(嘈交要自貼身材) 健身資訊討論區73

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
唔知而家規矩係咪仲係 1001 果個開新 post ?
----------------------------------------------------------

一要努力,二要努力,三四五都係要努力

講咩都得訓練飲食問題心得資料分享

無乜嘢唔好嘈交,因為嘈交要自貼
唔好貼自己TG出黎,搵食出返去唔會阻你

健身係一條漫長既路,無論增肌定減脂肯堅持就會成功

----------------------------------------------------------
有任何新手問題請睇咗pixel巴既post先
https://lihkg.com/thread/1071429/page/1
唔同 , 雞柳啲脂肪含量係雞胸同雞脾之間
師兄去比賽呀 ?
如果雞柳減唔到 , 食胸一樣減唔到
。。。。。。
唔啱聽嘅說話你想唔想聽?
但係雞柳我成日都整到好鞋
我記得雞柳係瘦過雞胸
根本都係鞋 , 不過滑過胸少少咁啫 , 所以我只食脾
其實食髀去皮都唔會差好多除非玩比賽之類
yes
雞柳中間又有條筋 , 食果時都幾麻煩
起屋企操真係好難集中,同埋操完都冇平時咁hi爬
想分享一個屋企操腳嘅動作,我諗適合一啲話阻力帶冇feel嘅巴打,就係pistol squat,但係用手捉住張枱或者trx輔助務求可以做到tampo 4010,我自己每隻腳做10下4010做完好似squat餅咁pump
當然squat4,5餅嘅巴打唔洗理我
首席打手lm
鹽水浸30min 已解凍情況下
煲滾水
放雞
水會唔滾
等佢滾多次
熄火 由佢浸20min perfect
呢個係雞柳?
雞胸咁大舊應該唔得
同埋熄火之後應該要蓋?
如果冇蓋啲熱一野散哂
正是雞胸
yes
雞胸用刀開邊攤開,令到成塊雞胸厚度平均D同薄身D
煲滾水,落雞胸,熄火(唔駛等再滾起),浸7分鐘食得
唔會鞋。我備賽時日日咁食
要冚蓋浸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞