(可能甜)行山遇到三條女

1001 回覆
188 Like 160 Dislike

Irene
希望男主 想食irene果刻 識收手 沿崖勒馬
事情曝光篇1

我扮到好驚喜咁講「你地黎左既」一早已經諗定台詞啦。

可嵐就衝左上去攬住芷晴「芷晴好耐無見啦」條女真係唔識架喎,明明尋日先見完,話好耐無見?咁之前扮啲野咪無哂用囉。

不過今日既目標唔係講佢。

芷晴同可嵐攬咗陣「係囉,我地好耐無見啦Yeri。」摸左一摸佢個頭,就鬆開左隻手。

就繼續同我講「係呀bb,我係屋企太悶,咪叫深田陪我黎囉,去睇左套戲順便黎探下你囉。」

我:「哦,咁你地坐低先啦。」

我就擰轉頭去做野,但係就俾我見到老闆娘火爆爆咁啤住我。望左陣又擰轉面唔望我。

我就望向老細,老細就過黎捉左我入廚房,「阿仔,你同我講下發生咩事先。」我就慢慢道出事情。

老細就講「你都叻仔啦,有得係港島安全拍拖你唔拍,係都要返黎九龍。」

我:「我點知芷晴會過黎姐,同埋老闆娘點解咁嬲既,佢啤到我實一實呀」

老細:「你都知我啲風流史架啦,咪搞到佢好憎人一腳踏兩船囉。」

我:「屌,唔撚係掛」

老細:「那,咪話我唔教精你啦,你而家就快啲趕走芷晴,然後就冧掂阿欣啦。」

我就攞左啲餸出去俾芷晴佢哋快啲食完走,「兩位小姐請享用」

點知芷晴就捉住我隻手講「你頭先去左邊呀」

點解芷晴會知架,我望一望見老闆娘係收銀到,應該唔係佢。可嵐就揼低左個頭無講野,我有預感係佢唔小心講左出黎。

我:「我頭先..........」

芷晴就打斷我講「去邊要諗咁耐架咩,係咪又諗住講大話呃我呀。」一邊講就一邊攞起個袋同拉住深田起身就走。

我應該點做呀,真係要講出黎?「乖啦,我地返屋企先講啦好無呀」我拉住佢隻手。

芷晴就狂咁掙扎「鬆開我隻手呀」

我就拉住佢一路出去,同埋俾左個眼色深田,叫佢唔好出黎,佢都點一點頭。
push
事情曝光篇2

我就一路拉到佢去舖外面無咩人既地方,「你拉到我好痛呀,放手呀。」

我就放開左佢隻手「芷晴,你可唔可以冷靜啲聽我講呀。」

芷晴聽到之後,就擰轉面,但係就無走到。

咁我就繼續講,橫掂遲早有一日都會發現,我都唔多作隱瞞啲咩啦「今日朝早我同Irene一齊上左...」

芷晴突然擰返轉個頭過黎,眼睛開始變得通紅。揮手用力咁拍左落我塊面到。

其實真係避到,但係真係有種有心無力既感覺,可能因為自責,或者係等芷晴打一打,自己個心會好過啲。去到尾我都係自私既產物。

「啪」一聲響亮出現係我塊面到,我感覺到我塊面好火辣辣,應該有一個紅紅既手掌印,好痛好真實。

但芷晴無走到,好似等我繼續講咁。

我就繼續講「山頂,同埋Irene佢同我一齊左」

又另一巴打係同一邊面到「啪」,痛上加痛。

然後,芷晴就喊住咁走左。

依啲時間追定唔追呀,梗係追啦,唔好聽埋哂啲咩過左陣啖氣消左就無野依啲on9野呀。

我就一路跟住佢,但係又唔敢上去,佢都無望過去後面,一直去到的士站旁邊就截左部的士走左。

我都唔知點做好,唯有跟住佢番黃大仙啦,真係好驚佢一陣做傻事呀。

去到黃大仙,就見到佢落左車,我都係唔敢上去,你話我點解,我都唔識講,就係一道力場,一種阻力,我唯有默默咁跟住佢。

佢搭𨋢,我就行樓梯,望住佢入去間屋到,我都無做任何既舉動。

我就趴喺芷晴屋企門口,我都唔知佢係入面會做啲咩,割脈?跳樓?開煤氣?我係出面愈諗就愈驚。

我嘗試拍門「芷晴可唔可以開一開門呀」,但係佢都無應我,「應下我得唔得呀」

拍到啲鄰居都出哂黎屌我,「咪撚嘈得唔得呀」。

芷晴就sent左個message俾我「唔好煩我」至少都知道芷晴無事,咁我都放心啲。

但係我都繼續係門口坐住係度,睇下message咁,就見到老細老闆娘仲有可嵐都有問我有無事。

老細就好簡單一句「無事嘛浩然」

老闆娘就長篇大論咁同我講唔好一腳踏兩船,處理好啲感情,教訓下我咁,到最後都有關心下我咁,睇到都幾窩心。

而可嵐就同我講「唔好意思呀浩然,今日我同芷晴佢哋講野既時候,唔小心講漏囗,講左你今朝無返黎呀,希望你同芷晴無事啦。」

屌,果然係佢,不過都唔怪得人既,有啲野做左,人地配合你係人情,唔配合你係道理,有錯既係自己,怪得邊個啊。

我就繼續坐係度無所事事咁,坐下坐下已經成八點幾啦。「叮」電話又響。

Irene就message我講「芷晴一陣九點約左我係你地樓下公園等呀,你係咪被人踢爆左呀」

我:「係呀」

然後,Irene就無再覆我啦,芷晴約Irene出黎做咩呢,一陣都係匿埋靜觀其變先。
可嵐
啱啦
兩條女攤牌
點知兩個都放棄唔到浩然
最後一齊睇住浩然
唔俾佢為禍人間
點知可嵐又鍾意咗浩然
芷晴就話既然係朋友
唔差在多一個
男主就享盡齊人之福
過咗兩年
男主精盡人亡
3條女分晒比兩個兄弟
每人兩條
兄弟開心
每年去拜一拜浩然
本身話約左兄弟咪得
抵死啦,食人隻豬食得咁開心
一個大話再冚一個大話真係好咩,講大話好辛苦架。
笑死
仲有冇文今日?
估中左
其實男主坦白好過繼續大話冚大話
一陣想去見工先,夜晚睇下點
成日被你地估中,好唔開心囉,不過都無計。
留名等睇芷晴攤牌,然後3P
故我就棄撚咗 我屌你老母
wtf一口氣追到live
Cls 一早就唔應該同Irene一齊 搞到想睇男主最好孤零零一個
陣間阿豪知道咗 兄弟都冇得做
屌你呀,咁都屌老母,你任屌我都得,屌咩老母呀,又話要開心啦,咁都要做道德撚?我撚有玩Irene呀。

睇故可唔可以輕鬆啲去睇呀,尊重下作者創作都唔講啦,但至少唔好係咪都屌老母啦,你棄故啦。
屌一次都無乜野
屌多下真係唔知做乜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞