《我的MK妹同桌》第二季

1001 回覆
145 Like 8 Dislike
老豆都唔理㗎啦
條手繩仲有冇帶[url][/url]
諗起以前有個連登post個男仔困係間房入面走唔出去然後走上嚟連登開post求救
舊年有睇得巴打唔知仲有幾多個
係正皮度揮下手好嗎
遲下會講
冇 佢阿媽趁新年假果時同佢搞左退學 跟住拎左返大陸讀 個死黑狗訓導仲要有份去送佢車
今晚會唔會有
有吖 聽聞上車果時喊到乜咁
佢未走果陣自己又好似蕃薯仔咁on99唔知做乜
可能喇 咁所以而家咪睇書生個故當彌補返個遺憾
平時話今晚出通常都會2 3 4點先有,所以你預樓豬講完+12個鐘就有更
以前我的確係咁
深夜一個人嘅時候先寫得起勁,但依家返工唔係了,好睇個狀態比以前更加少

btw 今日想停一停更呢兩日睇好多還押新聞,好似去返上年咁記得上年寫呢個故嘅時候都有一兩次係咁,無心情寫文。其實今日返工得閒嘅,打開咗篇文卻無心情寫⋯⋯
上年追完既故 無聊入黎講故台 竟然發現有第二季 仲要依家先睇到
我要文呀
當球證 球賽 龍門 都由佢地控制 ,新聞愈睇愈無力,
第二朝,求其執件衫,一行出房,就見到佢老豆攤係沙發度。

「佢係咁,已經醉到咩都唔知,你唔洗理佢,佢亦都醒唔到。」呀詩看似無語氣,無溫度咁,但其中包括住無數嘅失望,同埋無奈。

我半信半疑咁望住世伯,將來佢會係我一大考驗嚟⋯⋯

咩事都無就出咗門口,搞到我擔心咗咁耐,不過開始了解呀詩屋企係咩一回事,家庭嘅影響往往比我哋想像中大。

因為平時表面係睇唔出。

係學校附近食個早餐,可能係最後一次,嗰時心態係咁樣諗。

但事實並唔係最後一次,只係隔咗好耐好耐,先再會機會嚟懷緬返姐。

氣氛凍到一個冰點⋯⋯

開始心跳加速、緊張、直到入班房嗰一刻,先感到強大而又無形嘅壓力。

我同呀詩分開班房,今日班房出奇地安靜同嚴肅,與往日一入班房大家嘈到拆天、嬉笑打鬧形成一個強烈嘅對比。

我都唔敢再多講啲咩,安靜咁坐埋位,等嘅——

喺班主任入嚟,宣佈我哋係生係死嘅結果。

就咁係度靜靜咁等,腦海入面不停地諗點點點之後應該點好,個腦就嚟爆炸⋯⋯

但又不自控咁諗。

其他人都一樣,一啲就無表情,一啲就愁容滿面,嗰啲話唔介意,平常心嘅人,er......我都係其中一個,都不其然緊張起嚟。

總之就開心唔起嚟啦,琴晚打通宵機嗰幾個就更加係啦,無曬琴晚嘅精力。

唔講仲以為佢哋打成晚飛機。

班主任入嚟,心跳又加快咗幾錢重。

佢入到嚟講咗一大輪,但我無仔細聽,我仲係度做緊呢個心理準備。

之後佢話正式派成績表,我先醒過嚟。

順住學號派。

不停地倒數⋯⋯

3⋯⋯

4⋯⋯

下個就到我,快到咁?

我起身嗰下隻腳軟到乜咁,個腦一片空白,行出去都唔知自己想點咁。
諗返起我攞成績表嗰日 由攞成績表前 到知成績後都係喺度嬉皮笑臉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞