死啦,我係前面喎。」我講笑咁講。

「唔準你咁講啊!!!」呀詩大大力咁搣我。

之後我慢慢揸,一路上,我點撩佢講嘢,佢都無應我。
會啊
但暫時唔係幾識用mewe
多謝
希望呢季唔會
唔好sad end呀樓主
第一季睇到live左樓豬加油
我哋向住台灣最南邊揸,揸到一半,我頂唔緊,越揸越慢,然後係一個海岸邊停低。

準備諗住氹呀詩。

因為頭先原本攬實我條腰嘅佢,鬆開咗,自己扶住後面。

此刻,我心軟曬落嚟。

落車後,轉個頭,就見到呀詩流緊眼淚嘅樣。

心好老實咁同我講,唔係啊?咁小事就喊?因為我知佢係在意頭先嘅玩笑。

「好啦好啦,我知錯啦,我頭先唔應該咁樣講⋯⋯」我行過去,幫佢拭淚。

我以為佢會發曬脾氣咁樣啦,點知佢抱實咗我,好彩我扶住咋,如果唔係又反車㗎啦,因為佢仲坐喺車度。

又係一句話都無講過。

淨係攬實我,勒住我,差啲無氣。

但呀詩呢個舉動,可愛到我⋯⋯佢都係著緊我姐。

我從後輕輕掃佢嘅頭髮,希望可以安撫佢嘅情緒。

「無事無事,我唔會有事㗎。」我呢刻先感覺到,原來呀詩入面嘅不安感係咁大。

原來我係佢心入面,係咁重要⋯⋯

一個在意你嘅人,係會連你嘅不經意嘅玩笑都會在意。

「我會慢慢咁揸,唔會出事㗎。」

「你出下聲好喎,如果唔係我唔知仲揸唔揸好㗎。」

佢都仲係無理我。

良久之後,佢好似攬夠啦,仲用我件衫嚟抹鼻涕。

「喂⋯⋯」我有氣無力咁講。

「咩啊?」佢鼻音重到,「邊個叫你講埋咁啲嘅嘢啊?」

我笑住咁無話可說。

「快啲追返子晴佢哋啦!!」

「又叫人唔好揸咁快?如果唔係好易⋯⋯」一雙凌厲嘅眼神係我隔離不停咁眨。

「快唔快啊?」

「快!」

之後一路上,呀詩佢攬住我條腰,我係倒後鏡度,可以清晰咁見到佢嘅笑容。
加速未
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞