(可能甜)行山遇到三條女

1001 回覆
188 Like 160 Dislike
最後3p
每日睇住負皮不斷加,真係唔好受呀,影響心情,有啲想快啲完呀,但係啲劇情又set定左。

明明我都講左好多次對唔住啦。
加油樓主 好好睇
G持
你又係閪嘅 無啦啦謝咩婉雯
不過我都畀左個正評
好好地寫埋佢
樓豬加油
芷晴拍拖篇2

行左一陣,就到左慈雲山山頂,真係人山人海呀,全部人圍哂係出面。

我地上黎既目的就係食間小食店既山水豆腐花,出面咁多人,入面竟然無咩人,我行近啲睇先見到門口寫住「無帶囗罩者不得外進」。

原來班廢老真係連囗罩都無帶,我就入去先啦,拜拜你條尾。

入到去之後,我就問芷晴「芷晴你食熱定凍呀。」

芷晴就有啲怕羞話「熱呀,我今日有啲唔舒服呀。」

見到佢咁樣,我就估到佢今日應該姨媽到,睇黎要關心多啲佢先得「兩碗豆腐花一碗熱既,一碗凍呀唔該。」

老闆娘就俾左兩碗我「自己去後面加黃糖啦」

好彩伊地入面都無咩人,我地都可以安心坐低食,然後我就放開左芷晴隻手食野。

個豆腐花真係好滑,又水潤,啲黃糖又甜。但係我望一望芷晴,先發覺佢好似有啲鬱鬱不歡,不停係到攪拌碗豆腐花。

所以我就問佢「你唔鐘意熱野呀」

芷晴點一點頭。「熱既唔好食」

我就話「無計啦,女仔係要忍下啦。」然後,我就繼續食自己。

點知芷晴就有啲發脾氣講「唔得呀,我都要食呀」

M到既女仔果然暴躁啲。然後,我就係錫落佢到,強行咁撬開佢既牙齒,將啲半暖半冷既豆腐花傳過去。講「好唔好食呀」

而佢就擺出左一副呆既表情,好似一個啱啱被人非禮完既小女孩,又有啲怕羞咁緩緩吞下豆腐花,然後有啲害羞咁吐出「好食」兩字,慢慢回過神黎,佢先諗起「嗰個我初吻黎架,你咁兒戲架,你要對我負責呀」

我就話「淨係你初吻咩,不過唔使驚我會對你負責架。」然後我慢慢將佢推向我既心囗,抱住佢。

其實直到錫落去嗰下,我先感受到芷晴係我女朋友既真實性,依個時候真係想講阿媽我得左啦。
啱啱好無拖更,我發現依排有啲情緒化,依架又無野啦,多謝大家支持
more
芷晴見家長篇1

我地食完豆腐花之後,就已經六點幾就黎入夜咁濟,所以我地都速速行左落山。

落到山之後,就接到媽咪電話。

我:「喂,媽咪」

媽:「阿仔,你都好耐無返黎食飯囉喎,今日返唔返呀?」

聽到之後就攞開左小小部電話,同芷晴講「你一陣係咪又食茶記大快活呀。」芷晴點一點頭。

我就講「咁你一陣上黎我屋企食啦,俾你試下我呀媽手勢啊。」

芷晴就略帶微笑咁講「好呀」

我:「媽咪我返黎食呀,同埋帶個朋友返黎,一陣先再講啦。」然後就收左線。

芷晴好似有啲拘謹咁,又係到整理自己儀容。

我見到咁就同佢講「芷晴,我媽咪好好人架,你唔使咁緊張喎。」然後拍一拍佢膊頭。

佢就話「第一次見你媽咪,梗係小心啲啦。」然後就繼續係度整。

我都無佢咁好氣呀,話咁快就到左屋企。「媽咪開門」

媽咪就開左橦門,同時見到芷晴拖住我。即講「鬼馬啦你,識左個女朋友都呀話俾我聽,快啲入黎先啦。」

芷晴一路入去講「auntie你好」

媽講「仲叫咩auntie呀,叫媽啦」芷晴即刻面都紅哂。接著媽咪就繼續問「靚仔,你好快啲講幾時識左個咁靚既女朋友架」

我就即刻講「無呀,尋日我地先一齊咋。」

媽就講「尋日先一齊就即刻唔返屋企,你真係呀」

屌,媽咪我俾你累死啦,今次死得啦。

我望住芷晴,發現佢好疑惑咁望住我,同時帶住一啲憤怒既眼神,好似話俾我聽,一陣你解釋俾我聽呀
我認左閪好多次啦,最衰連登無得改野啦。
自爆
芷晴見家長篇2

我都即刻話「媽咪,我地快啲食飯啦」

成個食飯途中,得媽咪同芷晴係度講,我呢,佢哋就無視我,好慘呀我,好似芷晴先係佢個女咁。我一講野,佢哋就一齊啤住我

佢哋就傾得開心啦,由我細個賴尿講到我大個唔記得拉褲鏈嗰啲,全部都係我啲柒事,芷晴聽到大笑姑婆咁。不過見到佢開心我都開心既

我一路食飯就係度諗一陣點解釋好,繼續講大話?都係唔好啦,係時候做返個好男人啦,講真話希望芷晴可以原諒同體諒我啦

食完飯之後,芷晴就拉左我入房,問我「浩然,你點解釋呀?姐係你話咩無錢食飯,係屋企食,溫書全部都係假啦」

我就同佢坦白同Irene去飛鵝山,整傷左佢隻腳,為左承擔,所以照顧下佢。(當然無講跌落床件事啦)

芷晴聽完之後雖然仲係有啲唔開心,但係明顯寬容左好多,講「我似啲咁唔講道理既人咩,Irene係我既friend黎,我梗係都想佢好啦,但你要同我講呀嘛。」

我就講「我唔想你誤會同擔心呀嘛,下次唔會啦,一定同你講,原諒我啦好無呀bb」

佢就回復返笑容,話:「你話架,下次一定要同我講呀,如果唔係……就剪左你。然後望一望我下面。

聽聲都覺得痛呀。

都夜啦,所以我就送左芷晴去佢屋企樓下。

我講:「拜拜我走啦芷晴」

芷晴:「唔好住啦」然後指一指自己個嘴,好細聲講「我..見人地...都會有個....goodbye.... kiss架。」

我就扮聽唔到講「聽唔到呀講多次」

正當佢想講多次既時候,我就即刻用個嘴封住佢個囗,頭先淨係有豆腐花味,依架終於感受到佢囗嗰 陣清香,同埋佢嘴唇既濕潤,搞到我想伸條唎入去,但係佢就封實左啲牙,所以就無攻到入去,最後都錫左成廿秒。

錫完之後,我就慢慢鬆開左,我地既囗水都好似絲縷咁拉長。
芷晴都慢慢咁睜開雙眼,望到我之後又面紅,真係怕羞。

我就走住講「真係拜拜啦,下次再叫我再錫過啦」

芷晴聽到之後就大叫「陳浩然
豬主正仆街
豬主係講邊個呀
豬角

好彩以為你講我添

今日完啦。依個故唔知幾時完,不過已經諗左下一個故啦,穿越故。
其實仆街啲咁諗, 食哂三個都冇乜所謂, 又唔係識得耐, 又唔係好中意, 又唔係感情深厚, 男主又唔係有責任感
男豬無你諗咁仆街架,同埋食Irene同深田都得,食芷晴唔得架
乜真係有一個DSE考生既老母第一次見個仔嘅女朋友就叫人叫佢做呀媽咩
A0配靚女,梗係幫下個仔啦。媽媽咁好人咁歡容,講下笑姐。
樓豬加油
可唔可以唔好打個「伊」字
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞