(可能甜)行山遇到三條女

1001 回覆
188 Like 160 Dislike
好主意
三人行

佢兄弟唔知點諗
我都笑咗
童言無忌
氹氹芷晴篇2

搞掂完午市之後,我地就圍埋一齊食左個韓式火鍋。

老闆娘:「多謝咁多位既支持,今日既營業額高左唔少呀,今日就請大家食個打邊爐啦」然後,接著又攞左啲雪花牛肉同一啲食材出黎。

今餐真係好正,淨係食牛都食到飽啦。

但係真係可以點樣氹返芷晴呢,芷晴咁純咁好人,買個橙俾佢得未呢。

Irene:「走啦,浩然」

芷晴同可嵐就行前面,我同Irene就係後面,我就問Irene「Irene你覺得我買粒橙氹唔氹到芷晴呀」

Irene就望一望我「你講笑咋話」

我:「我好認真架」

Irene就啤一啤我講「真係唔識架喎你,不過最緊要係心意架咋,你去附近買個情侶手鈪啦, 再灑下佢冧就應該得㗎喇。」

有條女幫自己溝女真係好正呀,我就偷偷地錫左佢塊面一啖講「咁你幫我同佢哋講我有野做走先啦。」

Irene就耳仔紅紅咁講「好呀」

之後,我就向行左陣,就到左一間手飾舖到,周圍睇,都無咩啱心水。

個女店員就走左過黎,問我「先生你想要咩呀」

我:「我想要啲情侶手鈪,攞黎氹女朋友架。」

女店員:「哦,你可以自製手鈪喎。」

我:「哦,都好喎」

佢就帶左我去整手鈪到,不過真係好辛苦,要由一條鐵條打到佢變圓形,再要刻名,又要打磨,你都咪話唔辛苦。

整完之後,我就諗起左一樣野,我就問店員「可唔可以俾多條我整呀。」

女店員:「但係先生,依條情侶手鈪黎架喎。」

我:「你唔好理啦。」

女店員就用啲好奇怪既眼神望住我,若有所思咁講「哦」之後我就又整左條。

女店員:「 盛惠三百蚊呀唔該」每條一百都算係咁啦。

我望一望隻錶,發覺都已經成十一點幾啦,快啲返屋企啦。

我就攞住袋野好開心咁返到黃大仙,咁啱就行過樓下公園,就見到可嵐自己一個係度飲酒,一枝又一枝咁隊。
可以整第4隻手鈪
新故仔,得閑就睇下啦,今日忍唔住手落左筆

(未來)我係藍絲臥底
https://lih.kg/2053404
唔好quote文,你係咪突登架
你寫完呢個先啦屌
專心寫一個啦
Sor冇心 手快快quote左
放心嗰個寫住先姐,俾我今日排憂解悶,應該完左再寫。
No
整埋第四隻
他只是個小孩.jpg ?
十八歲呢啲只係叫冇家教
可以block 埋第四條友
推劇情姐,有後文加嘛
可唔可以加快D? LIVE緊
文呢
我要睇文呀
如果係真事可唔可以講係邊 100$ 好抵 之前做一對要成千
結局未?
以為自己留言
唔明,未結局,你好想快啲完咩
仲有無文?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞