(可能甜)行山遇到三條女

1001 回覆
188 Like 160 Dislike
咪撚再quote文
加個喬伊小姐

講笑唔好格硬黎
野味小精靈睇多左,召喚薯皮兄
主角一定好撚靚仔陽光運動型
條條女都撩佢
人生勝利組
Irene講「你沖唔沖涼呀」

我講「唔沖啦,瞓沙發姐,費時搞咁多野啦。你都唔好沖啦,又無出街,又麻煩,一陣洗甩左啲藥酒都唔好啦。」

佢然後就「哦」左下,講「咁你扶我入房呀,我都係有啲行唔太到呀。」

然後我就扶著佢腰間,同時將佢隻左手放係我膊頭上面。高尚住宅真係高尚住宅,成接近1000呎咁大,行過去間房都足足成十零廿米距離,真係有啲攰。

到到床邊既時候,我就想將Irene一野撻落張床到,唔知Irene有意定無意啦,佢就仲箍住我條頸,搞到我都失左平衡力,同佢一野鍾咗落去張床。

最終就跌左張床到,個頭都陷入左一個軟淋淋既地方到,就好似一個波波池咁,但就淨係得兩粒波波,但已足以包圍我。

我不自覺咁輕輕一吸,慢慢咁感受到淡淡既奶香味,令我樂以忘返。

Irene突然大叫「啊~~~~,死~變~態~」然後,用力咁將我個頭推開。

我慢慢咁起身講「對唔住呀Irene,我唔小心架炸。」

佢由上移下咁望一望我之後,忽然又用手冚住塊面,大叫「你同我出去呀。」

我望一望自己,原來巨龍寶寶又唔聽話起左身, 唉,依架講咩都無用,聽朝先算,然後就一路用囗形繼續講對唔住,一路乖乖地出去,而佢就繼續怒視住我。使唔使咁嬲呀
其實如果唔識/唔想寫甜可以唔喺標題到加上去

見到你定唔知邊個話因為冇寫甜所以冇人睇

但其實如果你個劇情好/ 文筆好/ 角色好自自然然就會吸引到人睇

寫文最忌人云亦云, 冇咗自己一開始寫故既心態 (當然唔係叫你亂咁寫)

我覺得你寫黃店呀黑警呀嗰啲都可以接受, 令讀者產生共鳴; 但係你寫謝醫生/ 一批中六學生喺短時間內咁撚主動好似有啲失去真實性

純個人意見
咁又係既,但係有深田依啲角色就係有少少為左練我寫甜。另外,我第一次寫故好容易受人影響左,搞到我有時劇情加速左,兼且係得芷晴係主動小小,係因為佢當男主係心靈雞湯。深田係淫底,而Irene就已經好被動啦喎,但會係有啲時候會搞啲心機咁囉。

去到後面一啲甜位就係我自己加架啦,但係發夢嗰度就真係有啲人云亦云。

歡迎大家繼續講,今次我會當係一次好好既練習,未來繼續加油。
原諒你
LM 正評
支持
重甜thx
咪重甜啦
講返芷晴好D
試下咪撚停
早午晚一更呀,俾啲時間我溫下書啦ching
Irene家篇3

然後我就去左沙發到坐左係度,睇一睇電話先瞓,睇一睇先發現芷晴sent 左message俾我。

芷晴:「浩然,你瞓左未呀,唔見你一陣,已經好掛住你啦。」

芷晴:「咁耐都唔覆既係咪瞓左啦?」

都成半個鐘前講啦,我即刻答佢「唔係呀,頭先沖涼加閉左陣關溫書呀嘛,唔講啦,早啲瞓芷晴bb。」

等左陣,佢都無覆到,應該都瞓左喇,我都係瞓先。

生寶沙發真係唔係太好瞓,碌咗成晚都唔係太瞓得著,但係都發左陣夢,隱約記得我同一個人係教堂到結婚,正當我想講我願意既時候,突然就有個人衝左入教堂講我唔同意呀,啲樣都好矇糊睇唔清。
伊排成日發啲平時唔會發既夢,唔知點解。

電話叮叮響起,果然又係芷晴。

芷晴:「浩然醒左未呀,尋日早左瞓無覆到你呀,你係度做咩呀。」

唔通答佢係你個fd屋企咩,所以我就話「無呀,諗住刷完牙煮個早餐食囉。」

芷晴:「吓,唔好啦,我想見你呀,一齊食早餐呀。」

好彩唔係講電話咋,仲有時間俾我應對,如果唔係我就應該答左我係觀塘點同你食呀。

我:「下,唔好啦,我今個星期無錢啦,同埋一陣要溫書啦,乖,下個星期日日陪你好無?」

芷晴:「咁好啦

然後,我就無再覆佢,就入左廚房煮左兩隻蛋加兩個即食麵俾自己同Irene。

無幾耐,Irene就出左黎,不過就換左T-shirt,洗唔洗咁驚我呀,我真係唔小心架咋

我就當然當咩事都無發生過啦,講「早晨呀Irene,煮左早餐俾你呀,快啲黎食啦。」

佢無應我,不過都緩緩咁扶著牆過黎。

佢慢慢一啖一啖咁食,好快就食哂「點解你煮蛋可以咁好食既。」

果然,食物真係可以俘虜女人既心,講「無呀,好辛苦架,要將蛋白打發一千次架,我咁辛苦,你會原諒我架可」

然後,合實雙手放係下巴扮可愛眨眼。

Irene見到咁就話「男人老狗做埋哂啲咁既野,得啦得啦,原諒你啦。」

然後我就收左啲碗入廚房洗。

出到黎,就發現佢溫緊書。
Irene家篇4

我講「你溫緊書呀,溫緊咩呀」

佢就話「溫旅款囉,就黎考啦。」

我講「原來你都讀旅款架,我都係呀,不過我都小放棄依一科啦,好多野溫呀。」

佢擰一擰頭講「咁你就有所不知啦,溫旅款要有系統,有方法咁溫先得架,然後教左唔少我唔少記既方法,好似咩旅遊產品特性用「無時差 保互權」黎記,真係入腦好多。

佢慢慢咁由第一課開始講講到最後一課,真係明白左好多。唔經唔覺都溫左成三四個鐘啦,去到成一點幾。

我就話「唔該哂你呀Irene,教我咁耐,嘥曬你啲時間。」

佢講「無呀,教你既同時我都溫緊架,當報答番你專登上黎啦。」

突然, 橦門傳出左開門聲,然後Irene媽就番黎。

Irene叫左聲媽咪,我就叫左聲伯母。

I媽講「 係你呀,上黎同Irene溫書呀」

我講「係呀,伯母,順便睇下Irene隻腳囉」

I媽講「你真係乖呀,Irene識著你真係好呀,係呢都未問你咩名呀?」

我講「我叫浩然呀」

I媽就接著講「上次話有野做,今次應該無啦掛,留低食飯得唔得先。」

果然,依啲野都係避得一次避唔到第二次,咁快就要見家長。

伯母入左去炒餸,我地就繼續溫下書咁。

無幾耐就煮完,我地就圍埋一齊食,伯母不停咁夾餸俾我,同問我好唔好食。我終於知點解Irene會話我煮啲野好食啦,因為伯母啲餸真係認真麻麻。

Irene見到咁都知咩事,但係佢無救我,只係隔岸觀火,不停偷笑,仲俾左個眼神我,好似話俾我聽,你都有今日啦咁

但我都好好仔咁講「好好食呀伯母」

I媽講「好食你食多啲」然後又夾左一大堆餸,真係哭撚左

又食左陣之後,I媽就開始盤我啦,我都估到啦

咩學校呀,住邊區呀,第時諗住做咩,通通問哂,我當然都答哂啦。

最後,佢就問「你依架同我個女發展到點呀?」

Irene聽到之後,就叫左聲媽呀。

我望一望Irene然後答「普通朋友囉」

Irene聽到後唔知點解我feel到佢好似有小小失落。然後伯母都無再問啦。

食完飯之後,Irene就上左廁所,而伯母就捉住我同我講「浩然,我同你講呀,Irene咁多年都未帶過男仔番黎架,我個女對你咩感覺,你就自己諗啦,但我希望你唔好辜負我個女啦。」

我心諗會唔會呀,兼且我伊加有女朋友架啦,就算萬一Irene鐘意我可以點姐,但我都應付左伯母先「好既」。

Irene都係廁所到出左黎講「你地傾咩野呀」

我講「無呀,我都係走先啦,下次再見啦,byebye伯母,Irene。」
就算萬一Irene鐘意我可以點姐

一拖二
Cls 又係同兄弟爭女情節 呢啲好難搞。不過今次好彩有兩條女鍾意男主 係我就揀返芷晴讓Irene俾阿豪
晴拍拖篇1

返返去黃大仙期間,我就係度回味尋日發生既事,同埋諗下伯母講既野。唔通我真係要起雙飛,都應該幾爽。屌,屌,屌我都on9既,諗埋哂啲咩野呀,以為自己返左古代咩,三妻四妾。唔好諗,唔好諗啦,陳浩然。

我忽然諗返起芷晴,尋日先一齊,今日就好似疏落左佢咁。所以我就whatsapp佢。

我:「bb,我溫完書啦,不如一齊係黃大仙行下呀。」

佢秒回我,芷晴:「好呀,你等一陣呀。」

我好快就到左佢樓下等佢落黎。等左頗耐之後,我就係到睇手機算啦。

忽然就有個人係背後熊抱我,仲要扮哂雞仔聲咁講「你估下我係邊個」

我一邊解開佢雙手,一邊好開心咁講「你咪我bb囉」

然後佢就又好開心咁抱番住我講「唔見你一陣,個心已經唔安樂啦」

我就回抱番佢講「我都係呀,我瞓唔着添呀,你睇下個黑眼圈」

佢講「係喎,真係好大喎,原來唔係得我單思,我就安樂啦。」

然後佢又索兩索講:「係喎,點解你又著番尋日啲衫既,同埋你個頭咁油既。」

果然,講一個大話就要用更多既大話黎掩飾,不過我深信依個係最後一個,對唔住呀芷晴。

我講「哦,尋日返去太攰,咪無洗到啲衫同個頭囉,所以今日就著番囉。」

芷晴都深信不疑講「伊加有肺炎架,做人唔可以咁 污糟架,勤洗啲啦。」

我講「好既bb」

我地就係黃大仙行下咁,我都慢慢咁成功拖到佢隻手,開心仔。

不過黃大仙真係無咩野行,四圍都係啲佛廟,我見仲早早地就提議上慈雲山行下,芷晴都好贊成。

然後,我地就經沙田坳道上去。

依啲路程較短既山,唔係講笑,啲廢老真係多到飛起,唔少仲操着一囗流利既普通話,仲要唔撚帶囗罩,我地驚死呀,所以一路都帶著。

慈雲山依段路唔知點解好多馬騮,四圍咁圍著,眼金金咁望住芷晴,真係好撚猥瑣呀,咁撚多個阿嬸你唔搞你搞佢,真係掋你做野味。

然後,我就將芷晴擁入懷中,希望作出最大既保護。

佢哋見到女神名花有主之後,都又失落又不憤咁離開左。 宣洩主權既感覺原來都幾爽喎,不過見住佢哋就好似見到中學時既自己咁,兵仔就係兵仔,做咩都做唔到人地條仔,都有啲身同感受。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞