(嘈交要自貼身材) 健身資訊討論區73

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
呢啲 workout 其實又唔可以話無用 , 不過就唔係 hiit 咁解啫 , 如果我條女一向唔肯運動 , 佢肯做呢啲workout 我係唔會阻止嘅 , 不過會同佢更正番
係,gym room真係好多瘦到嘔又無力既女PT
之前上Training course有條女PT扮晒野叫我幫佢錄條DEMO 片
係無WEIGHT 既HIP THRUST
佢坐落去果時完全睇得出佢係唔CONTROL得唔好
教人果啲,無一個香港女仔操得靚,個個都只係瘦
頭先去佳寶行左轉 , 發覺九成都係南美肉 , 可能武肺原因無左支那肉供應
師兄你咁講好危險
d人一開始睇d wrong info
而又開始有成效
再去指正佢,佢就會覺得你錯
尤其香港勁多“大師”
從唔受傷去做底線去睇 , 其實世界無咩絕對錯嘅workout , 視乎你目標啫
你過去幫佢按摩一下
呀呀呀呀
但youtube 真係好多人推intermittent fasting
套理論又講到似模似樣咁

我自己都試緊18-6 一個月
因為自己又大食, 有時晚餐阿媽煮野食又正忍唔到口
一餐好容易食到千幾卡, 之前傷左冇做cardio一個月肥左2,3kg

對增肌/減肥效果我好難講
但起碼我覺得cut左一餐原來唔會太影響精神
以家每星期2-3日做weight lifting, 3日長跑(90分鍾以上)
淨係做舉重果2-3日我朝早空肚做完返工
等到午餐先食都冇咩野

但練跑燒咁多卡路里, 真係驚燒走左D肌肉
所以跑完唔敢斷食, 不過都14-10(空肚跑)

都唔知佢個牌點呃返黎
根本就係一個人版(教材) 香港既所謂advanced certified personal trainer都可以同你講局部減肥係估到
呢啲人同咖啡一樣令到香港健身風氣同文化如此落後同停濟不前
都唔知佢個牌點呃返黎
根本就係一個人版(教材) 話俾人聽香港既所謂advanced certified personal trainer都可以同你講局部減肥係
呢啲人同咖啡一樣令到香港健身風氣同文化如此落後同停濟不前
佢地都好中意睇coffee
https://www.healthline.com/nutrition/10-health-benefits-of-intermittent-fasting#section2

斷食主要唔單止係insulin sensitivity, 仲有
1. Alleviate metabolism
2. Promote growth hormones, which also inhibits muscle breakdown
3. Produce ketone bodies/ fat burnt effect in the fasting period which promotes fat loss

原理係身體唔夠血糖會被迫用肝糖同埋脂肪,越長肝糖越少用脂肪越多。所以當你fasting 既時候時間越長,所以就減脂越多
但係,你一食野去到咁上下卡路里身體就會有Insulin secretion,因為你有insulin secretion, 會令到你身體唔再break down fat。

之前有個study 研究過兩個group, 一個有斷食一個冇做斷食,有斷食果一group 減脂高啲同埋反彈少啲

當然計tdee 做calories deficit 係必然道路減到肥,但係有好多唔同營養學/運動學方法令你減得快啲/反彈少啲/ 減肌慢啲

利申: life science background ,番工唔係做緊理科野
時代冰室個三眼仔豬扒豬好撚多protein
時代冰室個三眼仔豬扒飯好撚多protein

呀呀呀呀
小妹想買嚟當bf style著
會有啲多蔥油 建議你同佢講要少啲
本身我都想試Vanquish 但見到fb有d comment 唔好所以無買到
我覺得coffee隊pr真心好野
完全捉到班妹豬心理
只要班妹豬落左疊
sell狗屎垃圾佢地都buy
買黎試吓囉
著呢啲tee 都係想突出個膊胸黎曬野啫
快啲買
想問下咁多位巴打 係屋企耐咗 冇得做gym d肉 尤其係個肚鬆駛 係咪做平板、crunch 之類就可以練返firm個肚🙈🙈
同埋如果想操橫d個膊 係咪都係做掌上壓🙇🏻‍♂️🙇🏻‍♂️
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞