[少甜多奶]2

1001 回覆
263 Like 6 Dislike
冇文的夜晚總是寂寞
情非得已
但係佢都好樂意
正常就兩日嘅
老人痴呆嗰時就三日
今晚!今晚會有
咁多件事都因我而起,今次仲要畀

平時都有啲好勝嘅包包,如今都語窒咗:「佢仲病緊⋯⋯」畢竟一個咁可愛嘅女仔,其實邊個都唔捨得傷害。

係咪打漏咗啲嘢
係喎

咁多件事都因我而起,今次仲要畀媽子知道咗包包同咗我一齊,咁珮柔又點自處呢?唉,應該都好難有彎轉。

多謝提醒
加更就原諒你
咁多件事都因我而起,今次仲要畀

平時都有啲好勝嘅包包,如今都語窒咗:「佢仲病緊⋯⋯」畢竟一個咁可愛嘅女仔,其實邊個都唔捨得傷害。

係咪打漏咗啲嘢
係喎

咁多件事都因我而起,今次仲要畀媽子知道咗包包同咗我一齊,咁珮柔又點自處呢?唉,應該都好難有彎轉。

多謝提醒
重甜就原諒你
等文
記得重甜補償呀
(102)

我唔知可以點同珮柔講會冇咁hurt佢,所以一開門,見到仲係熟睡緊嘅珮柔,其實係鬆一口氣嘅。

隨住時間嘅推進,我都煮好咗晚飯。珮柔瞓到七點半都未醒,叫咗包包自己食先。敏感嘅包包都明我想陪珮柔多一啲,佢咩都冇講,食完飯就默默咁退咗場,留啲空間畀我地。

其實我對唔住嘅,又豈止珮柔一個。

我慢慢起身行去珮柔嘅房間。病咗嘅佢塊面好似更加紅,不時冒出一啲汗珠,又有啲皺咗眉頭,唔知佢嘅惡夢同我有冇關呢?

我一直靜靜咁坐喺床邊,凝望下依個佔據咗我人生大半嘅女仔。就係因為佢一直都係我身邊,幾乎都冇咩認真望住佢嘅時刻。一直都慣咗,佢陪係我身邊嗰種舒服嘅感覺,就開始濫用佢嘅溫柔同信任,又一次次咁肆意傷害佢。如果唔係因為佢盲撚咗鍾意我,根本就冇可能留得住呢個咁好嘅傻妹。

如果我上次俾佢知道包包嘅存在,仲挽留住佢嘅話係只優柔寡斷,仲可以呃自己係公平對待兩條女。但今次我向媽子承認咗包包嘅地位,亦都意味着我同佢真係要變地下情,而包包係浮面嗰個。點計都唔公平。

對於咁多年來默默付出嘅佢嚟講,今次嘅我背負着更大嘅罪名。我欠佢嘅,根本一世都還唔清。到底係應該用餘生償還,定抑或放逐佢先係最好嘅結果?

個人都好似開始混混沌沌,係眼瞓?珮柔個人就好似天然香薰機咁,病緊陣熱氣令啲果香味更加出,攬住瞓嘅話,可能都可以充一陣飢喎⋯⋯

當我再次睜開眼嘅時候,佢已經唔喺我隔離。我猛然坐起身,發現珮柔已經又企咗喺佢嘅專屬領地——廚房。

我慢慢行到佢背後,輕輕咁從背後攬住佢,下巴有啲辛苦咁抵喺佢個膊頭上。「做咩病咗都唔休息吓?」

「我半夜起咗身食哂啲粥嘛,怕哥哥冇嘢食,點都要煮少少。」我諗返起啲粥好似燶咗有少少痴底,調味又冇落太多,情況都應該幾嚴峻下,咁都全部食得哂?

佢見我冇回應,就知我回想緊啲粥,即刻補返句:「好好食,我全部都食哂!所以依加先好得咁快喳。」仲表現到好真心嘅樣,珮柔真係唔話得,無可挑剔。

「我真係唔值得你對我咁好㗎⋯⋯」個心越諗越沉,珮柔同我一齊真係對佢係好?

「講咩啊哥哥?明明你都對我好好啊?」見到佢仲幫我辯解,除咗感動,就只有內疚。

我輕輕放開一臉疑惑嘅珮柔,捉住佢膊頭,面對面,有啲凝重咁講:「琴日,我同包包去買嘢嗰時⋯⋯被媽子撞破咗⋯⋯所以唯有認咗同佢一齊⋯⋯」

珮柔怔咗一怔,臉上嘅笑容雖然僵硬咗,但都仲掛著。你咁又何苦呢?「咁⋯⋯咪幾好⋯⋯唔使地下情,你地兩個都會輕鬆啲啊。」

我倒抽一口涼氣,要講嘅始終都要講:「我覺得咁樣對你唔公平,所以我想⋯⋯」

珮柔雙手捂住耳仔,有啲激動咁打斷咗我嘅話:「我唔想聽,我唔想知啊!你地公開咪公開囉,點解唔可以畀我繼續同你一齊啫⋯⋯」醞釀良久嘅眼淚,終於都傾巢而出。

《續。206》
佩柔點解咁好
咁sad嘅
會唔會報復
女人一反面好恐怖
有得揀 邊個想做二奶?
不過佢個case好d
至少大婆都錫佢嘅
珮柔
睇黎男主唔係好明佩柔想點佩柔都唔係要名份 佢覺得只係一齊就夠
媽子「其實我係想你娶晒兩個。」
又話甜 點解突然咁sad架
雖然我都係包包派
今晚唔好又唔記得
佢咁愛男主 我諗唔會嘅
今晚嗰篇會有甜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞