(可能甜)行山遇到三條女

1001 回覆
188 Like 160 Dislike
越來越驚見到熟人,寫得太多真野
Lm
再偶遇芷晴篇

然後我就返黃大仙啦,仲未食lunch,好肚餓呀。繼續食大快活,正

我入到去大快活,就點左個肉醬意粉,正當我想講堂食時,後面有個人拍一拍我膊頭,然後代我講左「外賣呀唔該」。

我拎轉頭就見到芷晴,輕輕一笑咁望住,望住佢天真無邪既笑容,我就知上次同佢一齊真係解決左佢不少壓力。

個點餐員見有人代我答,都係等緊我既回應,我便點一點頭。

隨後便繼續和芷晴講「你夠唔夠錢架,使唔使我幫你俾。」

芷晴講「唔使啦,上次係咁啱月底未出糧姐」

攞完餐後,就行上佢屋企食喇。

芷晴就講「係喎,你今日去邊黎呀,今日Irene行山好似整親隻腳呀,唔知佢同邊個呢?」

芷晴明明唔係我女朋友,但係我硬係唔想話俾佢聽我同Irene行山,我就答「下,係咩,傷得嚴唔嚴重呀,我今日去同朋友行下街咋」

芷晴話「唔知呀,佢無話俾我聽呀」

話咁快又到左佢屋企,繼續都係空無一人。然後我地就有講有笑咁食完午飯。

然後佢就叫我陪佢追一套叫紙房子既西班牙劇(真心推),我地因為用IPad既關係,大家要貼到好近,先可以看得清,大髀貼大髀

但套劇真係好撚好睇,搞到我要放下兒女私情喇,同香港人一樣反對政府既暴行,結果佢哋成功左,同時令我對光復香港越來越有憧憬。

由朝睇到晚,終於睇完一季啦。而芷晴原來已經 悄悄地咁瞓着左,身為一個暖男梗係幫佢鋪番張被啦。

月光照耀下既佢,真係好迷人,月光使佢既臉部更顯光澤,如此粉嫩,如此誘人,我情不自禁之下就錫左落佢塊面到。

心諗「屌我係到做咩呀,依啲叫乘人之危呀,下流手段,屌仲有我唔係鐘意Irene架咩。希望芷晴無發現到啦,對唔住呀芷晴,我唔小心架咋。」

錫完之後,就陷入左沉重既自責中。

一於無理,返屋企,細細聲講「byebye芷晴

然後就返左屋企。
叫得浩然既都係渣男

依架睇到咁上下有無咩芷晴派,Irene派呀。
lm
lm
我都知我文筆唔太好,但有無咁多負皮呀
咁你出快啲
上緊堂
等緊你呀
男主角一啲都唔毒
三人群聊天篇

番到屋企之後,就隨便食左個杯麵。突然諗起阿豪同阿傑今日考物理,問下佢地考成點先。

三人群中

我:「喂,你地考成點呀?」

阿豪:「勁撚容易,今鋪5**啦。」

阿傑:「屌,咪撚聽佢講呀,難到仆街呀,我地都炒撚左啦。」
「喂,係喎,嗰三條女你地鐘意邊個呀,我同你地講呀,深田我架」

我:「我呀,唔知呀,可能要哂啦」

阿豪:「屌你,認真呀」

我真係唔識覆佢,因為我真係唔知自己鐘意邊個。最後就打左個笑喊俾佢。

然後就去左瞓覺。
lm
戀愛化啲啦(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
重甜Plz
唔使理正負評 有人睇就得 加油 比心機出唔好辜負睇你文既人
私聊篇

第二日起身,刷完牙飲完水後,就睇一睇左whatsapp,發現阿豪私底下whatsapp左我。

阿豪:「我鐘意左Irene,真心一場兄弟,你唔係同我搶呀」

佢唔通知道左我都鐘意Irene,我猶豫左一陣,決定左呃佢「尋日講下笑姐,無呀,無鐘意你條女呀。

阿豪:「哦,咁就好啦,聽講佢傷左隻腳,可以點幫佢呢?

我:「你自己諗啦」我就無再覆佢

原來芷晴都有whatsapp我

芷晴:「唔該你尋日幫我冚被呀

我:「哦,唔使客氣啦,費事你凍襯嘛」

然後芷晴秒回我,
芷晴:「係喎,你今日得唔得閑呀,我無夏天衫著呀,陪我買衫得唔得呀。」

我:「好呀,橫掂我今日無野做」

然後就決定一齊出旺角,2:00樓下等。
無既,不過第一次作,總有啲受正負皮影響心情。
加速重甜
吓,又要甜,同深田係夢到見已經係我好夾硬寫 架啦,我又唔係太識寫呀,適當時候先加啦。但放心總有既。
唔緊要 有正評既支持者 比心機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞