(可能甜)行山遇到三條女

1001 回覆
188 Like 160 Dislike
考試衝刺篇1

返到屋企之後,媽咪都早已瞓著啦,然後我就快手快腳咁梳洗完,坐係個沙發到,冥想一下諗下自己未來呀咁樣。諗下諗下發覺其實咁樣落去都係唔係辦法,我得一科elective,真係要俾心機溫下書先得。

手機過左一陣又叮一聲響起,我攞起黎睇一睇,原來係阿豪「浩然,Irene對我好似態度麻麻喎,你嗰邊點呀。」

Irene對佢無野,咁咪姐係我。。。屌又諗。「我呀,我都一般般呀。」

阿豪:「唉,睇黎女神永遠都係可遠觀而不可褻玩架啦,屌我地都係收皮做毒撚算啦。」

我心諗毒撚依啲就留番你做啦,考完試就俾個大suprise你。

我:「係囉,係囉」

頭先講到話要努力溫書,睇黎真係要Irene再教下要得啦。今次醒目啦,問下芷晴bb俾唔俾先。

然後我就問左芷晴,佢就答「好呀,見到bb咁上進,我都好開心呀,努力考好個試佢,讀到大學弟時就靠你養我喇」

我:「多謝bb,但你咁講係咪姐係你弟時嫁俾我呀。」

佢即回覆話:「唔係呀」真係隔住個mon 都feel到佢一定又面都紅哂呀。

然後我就又問Irene得唔得,佢都話ok。咁依最後一個星期就要為旅款作最後衝刺啦。
屌Irene
家姐的底底誤我終身(幫po)
https://lih.kg/2018946

要甜請轉區
芷晴早餐篇

第二日,我就起身同芷晴講下啲熱戀情侶會講既野。
我:「bb你起身未姐」

芷晴:「起左身啦,bb我個腦全部都係你呀,不如你同我食個早餐先再去呀。」

我:「好啦,我都好想見你呀。」

我地就相約左係一間黃大仙既隱世黃店小食棠到等,我早到左少少,所以就叫左兩個印尼撈麵,加啲燒賣魚蛋咁,又便又好食,先廿蚊,當早餐下午茶都唔錯,由細食到大,估唔到係黃。

無幾耐,芷晴就到左,佢今日一改風格換左韓風,一件oversize外套配超貼身牛仔褲,真係好正,夏天為大地帶來美腿,白滑修長纖瘦既美腳,估唔到就降臨係我依個腳膠身上。

佢見我眼甘甘咁望住佢,佢都塊臉又開始泛紅「喂,傻佬望夠未呀」

我就話「未呀,黎坐叔叔隔離。」

佢笑一笑之後就坐左係我對面,咁我咪無得摸囉

我地就接著食野,但唔知佢有意定地方太細,佢不時都用佢隻腳擦過我隻腳,搞到我色心大起根本唔想去溫書啦,拖佢上佢屋企玩腳都夠我玩成日啦。

食完之後,我就捉住佢隻手講「bb,我想同你行街呀。」

芷晴就講「我都想呀,但我一陣就去返工啦,同埋你都要溫書啦,等你考完試,我地就大把時間玩啦。」

我有啲扁嘴咁講「好啦」

芷晴心有不忍,就係我耳邊講「最多一陣夜晚俾你玩下隻腳喇。」然後又有少少臉紅耳赤。

我聽到之後一陣驚喜,即刻就開心番。「好啦拜拜bb,夜晚黑見。」
樓主加速
考試衝刺篇2

我都有問過Irene不如用google classroom嗰啲,但係佢話唔緊要啦,佢屋企又無人,同埋現場教都方便啲。

橫掂又唔使錢補,你鐘意點就點啦。好快就到左Irene屋企,今日可能因為太熱既關係,Irene都換左短衫短褲,隻腳就還好,但個波就因為短袖既關係,變得展露無遺,目測C cup既身材,睇到我眼都突埋。

但係Irene好似對我冷淡左好多,望左我一眼就講左句「入黎啦」就算。

然後就俾左個past paper我做,話睇下我水平到邊。我就好落力咁做,而佢都好認真咁一齊做。

做左成個半鐘,期間真係一粒聲都無出過,好安靜咁做,但係我有啲時候呢,就有啲攰,就好唔小心咁呢就望到佢條波隙,佢咁認真就當然發覺唔到啦,可能我見識小,但我覺得佢條事業線真係同海溝有得比,搞到條能量棒都充哂血。

時間真係過得特別快,好快閙鐘就響起。停筆之後,我就望一望Irene寫既野,佢啲篇幅真係多我成倍。

佢就有啲不滿講「嘩你寫咁少,我上次講,你有無聽呀,依架point加解釋先得一分架咋。」

面對住佢既砲轟,真係無力還擊呀,但求改完會高分啲啦。

然後,佢就慢慢一路改一路同我解釋返個答案,依個老師真係幾好,學校啲老師咁好就好啦。慢慢佢對我既態度同語氣都好番啲,解完之後就已經十二點啦。

我見到十二點所以就煮左啲野食俾Irene食,食完之後,佢就又攞左卷二上黎,話「快啲做埋佢啦,做埋佢先可以知你攞幾架。」

見到咁,我一臉虛脫睇著佢,不過又係我自願上黎,無計啦,我唯有繼續做啦。

最後,計埋一齊發覺我都有3近4,我都開心啦。而Irene自己就5左右。

做左咁耐,都係時候去廁所放個水先。個廁所真係大,仲要有浴缸,間屋我既就爽啦。

出到去就見到Irene已經攰到瞓左,頭先仲咁精神,依架就瞓左都有既。

襯依個時候,就梗係參觀下佢屋企啦,黎左成兩次未好好睇過。

然後,我就入左Irene間房睇下,間房好整潔、好整齊,有個書枱,上面有個圖片牆喎。上面有Irene、芷晴同深田既合照,有啲仲好細個添,睇黎佢哋真係由細fd到大呀。

芷晴同Irene就由細都咁靚,但係深田就變化好大,原本啲膚色、鼻同埋個磅數都唔同哂,但都隱隱約約睇到係佢,睇黎深田都努力過唔少。

去到下面小小就有一張我同佢係飛鵝山影既相,睇黎個夫婦淨係記得俾佢,無俾到我,不過張相真係幾靚既,但係嗰陣俾Irene抱著隻手,個樣真係尷到呢。

再睇左一陣就出左返去。
繼續
Irene 同芷晴 無friend做了
唔錯
見又咁多人支持,我夜晚再更一篇
樓主好波
主角正仆街
等你
樓主加油!
Push
樓豬加油!
好波
考試衝刺篇3

出到去,就見到Irene繼續瞓下沙發,瞓到囗開開咁。完全無顧到自己形象,不過真係女神做咩都係靚既,依句真。

流出黎既囗水令佢既嘴唇充滿光澤,有啲囗水仲滴落左沙發到。真係好可愛呀,成個細路女咁。

電話又再響起叮一聲,我睇一睇。

芷晴:「bb,你溫完未呀,我放左工啦。」

我就覆:「就啦」

然後又拿拿聲入廚房煮啲野俾Irene,依到啲野食好多都係高級食材,搞到我都鐘意左煮飯添。

我大手一揮又煮左個七成熟牛排同芝士卡邦尼意粉配蜆。

第一次煮西餐,賣相都唔錯,希望Irene鐘意啦。我出於私心,就公器私用用盒裝左小小俾芷晴都食下。

然後,我就攞左出黎,叫「Irene起身食野啦」

Irene緩緩起身「吓...又有野食啦」佢忽然好似feel到自己臉上既囗水,又望下沙發既。即刻有啲怕羞同不知所措。

我見到咁,我就輕輕一笑。

Irene聽到之後,就講「喂呀,唔準望呀」然後就好快咁攞紙巾抹左抹自己塊臉同沙發。

抹完之後就坐低左,「嘩,今日係西餐呀」佢緩緩咁卷起左一卷意粉放左入囗中,「啲意粉好好食呀」露出滿足既笑容咁講。

然後,又食左啖牛排,「啲牛排就差左啲,有啲柴,就黎well done啦。」佢好似啲食評家咁講。

都唔知係咪依幾日吊高左佢品味,咁揀飲擇食都有,然後我就玩下佢「小浩子收到,小浩子下次再改進,但娘娘咁食法小心身子發褔呀。」上半段佢聽得好開心,但聽埋後半段就即刻嬲到想過黎打我「你就發褔呀,人黎呀,我要斬佢首呀」

我見到就梗係跑啦,大家玩左一陣就又坐番低停戰,我就問佢「係喎,都未問你旅款去邊到考呀」

Irene講「我係培敦考呀,你呢」

我就有啲愕然「真係緣份,我都係培敦考。不過又係既,旅款咁少考場,都正常既。」

Irene跟住就話「咁不如我地一齊去啦」

我就話「好呀,到時7:00彩虹等呀」佢話「好呀」

我講「食完啦,我都要走啦拜拜」「拜拜」
作者培敦人?
真要培敦考呀
支持
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞