(嘈交要自貼身材) 健身資訊討論區73

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
佢咪又係淘寶野
新手可以唔洗健身椅住都得

啞鈴買一set 平嘅玩住先,最好買多張厚身儒家墊
再次唔該兩位師兄,係呀我想 lean muscle mass 呀
咁我專心減脂 + 做負重先

我再想解惑 - 減脂要食少 TDEE -300 to 500卡,增肌要食多 300 - 500. 而家我個情況要減脂增肌,咁要食少 300-500 but 一定要吸收夠 protein?

另外答返另一位師兄,ffmi 17.09
操肌操到19先一次過cut 個bellyfat 啦
係youtube搵下前臂massage既片 按返鬆前臂應該會有幫助 根治唔到都會冇咁痛 同埋要強化返前臂肌肉
係咪手腕有舊野突起左?
淘寶運費又貴香港買又係淘寶野

好那灰
用集運運費好平啫

大約 $3.5/1KG
有咩集運嚟緊諗住買一對15 kg
15 kg 咁少要 $4.5 /1kg , 首重$14 , 即係總共要 $77 左右

http://www.ex-buy.com/dgweb-128275.html
謝謝巴打希望我間私人健身室旗開得勝
我上年玩整傷過
同你情況一樣
3個月好返8成
半年好返哂100%
唔好再比手腕受力 慢慢會好
手腕係recovery好慢好慢既部位 慢慢等佢好
之前已經問過但係都唔係好明

係屋企點樣拉背

我得一條彈力繩仲要係好緊好緊嗰一種好難拉同埋唔知搵咩固定條繩好
同埋屋企冇pulll up bar 唔知點做 inverted pull up
拉住屋企人隻手
佢哋唔夠力
兩個一左一右
上HKTV訂番支啦
成件事唔同哂
Home workout day6
呢幾日home workout

Pull up 5x5
chin up 5x5
dumbbell shoulder press 6x12
push up 6x10
dumbbell row 6x10
upright row 4x10
lateral raise 4x10
reverse fly 4x10
biceps curl 4x10
都幾辛苦同埋發覺自己core都幾弱
玩咁多
因為我覺得home workout冇咁大負苛可以玩多D
當中有D動作係body weight同埋我對dumbbell得30KG
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞