[少甜多奶]2

1001 回覆
263 Like 6 Dislike
有賴各位嘅支持得以開到2

唔經唔覺都陪咗大家兩個月
本來只係想挑戰下自己以前最怕嘅描寫文
點知越寫越起勁

第一次公開咁寫故
可以同大家互動個感覺好新鮮同好感動

最開心見到有人話睇我嘅文成為咗習慣,又為啲角色肉緊,仲追文啊等文添
希望大家都會一齊睇埋落去
歡迎留言分享下你點睇個故/啲角色吖

感言多咗少少 唔好見怪

前文回顧傳送門:
https://lih.kg/2042043

=================

本故事純屬虛構。
如有類同,實屬幸運。

=================
新post有文是常識吧
Push
Lm
開新post冇文睇
文呢
開新post 唔出文
本身仲猶豫緊喺邊邊出文
依家可以疊埋心水喺呢邊
(61)

琴晚Ashley都搞到成一點,身心俱疲。好彩今日係星期日,可以瞓晏啲。

刺眼嘅陽光射入室內,萬里無雲嘅天氣令人心境開朗,如果我嘅煩惱都可以好似咁就好。好想就咁攤喺度,唔面對啲麻煩野。

最想解決嘅問題都係無解決到。真正意義上嘅一場空。兩個都鍾意我,我又兩個都鍾意,揀是但一個另一個都會傷心。包包同珮柔唔開心,都係我唔願見到嘅。三個人一齊,就代表佢哋永遠都唔見得光,相信無女仔鍾意囉。勉強唔嚟㗎,盞大家都痛苦。

公又死,字又死⋯⋯做人好難。

解決唔到就由得佢船到橋頭自然直,感情嘅野邊有得咁理想。

「叮咚。」咁撚早,邊個擾人清夢。望望個鐘,先11點,咩料啊。

透過個門窿,見到個有一頭麻色及肩短髮嘅美少女著住啡色稍微貼身嘅裙拎住啲外賣。戴咗灰色con,精靈嘅雙眼眨啊眨,哄到勁埋,好好奇咁望緊個門窿。

係包包啊!

點算?我仲未執好個人喎!頭又未梳,鬚又未剃,仲唔知有冇眼屎⋯⋯但又唔想包包等。結果都係開咗門。

包包一入到屋就已經好hyper咁講:「阿驍!知你未食早餐,買咗All day breakfast你食啊。」係你自己想食喳啩?

「咁早嘅?」稍微貼身都見到個波形,真係諗過度過先著過嚟喎。

「今日想同你一齊過啊嘛!你唔歡迎我咩?」包包作狀扁下嘴都咁可愛,認真扁嘅時候點算?

「無任歡迎喇,只係我牙都未刷⋯⋯」已經遮緊個口費事臭親包包。

「我幫你刷喇。」佢掉低啲野,就想撲埋嚟。點知「叮咚」聲又響起,我同包包對望,再望下門嘅方向。唔係珮柔咁人齊啩?

果然,透過門窿都睇到今日著咗白色雪紡嘅闊領鬆身裝嘅珮柔拎住一袋二袋餸咁企喺門外。曲髮飄逸,睜著圓圓嘅眼睛,乖乖咁抿嘴喺門外等待。

我望下包包,佢略顯失望,都正常嘅,特登嚟睇我又有其他人打擾。不過,我又唔想珮柔失望而回,都係開咗門。「旭哥哥早晨!珮柔嚟煮早餐畀你食啊!」珮柔笑得溫婉,成個人同講嘅野都咁甜。

「包包?」見到包包嘅珮柔有啲錯愕,睇到檯面上嘅一盒二盒,大概估到包包同佢都係懷著相同目的嚟搵我。

佢遞啲餸畀我,冇入到屋,「我我我我醒起有啲野做,要走先。」珮柔講完就擰轉咗身準備走,好慘情咁。我估佢應該眼泛淚光緊。

其實可能珮柔轉身走先係啱,但我自私,我唔捨得佢難過,到頭嚟可能三個都唔開心。

我最後都係捉緊佢隻手,「唔好走喇,冇咗你,有材料都食唔到啊。」珮柔轉返身,果然垂淚。淚水喺佢眼球上蒙上一層晶瑩剔透,好似一眨就似瀑布咁傾瀉,淡紅色眼圈圍住圓圓嘅雙眼,鼻子都開始泛紅⋯⋯陰公豬囉,我見猶憐咁。

「但你哋都有野食喇⋯⋯」佢深知自己遲咗到,無論有幾鍾意我,都唔想破壞我同包包,而且佢又覺得自己不如包包,我心入面有佢,佢都無憾。點解要低估自己呢?珮柔同包包都咁重要喎。

我知珮柔臉皮薄,就算佢唔想,但我挽留,佢一定肯留。係睇包包點。

「咁你留低幫我哋煮午餐嘛,好唔好?」望下平時反應都幾大嘅包包,竟然冇畀反應我,繼續睇緊電視?咁嘅關頭喎。

最後我都畀珮柔入咗門,安置咗啲食材之後,「你哋等等,我刷完牙就出嚟。」張驍旭你真係勇敢,六國大封相都唔驚。

但牙就快刷完,就快要面對返,又有啲淆底。邊個叫你咁優柔寡斷?門係你開嘅,人又係你留嘅,咁匿埋喺廁所,由珮柔一個畀人蝦算點先?

刷完都係死返出廳,個廳靜嚶嚶咁。

《續。》
LM
繼續支持包包
慣咗每晚臨瞓前都要睇你啲故!
lm
3P 時間到
突然察覺到地下有一攤血紅色的液體 聽到有一把熟悉的聲音在自言自語 「明明你已經有我 點解你仲要同佢一齊 而家我餵唔飽你咩。」
包包
屌 比你講一講 想睇柔柔黑化nice boat
邊個負皮我 明明寫得咁好
school days ?
柔柔=言葉
包包=世界
筋肉人=班八婆
係喎
打漏咗每晚12點後有文出
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞