(可能甜)行山遇到三條女

1001 回覆
188 Like 160 Dislike
push
因為唔係真心鍾意
無左新鮮感可能想屌 irene 可嵐同老闆娘
新同事篇3

第二朝起身,我就係到諗叫唔叫可嵐一齊返工好,但係第一感覺佢會已讀我,第二感覺場面會尷尬囉,所以就無叫到。

我就正常返工咁,今日都幾早返到下,所以就見到老闆娘同老細係度開舖。

我:「早晨,老細,老闆娘。」「早晨呀浩然」

老闆娘:「咁早既」

我:「早左起身咪早啲返囉。」

然後,我就自動自覺去抹枱,突然就有人拍一拍我膊頭。

係可嵐呀,但係佢今日面帶笑容,講「你就係浩然喇。」佢既笑容真係可人,眼睛在笑,連腮上的酒窩也在微笑。

但係咁奇怪既,就係浩然?「係呀,我就係浩然呀。」

佢就繼續講「你好呀,我叫yeri呀。」

無端端又講自己英文名俾我聽既。

可嵐成個人變得活潑可愛左好多,同尋日既冷淡高傲好唔同。又拉住我問左我好多問題。

我講「我去做野先啦。」

可嵐就講「你去邊到呀,我又去」

我入左廚房到做野,佢又跟住入黎,我切菜,佢又切,搞到老細狂咁望住我地,雖然好煩,但係有個靚女做跟尾狗都幾爽。

但老細既眼神好似就話我知要步佢朋友后塵咁。

有空檔既時候,我就問左問老闆娘「老闆娘,你覺唔覺呀可嵐感覺唔同左呀。」

老闆娘笑一笑就講「會唔會係你對人感覺唔同左咋,講笑,我都覺佢好似日日都唔同人咁,好情緒化,有時好熱情有時又好冷漠。」

我就講「係呀,我第二日見佢就feel到啦,明明尋日仲係閪我面,唔講住啦,做野先。」

然後忙完一輪,到左中午食飯既時候,可嵐仲夾餸俾我,話「浩然哥哥,你食多啲呀。」

我就好疑惑咁望住佢講「哥哥?你大我三年喎」

佢聽到之後就好似唔知點咁「唔係呀,我唔小心講錯左咋。」

之後,大家都無理到,都係自己係到食飯。

不得不說,可嵐既活潑好動真係吸引到好多客,係點餐既時候,有啲本來想叫可嵐黎,但我黎左之後就黑尻我面。

嗰個親和力真係搞到啲客心喐喐,狂想攞佢電話。

但係今日佢又好似唔識收銀咁,叫佢找錢,又找錯哂,但啲客冧佢,就都無唔耐煩,仲提佢找錯左。

我係間店既作用真係零呀。

然後,我地食晚飯既時候,可嵐又不停咁捉住我講野,由現況講到未來人生,真係咩都傾到。

之後,我地就放工一齊返黃大仙。

我就問佢「你尋日同今日真係好唔同。」

佢就拖拖拉拉咁講「係...咩」

我就繼續問「你仲咩尋日咁少野講既」

佢就繼續好似有野隱瞞咁講「我...可能尋日同你未熟呀。」「哦....」

無幾耐就到左黃大仙,佢就講「拜拜啦浩然,唔知幾時有得再見啦。」

我就笑一笑,「你想見咪見囉,約我囉。」當然就無講啦,我有女朋友×2啦。我淨係講左句「拜拜」咋。

不過可嵐依個人真係奇奇怪怪咁。
雙胞胎??
Sad ending現實咪過緊
唔洗睇故啦
補充多少少
樓主除左打左人名,仲有錯字
係乜嘢 唔係麥野
d嘢食好惹味 唔係野味
咁撚似我以前一個女中同 前一日可以fd到互揸蘿 第二日可以黑尻我面兼屌尻我
Twins......
點解FF力可以咁勁
一定想屌啦(除咗老闆娘)
基本上狗公一隻
雙重人格
孖妹3p??
以後我語音輸入啦,啲字打筆劃難到呢。唔係話我唔改,現實囗語攞黎講,我真係好少打乜呀惹味咁,因為朋友尻打都明,學校又寫書面。

原來光復廣東話先係最難呀,我盡量寫啦。
新同事篇4

同可嵐say goodbye之後,就去左接芷晴放工,同時就收到老闆娘話叫我聽日唔使返。

無幾耐,芷晴就出左黎,佢左右望左望就見到我。

然後就張開雙手咁跑過黎,跳左上去我身上面,「bb」

我:「做咩呀你」

芷晴:「無呀,突然好掛住你,依加見到你好開心姐」

我:「係喎,你聽日有無假放呀,我聽日休息呀」

芷晴:「咁好,我本來就無既,但老細就話俾我任放,所以我聽日陪你啦,都無咩試過二人世界。」

我:「好呀,但係你諗唔諗到去邊呀」

芷晴:「不如去下白泥呀,我都未去過。」

我:「都係你知我心,好呀咁聽日三點樓下等啦」

芷晴:「好呀」

我慢慢拖住芷晴隻手行返屋企,芷晴隻手其實真係幾白滑,隻腳又正,望兩望都扯哂旗。

我地一路行,我就一路問「你同我拍拖成日都行山唔悶咩。」

芷晴:「唔悶呀,出街梗係out going啲啦,我反而唔明啲人行街睇戲食飯做咩呀,屋企全部都做到哂。」

我微微一笑講「多謝bb」

其實真係好夢幻架,係學校我根本就好似地底泥咁,但係一畢左業之後,就突然因為機遇撞到芷晴佢哋,咸魚翻身,一拖二,自私啲諗其實係幾爽既。

啲人話一腳踏兩船好仆街,其實之不過係佢哋唔得,先咁講姐,同埋如果我既愛可以平均俾佢哋,真係仆街咩。

話咁快就上到芷晴屋企啦,我同佢就坐低左係梳化到。

我心有疑惑咁問「bb,其實你鐘意我啲咩呀」

芷晴就答「仲記唔記得我嗰時我講過女人既直覺呀」然後用雙指指一指自己既雙眼再指向我。

我點一點頭。

芷晴就講「直覺話俾我聽,我要同你一齊囉,可能一見鍾情掛,咁你呢。」講完佢就怕怕羞羞咁揼低咗個頭。

我:「我呀,覺得你靚囉,心地又善良囉。」

芷晴:「男人真係膚淺,貪圖美色。」我就笑笑回應佢。

我望一望個鐘,原來都成十一點幾啦。「bb都夜啦,早啲休息啦。」

芷晴好似有啲唔情願咁講「好啦,咁聽日見啦

我就走左返屋企瞓過靚覺,不過Irene就狂咁拉我講野,又話今日無得見,聽日又無得見好辛苦呀。

然後,可嵐又主動搵我,講左好多野,一個晚上要應付咁多條女真係好麻煩呀。

想瞓既時候,佢又會震一震,搞到我又想去睇,差啲成晚都瞓唔到。
同埋如果我既愛可以平均俾佢哋

男豬應該去信伊斯蘭教
一陣話雙重人格
住黃大仙 3點去下白泥唔知睇唔睇得切日落 希望芷晴幸福
野外露出
咁又想點呀
無呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞