(可能甜)行山遇到三條女

1001 回覆
188 Like 160 Dislike
純愛微甜輕輕帶過咪算囉
鐘意Irene又唔想同朋友搶,之後同咗芷晴一齊,扑完芷晴都係發覺鐘意Irene搶番返嚟!
乜撚嘢渣男呀屌你老母
賤男就賤男啦
寫文都要學埋晒啲蝗語
點解叫浩然都係渣男
旺角篇1

落到樓下就見到芷晴。

我就問佢「你諗住去旺角邊到買呀」

芷晴話「無呀,都係去美之睇下,啲衫夠平呀嘛。」

然後我地搭紅van出到旺角,芷晴不停捉住我同我講野,東講下西講下,見到佢咁開心,我都好開心呀。

話咁快就到左美之,芷晴講「老闆娘你好呀,我又黎啦。」

老闆娘「芷晴,係你呀,啲新貨黎左再打個8折俾你呀」「隔離依個你男朋友?」

芷晴突然望一望我,然後答「唔係呀,朋友黎咋嘛。」

因為芷晴同老闆娘熟既關係,所以有得用休息室換衫,正常唔得架,然後芷晴就換左好多款式既衫,有工裝,有韓風,有英倫風。

佢次次出黎都有問我靚唔靚,我次次都話靚,佢就講略帶歡笑咁講「都唔知真定假既。」

但係唔係講笑,芷晴靚女又高,真係咩衫都carry到。

好快佢就結帳,但係淨係得兩件衫同一條裙。所以我就問佢「買咁少?」

佢就話「好多喇,打左八折都乘60蚊啦,兩餐飯呀。」

我講「咁又係。你咁知慳識儉,邊個娶到你真係發達啦。」

佢講「係咪呀」

然後,我地就走出左美之。

我講「難得出到黎旺角,梗係食下野先啦,好無呀?」

佢就點頭贊成。

我地就一路行,見到係黃店就食下,我地就一人俾一次錢,當然我梗係揀啲小錢既佢俾啦。我地就好似情侶咁你一啖我一啖,每次食完佢都傻傻地睇著我滿足咁笑。

食下食下就好快入黑啦。

我講「嘩,食到好飽呀,唔使食夜晚黑啦。」

芷晴講「係呀,都差唔多要走。」

然後,我地就緩緩咁行過去巴士站,諗住返歸。

點知突然,背後傳來大叫聲「靚仔企係到」
樓豬快手出文啦
我係台灣啲片睇返黎又有問題?唔好咁敏感啦ching
即刻見到日理萬姬個廣告
眼睛娘深田
台灣唔代表唔係蝗
台灣都會有韓國瑜
寧願比人文化入侵都唔寧願認一認錯
唔怪之得以前有人話過
素質 質量遲早會取締質素 產量
劣幣驅逐良幣
多謝你呢種人
咁我認錯,但真心唔知渣男係蝗語。我用字會再小心啲架啦
唔提只會有更多人用
可能我語氣衰
但真係唔想再有劣幣驅逐良幣
唔係,真心有錯要認,你都係提我姐
樓主識謝婉雯屋企人? 如果唔係既話我覺得唔應該拎黎作故,你話係沙士中抗疫病逝既醫生咪得,唔一定要exactly拎佢黎做背景。
其他方面寫得唔錯,加油。
尋日諗野唔夠全面,搞到同立場犯埋同一個錯。
旺角篇2

我拎轉頭見到堆狗行緊,依啲時候真係要忍
「阿sir,咩事呀。」

然後就有隻大狗出左黎同我講「靚仔,你犯限聚令呀,知唔知呀。」

我答道「吓,我同我朋友行街咋喎」

然後,佢哋就又捉左三個後生仔,話「係呀,咪五個囉。」

我強忍怒氣說道「我唔識佢哋喎」

大狗吠「你話唔識就唔識呀,你點證明呀,你再嘈,我告埋你阻差辦公都得啦」

我敢怒不敢言,為左大家安全只可以忍。

然後佢就叫左佢啲狗仔查我地,然後講「我地女同事唔係度,男同事check都無所謂啦。」其後佢哋用狗整左個狗牆,芷晴驚到即刻踎低咗,應該係嚇到腳仔軟

聽到之後,我真係理撚得佢,我即刻擋左係芷晴面前,同啲狗鬥講法律,好采我都背左啲防身,同埋啲記者都終於過左黎,影住哂佢哋,慢慢就開始驚啦,然後就隨便查左下我同嗰三個後生仔,唔夠十秒呀,就無查芷晴。

果然,佢哋既目標係芷晴,真係禽類黎,人善被人欺,妥協只會助長極權。我如果唔大佢,無記者後果真係不堪設想。

陪隨著路人對佢哋既辱罵聲,佢哋好快就完成哂啲「手續」,同埋只係俾左一次警告我地。
甜故多人睇,我伊啲小小甜既就淨係得負皮。不過都開心第一次寫就有咁多正皮同支持,絕對唔會棄故
ching 唔好為作而作...你格硬罷時事例如謝婉雯醫生/黑警落去
好突兀...
同樣時期喎,限聚令就真心係我身上發生過
但謝婉雯醫生嗰度就真係抱歉,寫野無經大腦。
問題唔係同唔同時期既時事
係你將啲場面轉得太快 無啦啦又醫生黑警 讀者會好難適應
文筆唔好 將其他野做好啲啦
表白篇

我地經歷完黑警既恐怖後,都速速逃離現場。我地就立刻趕往巴士站,搭巴士返黃大仙,但芷晴面上都仲係帶著恐慌。

係巴士上面,芷晴一直講「唔該哂你呀浩然,無你都唔知點算好」

我就答佢「依啲我應該做既,如果我成隻狗咁坐以待斃,同佢哋有咩分別呀。」

即刻弄芷晴哈哈大笑

我就講「笑番咪幾好」我也跟著乾笑了兩聲。然後,佢又繼續打鬧着。我發覺我對佢既感覺上升左唔少。

好快我地就返到黃大仙,去到要分別既時候啦,佢忽然走去我面前,同我講「你合埋隻眼呀,俾啲驚喜你」我就照做啦。

「浩然,今日見到你幫我真係好感動,雖然我地認識既時間唔長,但你成日都係我最困難既時候幫助我,幫我解決左不少疑難,真係好多謝你」

然後,我feel到我的臉頰上有一個嘴唇貼了上來。然後我就立刻張開雙眼,見到緩緩想離開既芷晴,我就一把把她拉回來。

拉到我既胸前,擁着她的腰背,佢有點害羞咁抬頭望向我,我也俯視咁望住佢,互相深情地看着。

然後,我即刻奉上最簡單既一句,「你可唔可以做我女朋友呀」

佢立刻害羞得不知道眼神放何處。等待了了一會兒後,佢好細聲咁「唔」同埋勁微小幅度咁點頭。

然後,我勁開心拖着佢雙手咁問佢「真係既,真係既」

佢就有小小略帶微笑既怨氣講「係呀,傻佬」

我聽到後,就輕輕吻係佢額頭上。然後滿足地傻笑起黎。

佢講「真係傻佬黎」 然後met一met左我面豬登。接著說「都夜啦,早啲返屋企休息啦」

我講「好啦,byebyeBB」

佢聽到即刻喜眉笑眼「byebye傻佬」
留名3p
Irene 幻想圖?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞