《我的MK妹同桌》第二季

1001 回覆
145 Like 8 Dislike
Lm
佢哋其中一個已經出咗局,就算再不忿,都出唔到手,乖乖地退出場外。

睇落好似2對1,其實係隻抽嚟。

個男仔護住後面,我都一樣,大家係度試探試咁揮幾下手,連牌都摸唔到。

移下移下,個男仔突然衝去我背後,我下意識咁樣往後縮,但個男仔嘅目標唔係我,而係我背後嘅Gigi!!!!

「喂!!!」我驚呼。

「走啊!!」我叫Gigi快啲避開。

「哇!」佢淨係識叫⋯⋯然後縮埋一舊。

個男仔都好敏捷,出手勁快,Gigi呢種弱質女流又點樣避得切,佢起身想跑過嚟我度嗰陣,已經太遲了。

佢起身跑嗰下仲要左腳撓右腳咁,向前仆。

我都仲嚟得切去扶住Gigi,佢成個人捱落嚟我度,感覺佢成個人都好輕,真係大風少少都可以吹走佢。

「啊⋯⋯」Gigi跌落嚟我度嗰陣輕輕叫咗一下。

不過個男仔手上已經攞住咗Gigi嘅名牌,陰陰嘴係度笑,彷彿係度講:「禮尚往來姐。」

我叫Gigi行埋一邊先,得返我同個男仔,我都唔知點做,係Gigi面前我又唔想走佬⋯⋯

已經保護唔到佢,仲要自己走佬,雖則係遊戲姐,但我身為男人嘅史命感同尊嚴唔容許我咁樣做。

所以我最後都係輸咗,輸係反應唔切嘅瞬間。

「頭先Sorry啊⋯⋯」我行埋去同Gigi講。

佢搖搖頭,講:「唔緊要啦,我知玩呢啲game,我都係累人嗰個嚟,所以我其實嚟Ocamp都猶豫咗好耐。」

依家俾人out咗出局嘅我哋,無乜嘢做,就係度吹幾句水。

「但覺得中學無乜點參加過活動,好似無乜回憶咁,唔想之後都係咁,就膽粗粗嚟Ocamp,點知都係咁⋯⋯」佢好似好失落咁。

我同Gigi隔開一段距離。

「其實唔洗諗得咁嚴肅姐,玩個game姐,輕鬆下啦,做咩要驚自己累到人姐?」我笑說。

「哈哈⋯⋯都係。」Gigi抬一抬頭,諗咗一諗先回我。

我諗住去其他地方睇下咩環境,我哋都吹得差唔多,但後來Gigi問我。

「你個手繩幾靚喎,女朋友送㗎?」
上面係13/4(2)
追緊返啲進度
btw 多謝上面一路以嚟嘅推post
有無女朋友呢到底
Lm
Lm
星期五啦!!!!
追更追更
等你呀書生
文呢ching
Lm
14/4(1)
「係啊⋯⋯我同我女朋友一人一條。」我無掩飾,我之後出街都一路帶住,提住自己唔可以懶,然後就咁變成習慣。

「哦~~」Gigi好明顯個樣就係失落,真係好多情緒都放曬係臉上面。

我都已經幾肯定Gigi對我有啲嘢⋯⋯

「之前食飯我都有講㗎。」我取笑佢。

「我無聽到啊,我都無聽曬,而且又隔咁遠。」Gigi打咗我一下。

女仔真係好鍾意打人。

「你同你女朋友都好sweet喎。」言語中帶點酸酸甜甜嘅味道,搞到我怕曬醜,唔知點答。

「我同佢經歷咗好多嘢,呢條手繩依家我每日都戴住,以前因為懶無成日戴,就連同佢都失去埋。」我都唔知點解要講咁多,但我覺得咁樣坦誠無咩唔好。

「姐係你同佢之前都分過手?」Gigi聽得出端倪。

「係啊,分開過一排,發覺自己原來真係好鍾意佢,無咗佢,個心好似開咗個窿咁。」憶起舊事,嗰種感覺仲歷歷在目。

「好彩佢仍然都無變,我哋都仲係我哋,我都真係唔想再經歷多一次。」我如實答佢。

Gigi靜咗,沈思咗一陣靜係吐出幾個字:「真羨慕。」

「你都會㗎。」我鳩鳩地咁答。

「吓?你又知?」本來我哋兩個靠係個牆度,然後Gigi側住個頭,探出嚟望住我,佢柔順嘅短髮散落係空中,用佢嗰雙大眼睛望住我,好似以前8、90年代嘅菲林相咁靚。

「每個人都有幸福嘅權利嘅,我信你會搵到個錫你嘅男仔。」

Gigi係靚,而且別有一番風味,佢實會有好多人追。

但係即使再靚都好,都俾唔到心動嘅感覺我,一啲都無,我唔知係因為我本身心入面已經住咗呀詩啊定點,喺同呀詩分手嗰段時間入面,我真係咁覺得⋯⋯

我再唔會搵到個好似呀詩咁樣令我心動嘅女仔。

可能有人話只係我未遇上,但呀詩就係呀詩,淨係得佢一個。

我唔知呀詩係咪咁樣諗,但至少我係⋯⋯

同Gigi閒聊咗一陣,又有幾堆人衝出嚟,玩得興高采烈。

Gigi見到咁著返件冷衫,我頭先一時唔記得佢手臂上嘅瘀青。

「你隻手仲痛唔痛?」我柔聲問。

「唔痛啊。」佢堅強地道。

我諗起我頭先講過嘅嘢,所以我無再問佢。
最令我意想不到嘅,原來個MK妹係我哋組嘅間諜⋯⋯

痴線,原來個肥仔同個MK妹一齊行,以為可以上演一齣英雄救美,點知MK妹趁無人嘅時候撕走肥仔個名牌。

出返嚟嗰陣仲順理成章咁痴返落黑組度。

我想知個肥仔當時嘅創傷有幾大⋯⋯

然後臨尾佢淨返幾個人PK嗰陣,佢撕走咗個玩得好勁嘅男仔,我哋頓時嘅戰力下降不少。

我睇得出好幾個見到咁嬲到仆街,我都嬲嬲地嘅見到咁,不過調返轉諗,個MK妹以間諜嚟講,係玩得好撚勁。

咁最尾係藍衫贏咗。

夜晚嘅房game比較新穎,好似啲一生人一次啊之類,仲叫我哋唔好將個玩法講出去。

對於初次接觸嘅人嚟講,係好新鮮嘅嘢,大部分人中學都無玩過。

不過有啲game比較hurt,例如第一印象啊嗰啲,往往小毒撚就係俾人針嘅對象。

所有人都覺得我係無拍過拖⋯⋯

真係屌曬你哋老母。

有啲明顯靚仔靚女就當然爽啦,其實只不過係將人分類同定位,但俾啲三唔識七嘅人咁樣指同話,個心都唔多唔少都會唔舒服。

而Gigi就俾人覺得好cool。

我自己覺得係一人生一次嗰個game比較有淫賤嘅意味,不過Gigi就死都無除到件冷衫,有啲女仔真係有除衫⋯⋯

我初頭都唔知頭唔知路,我有除啲錶啊之類易除嘅嘢,但當組爸組媽重複講話唔好除眼罩,我就覺得有啲唔對路,到無咩好除嘅時候就除撚咗個眼罩。

估唔到一除,都真係呆一呆。
cls返工夜晚真係會捱唔住眼瞓
一起身就補返啲文先!
出去食個飯返嚟再打
一人生一次

一生人一次
我屌
成句嘢唔同曬

打錯咗sor
1 先係你想寫嘅嘢
估唔到樓主咁撚淫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞