《我的MK妹同桌》第二季

1001 回覆
145 Like 8 Dislike
我愛樓主
樓主幾歲廿尾?
呀詩擺明明知故問,搞到我勁唔好意思講。

其實都係怕醜姐。

「做咩唔出聲啊?」佢把聲嗲到呢,不過呢把聲淨係我先聽到,聽到咁樣真係成個心軟曬。

識撒嬌嘅女仔,係有另類嘅魅力,尤其是自己鍾意嘅人對自己撒嬌。

平時見人哋撒嬌,自己會覺得好肉麻,好骨痺,好頂唔順,但係呀詩對我咁樣呢,好似鬼上身咁,嗰種感覺瞬間無曬,仲好受落添。

「因為驚你放工之後等放榜,無人陪你囉,打機嘅話,幾時都有得打啦。」我好老實。

「哼!口花花啦你!」佢別過臉去。

我望下佢咩事,點知俾我見到佢係度甜笑,收收埋埋唔俾我知!

「哦!你睇下你,笑到⋯⋯」我都忍唔住。

暗暗慶幸自己有嚟到。

「你哋男仔唔係鍾意咁樣咩?夠曬青春,熱血啊嘛。」佢都仲係有啲訝異,點解我會肯放棄同班朋友相聚嘅時光,而過嚟陪佢。

「係幾難得嘅,咁大班人一齊去網吧打機,但你重要啲。」我嘅選擇嚟。

「你真係呢⋯⋯」佢掂起腳尖,雙手搣我面珠登。

係度左扭右扭,佢自己個表情都古靈精怪,都係咁可愛。

突然間佢錫埋嚟。

喺我塊面度,而唔係嘴唇。

我哋依家kiss係好閒嘅事,好多時係兩個人嘅空間入面,就打茄輪㗎啦。

反而錫臉,唔係成日都會。

所以佢呢下舉動,反而將成個氣氛昇華咗,因為無任何性嘅暗示係入面。

有時打下茄輪就周圍摸下,就埋牙⋯⋯

會大家有個咁嘅意識,錫完之後,好多時候都同扑嘢有關,有聯想。

而錫臉,成件事變得好純。

因愛而純。

我都係佢額頭深深咁用嘴唇印落去。
支持!
「咁去邊啊?」呀詩問。

「 我都唔知啊,淨係想同你一齊咋嘛。」我想要嘅好簡單,簡單到咩都無諗。

「今日咁識做啊?」又請我食波餅,今日可能⋯⋯

係拍拖嘅過程入面,慢慢開始意識到「性」嘅重要性,好多時候我哋都怕羞,唔識點樣講呢個問題,但其實⋯⋯

我哋都有咁樣嘅需要,呢個係一個赤裸裸嘅事實,但大眾成日都會選擇將呢樣嘢避而不談。

唔知點解,好多人會將「扑嘢」呢樣嘢覺得係件威水史,而選擇去炫耀。

而我⋯⋯慢慢察覺到「性」係不可或缺。

雖然本來我想同呀詩相處嘅時候,係無抱住呢個目的,我純粹係想呢個時間點同佢一齊。

但見到呀詩之後,一連串嘅舉動,同埋個氣氛。

搞到我好撚想要。

最後我哋買少少嘢食上呀詩屋企,佢老豆開始長期唔係屋企。

我都間唔時有上去呀詩屋企,有個地方俾我哋,可以兩個人獨處下,係幾開心嘅。

我都知實有人話,咁就正啦,有得日扑夜扑,高登仔成日都咁講㗎啦,睇得多真係會信。

之不過事實唔係咁。

女仔無我哋想像中咁想要,你估真係性慾怪獸咩?

除咗「性」,仲有其他更加重要嘅,性唔等於愛,一開頭我都會猶豫,呀詩拒絕我嗰陣係咪唔鍾意我?

我會有咁嘅疑問。

但除咗無得扑之外,一切都無咩唔同,一日24小時,佢已經盡可能俾曬我,我仲奢求啲咩呢?

「你食住先啦,我做埋啲嘢先。」呀詩擺低碗糖水。

然後就行出廳。

其實公屋嘅格局唔大,屋企又無咩特別嘅裝修,但因為呀詩每日都會執下,整理下,所以望落其實幾窩心。

「你唔好做住啦,過嚟食咗糖水先啦。」呀詩經過房門口,手入面抱住一大堆衫。

「我返工前洗㗎機衫,唔曬出去焗住會臭㗎!」然後佢就怱怱忙忙咁走咗去。

佢真係好特別,好難想像佢以前係一個MK妹,亦可能因為咁樣嘅經歷令佢更加成熟。

基本上呢頭家,都係佢撐起咗。

我心疼佢。

「哇!咁好死開埋俾我食?」呀詩搞掂完坐埋嚟,見到我開好碗糖水俾佢,好閒姐,咁都好開心啊?

我笑住咁諗。
我第一年返工咋嘛
一返工就開始覺得老了
多謝你我都愛你哋咁多位
都甜到我
梗係過去幫手一齊曬衫啦
細細個真係會咁
我都係大個咗先識做人
快手快腳分分鐘仲可以扑個野
Pish
好正
其實有啲情節係咪親身經歷黎
聽講呢個故好似係樓豬真事改編而成
竟然live咗特登開個上年既post嚟追 點知三日就live咗
琴日無更到,今晚更多篇
大半啦個時代背景就一定係真嘅
我覺得最大嘅樂趣係可以係寫故當中真實咁體驗下角色入面嘅人生,所以有啲位會係平行時空

呢個係睇故睇戲都做唔到嘅效果
因為寫得唔多?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞