(可能甜)行山遇到三條女

1001 回覆
188 Like 160 Dislike
睇嚟男主唔係淨係用下面諗嘢, 用上面諗嘢都好撚on9
平均即係除二啦 本身應該係100%, 而家變咗50%, 點樣唔仆街法 極有可能之後除三, 雙重人格/ 雙胞胎就除四

諗起韋小寶
無呀,點解你地咁鐘意諗我諗咩架。
下白泥篇1

一瞓就瞓到中午啦,好耐都未試過瞓到咁撚爽啦,真係好想唔使返工,可以一直做廢青呀。

未食早餐,又唔係太想自己煮,都係搵下芷晴叫佢快啲落黎,一齊食埋野,再去下白泥。

我:「bb,你食左野未呀,不如落黎食個飯先?」

芷晴無幾耐就覆左我「好呀,一陣大快活等啦。」

然後,我就換好哂衫,整裝待發。

落到去大快活之後,就幫芷晴叫左個雜排飯兩份分,因為雜排飯真係太多啦,所以就兩個人分。

芷晴無幾耐就落左黎,今日佢化左個淡妝,配上佢既黑長直頭髮,真係一個氣質既昇華。

芷晴:「做咩眼甘甘望住我姐,係咪我個妝畫衰左呀。」

我回過神來:「唔係呀,好靚呀,食野先啦。」

我地一手一腳好快食哂個排飯,最後淨返一條剪切左既豬排。

芷晴:「bb,你食左佢啦。」

我:「我諗到一個好好玩既遊戲呀,我地一人食一邊,鬥食得多。」

芷晴:「好呀」

然後,我地就一人擔住一邊,我就食住條豬排模模糊糊咁講開始,芷晴就即刻加速。

芷晴係一個想贏既心,而我就係為錫錫既心。

最後芷晴諗住收掣,但係我就繼續衝上去,就貼近左佢嘴唇,我諗住種感覺會好正,點知係好油膩既感覺,不過都還可以。

芷晴feel到之後,就即刻面紅耳熱咁鬆開左。

我:「唔...,好味,你贏左啦」

芷晴聽到就怕怕羞羞咁打左我手臂一下「唔得呀,我贏左,你要有懲罰呀」

我:「咩懲罰呀」

芷晴:「一陣先講,依加未諗到。」

然後,我地就搭巴士,轉左好幾程車就終於去良景邨,根據我多年既行山經驗,輕鬆搵上山路。

佢前半段路大多都係水泥路,都幾悶下。不過芷晴就行到好爽。

我地再行左陣就到左大峽谷,個大峽谷真係好靚,大約有成三層樓高,近睇真係好震撼。

芷晴就話「好靚呀,bb我地一齊影番幅相啦。」
懲罰佢打野戰
下白泥篇2

真係認真咁啱得咁橋,就見到上次上飛鵝山遇到既嗰對夫婦。

佢哋就慢慢咁走過黎,「咁啱既,你又黎下白泥呀。」

我:「哦,係呀」

佢哋就問「你女朋友呢,唔同你一齊既」

芷晴又好疑惑咁望住我,我就即刻慌慌張張咁拉左芷晴過黎講「依個咪我女朋友囉」

對夫婦即刻若有所思咁,諗左陣就講「哦~~」「你地係咪要影相呀,我同你地影張呀」

相機「叱吒」一聲。

我地過左去睇左睇,專業既果然唔同啲,同我地上次坪洲影既唔同好多,靚好多。

夫婦:「我等陣再sent番俾你啦」「好呀」

然後,我地就一齊行去下白泥,不過夫婦年紀都大啦,所以都行得幾慢下。

我地又係講下社會議題咁,老一輩既睇法,總會令我有所增益。不過都好彩一路傾,佢哋都無再問Irene啲野咋。

我地慢慢行,但其實都好快到左下白泥。

到左下白泥,時間仲係好早,仲有大約一個鐘先日落。

但係夫婦就驚潮漲同夜晚太黑睇唔到路,所以就隨手幫我地影左幾張,又影左啲風景相就落返去。

「拜拜,我一陣再俾返啲相你啦」「好呀,拜拜」

佢哋落左去之後,就淨返我同芷晴係度,我就扮無野繼續睇風景。

芷晴就講「好啦喎,你肯講未呀」

我繼續詐傻扮懵講「咩呀」

芷晴:「對夫婦邊到識架,女朋友係邊?又話我係初戀,見到我有咩可能唔識我呀。」然後就嬲爆爆咁望住我。

我:「er.......」講唔講好呢。

芷晴:「你成日都有野暪著我既,你講唔講呀。」眼眶漸漸紅左起黎,泛起點點淚光。

我見到咁都於心不忍,橫掂又無咩野,講咪講囉。「我同對夫婦係喺飛鵝山到識既,然後,佢就可能誤以為我同Irene係情侶囉,我驚你聽到又亂諗野咪無同你講囉。」當然就加以修飾啦。

芷晴慢慢收起哭泣聲講「你成日收收埋埋做咩姐,成日暪住我,你知唔知我好無安全感架。」然後就鐘左落我心囗裏面。

我摸一摸佢個頭講「我真係唔識呀,成日都處理得唔好,但係真係想你唔好嬲咋,黎啦,笑番啦。」我就再扮左個鬼面。

佢見到就「噗」咁笑左出黎。

我:「笑番咪幾好,唔好講啦,睇日落啦。」
push
成日呃芷晴
男主最愛就係Irene, 同芷晴一齊只係最就腳又唔洗點溝,比番Irene引一引實出事
+1

利申:Irene 派
Lm
是但揀一個啦屌,男主正仆街
隔左好多日先睇,結果都係追到live
樓主加油出文
Lm
無計,我近排諗緊點整可嵐依個角,諗通左,無人可以阻止我啦
咁都撞到會唔會 tvb左少少
現實女人邊會咁順灘冇事
慢慢學寫甜,唔係咁易上手,支持
想睇下你會點樣加佢落去
tw支持下先
Irene +1
突然醒起樓主當初問想加咩人做新同事 當時有姐姐 妹妹同男人
而家可嵐呢個角姐姐妹妹兩個元素都有齊 遲啲會唔會變埋男人
行慣山都知好容易撞到。

香港啲山咁少,如果我(樓主)同三條女堅持行山,真心總有日撞到。
啱呀,一陣你知啦
下白泥篇3

個太陽緩緩咁降落,沉陷係地平線上,係湖面形成左一個夕陽既倒影。

傍晚的天空並不陰暗,而係有一種明麗的藍色,群山在夕陽的照射下,染上了一層薄薄的紅暈。

成個畫面就變到好唯美。

我就問芷晴「bb,洗唔洗幫你影番張相呀。」

芷晴:「好呀」

我就連忙將這美麗既風景連同芷晴既身影收入手機之中。

慢慢就開始潮漲,我就講「都夜啦,我地快啲走啦。」「好呀」

我就拖住芷晴隻手落山,啲路都幾險峻下,路上有唔少既沙石。有幾次芷晴仲要唔小心跣親,好彩我都有拉番住佢,先可以無事。

行左一陣,又到番啲石屎路,芷晴就講「你上次咪孭芷晴既,我要用今朝既懲罰,我要你孭我。」

女人果然都係有好鬥心「好呀,你上黎呀。」

然後,佢就一野跳左上我背脊上面。胸前既小籠包立刻就近貼我既腰背。

我都接住左佢兩隻白滑既大髀,真係百摸不厭。

我就問「爽唔爽呀,大小姐」

芷晴就講「還可以啦,小奴才, 起駕啦。」

我就慢慢開始行,雖然芷晴既身材高挑,但真係好 纖瘦,可以說是,瘦得弱不禁風了,所以行得都好輕鬆下。

我地一路行,芷晴就好開心咁指住旁邊既風景叫我睇。一路就有講有笑咁行到落山,搞到我都喜笑顏開。

落到山之後我就問「去邊到食飯呀」

芷晴就話「都係返去先食啦」

我地就一齊返左去黃大仙到,返到去已經成八點幾,今日其實有好多時間都浪費係搭車上。

我地就發掘到一間黃店叫加力飯堂,係一間茶餐廳,啲野都幾好食。

食完之後,我地就出左去打算返歸,就咁啱見到應該係啱啱放工既可嵐。
"芷晴就講「你上次咪孭芷晴既" 樓主又打錯啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞