(可能甜)行山遇到三條女

1001 回覆
188 Like 160 Dislike
你出快啲啦 求下你
hi
佢個名同我差唔多
可嵐心靈篇1

我就靜靜雞咁行左過去佢後面,之後坐左係佢旁邊到。

飲完酒之後,反應力真係慢啲,佢再望一望過去旁邊既時候先睇到我「嘩,嚇死人咩」

佢依架應該只係啱啱開始飲,未話真係好醉。「你做咩自己一個係公園到飲酒既,好危險架。」

可嵐:「關你咩事姐」飲酒真係令佢敢言好多。

我自己又攞起左一枝酒打算陪佢飲。

可嵐:「屌你.呀,扮哂野,係到呃酒飲。」

我:「我俾返錢你啦」

可嵐:「咁就.差唔多」

大家都一直係度飲,成枝成枝咁隊。

我:「係呢,你做咩係度飲酒既」

可嵐:「唔開心咪..飲囉」

我:「咁你做咩唔開心呀」

可嵐:「今日就係...因為..一個人」

我:「邊個咁衰,搞到你唔開心呀」

佢突然指一指我「你呀」

我又指一指我自己「我?」

可嵐:「係呀」

我:「我做左啲咩呀」

可嵐:「你真係..唔知架,你無端端....就問我係咪雙重人格,真係搞到我好...赤裸裸咁,搞到我好sad呀,我一開始...唔話你知....就實係有原因啦。」

我諗返起啦「係喎,唔好意思呀」

可嵐:「你點知...我係DID架」

我就為左唔好出賣芷晴就講「我自己發現囉」

可嵐:「我仲以為係...芷晴話你知添,原來仲要....唔知既,咁仲衰萬一我唔係,被你咁...講都幾傷。」

我:「對唔住呀」

飲下飲下可嵐就開始肯講下自己啲野。

可嵐:「你同Yeri...相處落,覺得點..呀?」

我:「幾活潑幾可愛呀」

可嵐:「其實我真係...好多謝Yeri,佢真係...充當住我既開心果。細細個既時候...我被媽咪話,爸爸打,我怕被人鬧被人打...嗰種恐懼,佢就出左黎...幫我承受所有野,我隔日就....淨係感受到痛。」

我睇過24個比利,好似話啲人格分裂者憶述童年既時候,要多加安慰。

不過我真係唔識安慰人呀,我就講「真係估唔到你有啲咁既經歷呀,話說我當年被老母打,都係嚇到雞飛狗走咁呀。」

唔知係唔係飲完酒都特別容易笑,佢就係度哈哈大笑,搞到我都笑埋一份。第一次望到真係佢笑,真係好甜呀。

忽然,就有班MK仔咁既物體行左過黎。
係喎,我認錯左,我仲以為你又係度自hi
呢排有d忙 無乜時間追而家得閒了
開後宮
其實大家又俾啲意見我呀,係咪作得差左呀又,我自己打落都好似唔係好順手咁
4p
睇緊呀. 不過討論有雙重人格個度真係可以咁順攤架?因為飲左酒?我唔知呀唔了解,不過睇到依個位會好似有啲唔寫實. 可能比著我反應脾氣唔會咁好
睇吓樓主究竟想要咩

3/4p 咪睇完笑吓算

繼續單拖芷晴/irene 咪同現實一樣

睇吓樓主同出面啲故有咩分別 唔好再亂寫隱喻/格硬甜/tvb式英雄救美 睇都睇到悶
因為其實我係唔知大家想要咩呀,大多數留言既時候就話3p4p,我就俾啲甜你地,其實根本我就唔想寫。

你話棄故,我其實又想個故包容下你,等你開心啲。

本來無可嵐無3p係我想要既結局,但你地話要開心,我文筆唔好,可能只可以為大家帶黎低質快樂,我就主動寫偏離個故,希望就快啲有3p。

但男主咁撚樣有3p?你玩我咋話,然後又講真實性?

兼且你至少俾我推下劇情呀,唔係就咁發覺你出軌,接受返,直接3p呀話。
唔好因為讀者改變自己嘅諗法
不過如果真係有3P就梗係錦上添花
依加改變左道路,一定要有3p,唔包作得好,但會盡力作,但道路改變都去到終點,
加油啦覺得呢個故好好睇
push
其實而家嘅講故台好多故都千篇一律
一定係2男1女/2女1男
好似tvb啲罐頭劇情咁
搞到讀者永遠都有遺憾
比起甜故
講真嗰句
我覺得都係以前八輩子的約定咁嘅純愛故仲好
但冇幾多個作者有咁嘅功力寫得出
八輩子係唯一令我喊得出嘅高登故
可嵐心靈篇2

真心驚,都係拉住可嵐隻手走啦「喂,走啦」

可嵐就鬆開左我隻手大叫「做咩..抽我水呀」

我:「快啲走啦」但係可嵐就攤軟左係張櫈到。

一行五人既mk無耐就行左過黎,依個時間點算呢,會唔會打我,然後姦左可嵐架,大佬五個人我真係唔夠打架。

點知佢哋過黎話「哥哥呀,我地未夠十八呀,可唔可以賣啲酒俾我地呀。」

嚇死我啦,原來要酒姐「我地唔飲啦,你地攞去啦」

mk:「真係唔該哂你呀」就攞住啲酒去旁邊飲。

睇黎mk仔都唔係個個都好似凱婷牛丸咁姐,都幾有禮貌呀。

我望一望旁邊既可嵐,已經攰到瞓著左,拍極佢都唔醒,我就孭起左佢,同啲mk講「拜拜啦」

mk:「拜拜」

又唔知佢住邊,唯有就帶佢返屋企啦,飲完酒,成個人真係重左好多,孭落都幾辛苦下。

幾經辛苦,終於都孭到佢返黎屋企,我就一野放咗佢落梳化度。

我就梳洗左下之就瞓左。

第二日起身,矇矇矓矓就見到有個人係我床旁邊望住我。「早晨呀浩然」

我:「咁早既你」就準備起身。

可嵐:「係呀,尋日你同可嵐發生左啲咩呀」

我一路飲水一路答佢「無呀,咩事都無發生喎」

可嵐奸笑咁講「係咩,佢返到黎好似好開心咁喎」

我就轉移話題講「哦,你地係咪有屋仔,有個光圈黎決定邊個出黎架。」Yeri健談啲,所以我就問下佢。

可嵐:「哦,係呀,不過其實我地大家都比較溫和,就無好似比利咁搶光圈囉。」

我:「哦,今日星期日喎,你一陣有咩做呀。」

可嵐:「無呀,睇你頭架咋。」

我:「唔係,唔係,你自己玩,我一陣有野做架」

可嵐:「你有咩做咁巴閉呀,陪芷晴呀」

我:「係呀,你囉講漏囗呀嘛」

可嵐:「唔好意思囉」伸一伸條脷出黎。

我地一齊係屋企食左個早餐之後,我就送左佢番屋企,再攞左個手鈪去到芷晴屋企到。
無計啦,我無實力呀嘛,不過八輩子我都睇過佢個老母話我有未婚妻,一陣重睇先。
其實某程度上
3人行未必會好得過2個人嘅交流
不過下個故你可以試下
連登咁多咸濕仔 梗係個個都話3p嫁啦(包括我在內)
樓主無咩必要為左迎合我地d咸濕仔而寫偏個故仔 跟返自己節奏就ok
樓豬想點寫都得 唔洗就我地 不過最好另外寫多個3p結局過下癮咁姐
樓主加油,下次跟返你自己個 flow 啦,讀者意願唔係大囇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞