[少甜多奶]2

1001 回覆
263 Like 6 Dislike
點解呢?
樓主而家對個結局好苦惱
好似便秘咁
係都唔錯
係咪諗結局諗到太苦惱

只要男主係軟綿綿(0仔)
咁咪唔使揀囉
靠你哋一齊悉心照顧佢啦
全方位嗰種
今晚有文?
唔係聽日咩
(99)

推開咗Ashley返到去大本營到,一陣炒野嘅焦香味就撲鼻而來。番茄菠菜蛋餅、牛油果多士加藍莓汁,估唔到嚟露營都仲可以咁有營養。一直skip早餐開嘅我,都有意欲食返個珮柔牌營養早餐,同娶埋珮柔返屋企。

珮柔煮到個臉仔都紅撲撲,天然胭脂令個人都白裏透紅。頭毛髻仔都濕哂,一滴滴晶瑩嘅汗珠滑過臉龐。紅暈係就係可愛,不過似乎紅得唔太正常。

行近佢已經感覺到嗰種熱嘅氣。我用手探一探佢額頭,完全係滾嘅,個傻妹係咪拎埋自己去煮先咁㷫?大家都嚟唔切調侃我地嘅親密之前,就畀我嘅言論嚇倒。「我同珮柔依加返去喇。」

「吓?咁急。」William有啲不捨咁講。
「咩事啊?」阿鋒都算問返個正常問題。
「有冇野幫到手?」連Cheryl都睇唔出?

一個二個盲嘅咩,珮柔煮咗咁耐餸塊臉紅成咁,都冇人察覺到唔對路?發燒應該仲伴隨四肢無力,佢竟然仲完成咁大量嘅菜,唔hea整,真係睇到都辛苦。「珮柔發燒啊,所以我地走先。」既然大家都睇唔出,咁就由我交代下。

「佢喺度都可以休息嘅啫,舟車勞頓咪仲辛苦?」阿安似乎對我嘅提議唔係咁滿意。
「呢度瞓都瞓得唔好啦, 更何況係一個病人。」都係浚仔明白點照顧人。

大家嘅關心係唔可以令珮柔減輕發燒嘅症狀,快啲夾佢返屋企休息,唔係拖多兩日,又要操勞,病情可能嚴重好多。

「哥哥⋯⋯」珮柔拉一拉我衣袖,「但我可唔可以食埋個早餐啊?」傻豬嚟嘅,發燒發到咁嚴重都掛住食。「咁食埋先,上車瞓陣,陣間車你去睇醫生。」

包包都話:「有多個女仔去安心啲。」當然好喇!有包包啜下珮柔對波,吸返啲毒出嚟,可能會好得快啲。

於是就喺大眾依依不捨嘅目光下,押送珮柔上車,啲剩餘物資都唔執了,都係珮柔重要啲。

珮柔同包包喺後座,方便照顧。我就喺倒後鏡中見住珮柔由悠悠咁睇窗外景色,到昏昏欲睡都要格硬擘大眼,後來挨落包包個膊頭度個和諧畫面,兩個咁互相扶持幾好呢。
珮柔中中下仲落埋人地對波度先落到大脾,好彩係包包喳,撼埋落Ashley個胸度嘅話,個頭應該會受傷。

珮柔整整下竟然瞓咗落包包大髀。雖然見唔到珮柔咩狀況,不過我相信包包會照顧得佢好好嘅。

轉眼間就到咗珮柔屋企樓下。

一個珮柔話輕唔輕,話重唔重,我見佢瞓得咁冧,就一野攬咗上身。殊不知,原來都係個重擔嚟。包包用羨慕嘅眼神望住珮柔,但我又點孭得起兩條女呢?唯有隔空做咗個飛吻嘅動作,希望包包能夠意會到我嘅心意。

放咗珮柔落床之後,我同包包就分工合作。竹十指不沾陽春水嘅包包堅持唔煮嘢食,搶咗幫珮柔換衫嘅優差嚟做,真係好過份,咁就變咗由我煮。

剩返嘅食材量大概只夠珮柔一餐,陣間點都要出去買。快手煮咗個菜心肉碎粥頂住先。

「阿驍⋯⋯我好肚餓啊。」包包揉住平坦嘅小腹講。

《續。196》
男豬快啲幫佩柔吸啲病毒出嚟
鋪緊中間過渡
好矛盾 又想結局又唔想結
(不過未咁快嘅 放心
因為上一篇遲左一日,所以今日出
放低咗一至兩個星期返嚟, 先得嗰幾篇文
唔劇透
因為樓主自己都唔知
四人行啦,話曬Ashley 都關注左男豬咁多年
多謝你認同依個係好故
樓主加油
勁好睇!大大力支持
但男豬老豆一早就
巴打你愈來愈精簡
字數冇少到㗎喎?
但感覺好似一個場景完咗
可能我一路睇一路當佢戲咁去腦補
呢度頂多得3格菲林
呢啲嘢睇內容
總係覺得行貨小咗囉
即係進度太過慢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞