(可能甜)行山遇到三條女

1001 回覆
188 Like 160 Dislike
樓主咁夜仲出文比個叻你
加油!
小感人
呢篇好感人親情
屌,咁都live 咗
我要芷晴吖
同Irene斬欖喇

生活夠苦了故事點解唔可以純真d甜蜜d
新同事篇1

第二日起身,十八歲生日後既第一個清早,咁快就要返工啦。

我好快咁食完早餐,就去左返工。

好彩老闆好人,任我地返工咁濟,所以今日應該有三個人一齊返工。

返到去店舖,就見到嗰個新黎既同事,原來係女架,佢就係到抹緊間舖既枱櫈。

老闆娘就過左黎講「浩然返左黎啦,介紹你識新同事。」然後就揮手示意佢過黎。

佢就慢慢咁轉過頭,秀髮緩緩飄動,佢既樣貌都開始出現係我眼前。

一雙水汪汪既大眼睛,明淨清澈。小巧玲瓏既嘴唇,微微張開,真係搞到我好想一親芳澤。高挑既身材,高冷既氣質,同芷晴差唔多,但係又比芷晴多左一份成熟既韻味,真係可以算得上仙女下凡。

佢慢慢咁行過黎,氣場磅礡,搞到我都有小小驚。

佢眼神稍有銳利,然後伸出左佢既右手講「李可嵐」。

我都同佢呃左手「我叫陳浩然呀,你叫我浩然啦」

講完之後,佢就走開左。老闆娘就繼續同我講「佢依架大三,黎依到返part time,二十一歲,無男朋友。」

我聽到之後,就打斷佢「老闆娘,你話咁多俾我聽做咩呀。」

老闆娘就話「無呀,我見你望到人實一實,我以為你要知咋。」

我聽到之後,就有啲尷尬咁咳左兩咳講「無野,我去做野先啦。」

行走左之後,先見到Irene係度啤住我講「好望得喎你。」

我就講「無呀,新同事介紹下咋。」

Irene就講「係先好呀」打左我一下屁股「入去做野啦」

入到去廚房就見到老細「早晨老細」「點呀阿仔,你兩條女成點呀。」

我就講「還好啦,但係老細你覺得兩條女共存,姐係一齊出街咁係有無可能呀。」

老細就講「無話無可能既,當年我朋友一拖五添啦,睇你有無咁既實力姐。」

我就好驚訝咁講「咁癲」

老細就講「一拖幾通常都無好下場架,最後佢孤獨終老呀伊架。」

我就回應左個「哦..」

老細就講「你自己諗清楚啦。」
生活很苦,我會甜啦。
再問多次 老闆係咪叫飛少
又話揀咗呀欣 又話有朋友一拖五
痴撚線,身邊個個都係靚女,個個都鐘意浩然
4p
Diu Live左,樓主快d!
1拖2都好睇呀
新同事篇2

話咁快就去到午市,有Irene同李可嵐依兩個生招牌真係吸引到好多客源,根本就做唔等手。

但係李可嵐既業務能力真係勁,啲收銀,送餐,迎賓工作,全部都做。

怪唔之得,老闆娘叫我地安心休息啦,一個頂十個既。又靚又女強人,高攀唔起呀。

完左午市之後,我地就係度圍爐食飯,Irene唔知點解就狂咁餵我食野,一食完就餵咁,搞到我成個bb咁,不過我都明佢係係度宣洩主權。

但係人地李可嵐根本一眼都無望過我地,只係係度自己一個粒聲都無出咁食飯。

佢好快就食完野,講左句「我食完啦」,就去返準備工作。

真係一個好難觸摸既人呀。

我係一個好鐘意新鮮感既人,返工既日子真係好枯燥,諗住有個新同事,可以識下新朋友調劑下,點知咁冷漠

返到去工作之後,又辛苦左一大輪,終於就完左夜市。

我就入左廚房又學下藝咁,老細教啲餸好似無窮無盡咁,教咁多日都仲有貨仔。

今日就用左啲剩菜煮左個羅勒風味海瓜子蛤蜊義大利寬麵,我學左咁多日,廚藝都長進不少,同老細煮既賣相都幾相似下。

今日老細就攞左我煮啲野同佢嗰啲出去。

出到去,就見到老闆娘佢哋三個就坐係到等我地。

老細就講「依到有一碟係浩然煮既,一碟係我煮既,你地食下睇下邊個煮得好食啲。」

然後,佢哋每人都食左啲,再同一時間指向同一碟,我都唔記得邊碟係我架啦,唯有等老細講啦。

老闆娘就點評話「依碟既醬汁適中,麵條既軟硬都煮得好好,條條都分明有理,所以我揀依個。」

Irene就講「兩碟不相伯仲,我食起上黎都係差唔多,但係好似依碟個味道好似大眾化啲。」

最後,可嵐側一側個頭講「我唔係太識點評,但真係好好味,好有一種家既味道。」

老細都發聲講「好啦,大家都覺得好食既依碟菜就係.......浩然煮架啦。」

Irene同老闆娘都用住贊嘆既眼神望住我,可嵐就好驚訝咁望住我,好似講竟然係你咁。

老細就繼續講「好啦浩然,你出師啦,得閑就入廚房幫手煮下野啦。」

我就答老細「好既」

之後,我地就一齊食埋啲晚飯,就走左返屋企。

我同Irene就一齊行,拖住手,享受住依十幾分鐘既二人時光。

Irene就問「點呀,今日辛唔辛苦呀。」

我就講「ok啦,個李可嵐咁勁,我地都唔使做野咁。」

Irene就講「係囉,有車啦,唔講啦,聽日見啦。」

然後,我就自己一個行返去黃大仙,係途中就見到個李可嵐,我就鼓起勇氣上左上去打招呼「喂,hello,你都係住黃大仙架」

佢望左我一眼,之後答我「係」

我又再問佢「咁你住邊架」

佢就答我「黃大仙」

笑死我啦,忍唔住露出左微微笑容,但係佢就無理我,搞到我有啲尷尬添,然後成個場面就凍結哂。

去到黃大仙,佢就閃閃縮縮咁講「你今日啲野食真係好好味呀,拜拜」

我就講「拜拜」今次真係佢對我講得最長既說話呀。

等我去接一接芷晴放工先。
早幾篇老闆娘話請唔到咁多人 轉個頭多左個同事
push
有講話睇下到時夠唔夠人呀嘛,主角佢哋要玩呀嘛,所以咪無叫芷晴黎囉,叫左嵐黎囉,睇清楚
芷晴冇得返呢度
反而覺得係自己既(小心願)位加無乜問題,順自己意思国
自膠国=啦
芷晴危險篇

我就去到芷晴間舖到等,等得悶就開着左部電話,

用電話既時候就見到老闆娘開左個group加左我地三個入去,講「因為人手太多,所以聽日浩然同可嵐返啦,Irene你就休息下啦」姐係聽日又無得同Irene見面啦

可嵐就答左句「好」,我㩒入睇下佢icon,就見到係一個V煞面具既icon,不過我就無諗太多。

無幾耐就見到芷晴行左出黎,但係當我想上去既時候,就見到上次個男同事偷偷摸摸咁跟住左芷晴,真係死纏爛打。我就想睇下你想做咩喇。

芷晴係原地望左一望,無見到我之後,就有啲失落咁捉住自己袋走左,而男同事都徐徐咁跟上左。

我就當然反跟蹤佢啦。

芷晴一直行,就到左一個公園仔,陰暗啲既地方,而男同事就加速上去,拉著佢講「芷晴呀,你知唔知我好鐘意你架。」

芷晴就不停掙扎講「你唔搞我啦,我有男朋友架啦。」

但係個男同事就講「今日你男朋友唔係度,我睇下邊個黎救你。」就打算錫落芷晴到。

我聽到之後,就即刻上左去,一野踢左落佢盤骨位置,佢即刻失平衡瞓低左。

然後就好驚咁望住我「我無做啲咩架,唔好打我呀。」一直就向後爬。

我就陰陰嘴笑左笑,講「你跟住你咁耐,你估我睇唔到咩。」

然後就騎左係佢上身到,一巴又一巴咁打落佢塊面到,「搞我條女呀啦,搞我條女,搞呀啦。」

打到佢成塊面都紅哂,芷晴就過黎拉住我講「夠啦,一陣打傻佢啦。」

我就講「我上次明明講閹左你,今次依幾巴對你算好啦,唔好再打芷晴主意呀你,知道未呀。」

佢聽到之後,就緩緩咁點一點豬頭。

我就講「走啦」

佢走左之後,芷晴就講「我以為你唔黎呀,嚇死我啦你,又唔早啲出黎。」

我就話「我等佢出手先可以俾啲教訓佢架嘛,萬一下次我唔係到,佢都識驚呀嘛,點呀你有無事呀。」

之後我送左芷晴返左屋企,我又再陪佢傾左陣計之後,就返左屋企。

依排性慾真係大減,無左一開始嗰種一直想上芷晴既衝動,但係你話唔愛,又唔係,我都一直想見芷晴。

話唔定真係人成長左,想過下一啲柏拉圖式戀愛掛
跟住你咁耐
4p
男同事 芷晴 Irene 加浩然4p
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞