(可能甜)行山遇到三條女

1001 回覆
188 Like 160 Dislike
笑下咪幾好
女神隻腳香架
山頂篇1

出到去,就已經見到芷晴又再攰到瞓左落梳化到,今日都辛苦佢啦,又無咩爽過,仲要咁污糟都幫我含,得閑一定要好好餵飽佢先得。

我費事嘈醒佢,所以我就瞓左係芷晴張床到,一覺瞓到天光。

去七點幾就已經收到Irene既信息「今日我地一齊放假喎,你有無諗去邊到玩呀。」

尋日唔記熄信息聲添,好彩唔係梳化到姐。如果唔係可能芷晴就睇到啦

我:「唔知呀,我依架係芷晴屋企,你想做咩呀」

Irene:「你都曳曳啦,係芷晴屋企過夜,我想去凌霄閣到野餐,夜晚就再算。」

我:「好呀,咁你準備野食囉喎。」

Irene:「好呀,咁好啦,一陣山頂見啦,我俾你再試下我啲手勢。」

我:「好呀」

我睇完電話就出左房門,就見到芷晴攬住圍裙好賢良淑德咁攞啲早餐出嚟,仲係可愛係粉紅色架,如果入面無着衫就仲正。「bb,起左身啦,過黎食野啦。」

我就答「好呀」坐低左一齊食早餐,食左一啖漢堡扒,真係香脆,識煮野食既女仔其實真係買少見少,識着咁既賢妻良母,真係三生有幸。

芷晴就問「bb,你一陣有無野做呀」

我有啲遲疑咁講「有呀,要返工囉一陣,你呢」

芷晴就講「無呀,今日唔使返咪問下你囉」

我:「咁好啦,你係屋企休息下啦。」芷晴點一點頭。

好快食完芷晴既愛心早餐之後,我就講「我去返工先啦。」「好啦拜拜」

一招魚目混珠成功呃到芷晴逃出家園,但係我去既地方當然就唔係間舖啦,唔知有咩車可以去山頂呢。
然後捉姦 發現佢冇返工
然後3p
比可嵐篤灰
仲死 4p
肯定係芷晴發現左個msg
深田突然出現
芷晴已經知道
Lm
咁都估到雙重人格
山頂篇2

睇番電話啲介紹先知原來山頂係連住左中環,所以就約左Irene係中環到等。

等左一陣間就見到Irene行左過黎,睇黎佢為今日都有悉心打扮,一件長䄂既露肚臍衛衣,配牛仔短褲,方便活動得黎,又盡顯活潑青春。「Irene你好靚呀」

Irene有啲害羞咁低下左頭講「係咩」

Irene旁邊仲有個細袋,應該就係啲野餐「咩黎架」

Irene:「唔話你知喎」然後擺出一副傲嬌既樣。

我就無再理佢,拖住佢隻手,上左去搭山頂纜車,兩個人就要兩百啦,都幾貴下,不過第一次真正拍拖,少少錢算得啲咩呀。

但其實都值得既,可以睇到維港既景色,同埋架車上面真係好少人,可以好寧靜咁享受山上既環境。

幾經波折,我終於就到左山頂,細個就聽得多,但係依啲旅遊勝地長期俾強國人霸佔,根本就未好好睇過依個香港地標。

不過真實睇到又覺得好似唔係嗰回事咁,可能因為係睇日景啦,夜景應該好啲掛。

Irene:「睇完未呀,上黎唔係睇依個架。」

我:「唔係係到咩」

Irene:「唔係呀,跟住我行啦。」

然後,佢就拉住我手腕,行左都幾遠下。

我:「到未呀,唔好帶我去啲無人既地方諗住強姦我喎。」

Irene就回頭啤左我一下「算把啦你,就黎到啦。」

再行左陣,就到左一個好靚既英式花園,仲有個古老維多利亞式小亭院,真係又好似世外桃源咁,好彩無咩人,如果唔係成個feel就無哂啦。

我地就搵左個平平地既草地坐低左。

Irene:「點呀,靚唔靚呀」

我緩緩抱住佢既纖纖細腰「靚呀」,佢就繼續係到攞啲野出黎。

我:「點呀,整左啲咩野食呀」

Irene:「那,依個就三文治,依個就菠蘿腸仔,仲有依個壽司。」

我:「嘩咁多既,你咁短時間整到咁多咩」

Irene:「我整左成兩個鐘啦,你快啲食下啦。」

我就鬆開左雙手,攞起左舊壽司食,紫菜仲係脆脆地,個餡又夠足料「又真係幾好食喎」

Irene:「好食你食多啲啦。」我聽到之後又食多幾舊,水準都幾高下。

然後Irene指一指我既嘴角講「為食貓你依到污糟左呀」

我就扮抹唔到講「抹唔到呀」諗住佢會幫我抹走佢。

點知Irene就直接伸左個頭過黎,用舌尖幫我抹走左「咁咪乾淨哂囉」真係好鬼馬呀。

然後我地就係度一路食,一路傾下計咁,不知不覺就過左好耐。

我:「依到真係好靚呀,我見過既第二個世外桃源。」

Irene:「係囉,其實香港無遊客,好多地方都好靚呀。」

我:「點呀,咁留唔留低睇埋夜景呀。」

Irene:「唔啦,食完野就走啦,係到又無咩野做。」

我地好快咁食完野之後,就執左啲野照樣搭纜車落返去。

我:「點呀,仲有咩做呀」

Irene:「我想睇套戲,叫孤城淚呀。」

我:「我都想睇好耐啦,等我睇下邊到有得睇先」

我一路睇就一路講「啲場次勁少囉,呀,搵到啦,一陣4:00荷里活有得睇。」

Irene:「咁返荷里活囉。」
撞倒芷晴
好叻呀你
主角返工間餐廳係荷里活
其實都係得x重人格/x胞胎呢兩個可能姐
芷晴諗住探班同搵補習姐姐聚舊
點知就撞破佢地一齊無返工
偷情都咁明目張膽
偷食都去返荷里活你話係咪抵撚死
戲院隔離位就係芷晴
男主真係唔驚死
山頂篇3

我地就搭車返去鑽石山,我就順便book左飛,個戲院都幾空,無咩人。

Irene今日都應該幾攰下,一上到車就瞓着左,靠左係我既肩膀上面,又係流哂囗水咁,流到我成個膊頭都係囗水漬,不過真係幾可愛,好似個bb咁。

但係我都無乘人之危,任佢瞓左係到。

搭左一個鐘,佢就瞓足一個鐘「就到啦,起一起身啦」我拍一拍佢既小臉蛋。

Irene就模模糊糊咁起身「哦..啊..到左啦」

我:「係呀」

之後我地就落左車行左到荷里活既頂樓,Irene就好開心咁行左入去戲院,然後佢又好慌張咁出左黎趴咗埋牆。

我就過左去拍一拍問佢「做咩呀」

佢就好驚咁同我講「芷晴同深田係入面呀,應該睇同一套戲呀」

我:「吓,咁點算呀」

Irene:「er.....等佢哋入去先囉」

結果我地就係門口到等左好耐「佢哋一齊無叫你咩」

Irene:「有呀,我話自己有野做,所以佢哋無講話去邊囉。」

我:「唉咁都撞到既」

Irene笑一笑講「點呀,你驚呀。」

我:「唔知呀」我再望一望「佢哋入左去啦,我地快啲入去啦。」

Irene:「哦」

我地入去既時候,部電影就啱啱開始,前面一排就係芷晴同深田,行緊去自己位到。

依到咁多空位,我地就梗係唔坐佢後面啦,隨便就搵左兩個位離遠啲坐,費時佢哋睇到嘛。

我地就好專心咁睇套戲,套戲係講關於巴黎既運動,一開始就講法國首次贏得世界盃,結束就用巴黎暴亂黎講,講左好多既社會議題,高潮迭起,睇到目不轉睛。

套戲完左之後,我就問Irene「你估佢哋會唔會諗住去間舖到探我。」

Irene好驚咁講「你同佢講左你返工呀」

我:「係呀,如果唔係點出黎呀,咁點算呀。」

Irene一路推我一路好趕咁講「你快啲返舖頭啦」

我聽到之後,就穿過重重人海,同時又要唔好俾芷晴佢哋睇到,之後再用我既飛毛腿跑去舖頭到。

我就到左舖頭到,就見到老闆娘同老細仲有可嵐係到休息。

可嵐就好似好開心咁過左黎拉住我隻手問我「浩然,你返左黎既。」

我鬆開左佢隻手講「唔好講住啦,我換左衫先」然後我就拿拿聲換好曬啲衫,坐左係到同佢哋傾下計咁。

果然無幾耐芷晴同深田就黎左。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞