(嘈交要自貼身材) 健身資訊討論區73

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
成日驚嘈到樓下
但明明跳十次八次就無力跳
你係kai Greene咪唔夠囉
你係新手兩下都夠啦
呢啲人由佢啦 做多排冇效果就會放棄㗎啦
我聽朝就出po屌個emiwong鳩噏 跟手放埋個tag
啲人入到去個tag就...
唔該清

我諗得好少人有呢個問題 上網搵都唔太搵到資料
睇咗chloe ting條16分鐘full body burn fat
但我做咗半個鐘左右 算唔算burn到fat?
其實要睇intensity 可以睇heart rate做Standard
64-76% of max. Heart rate先叫中等強度 如果連呢個強度都冇 我諗burn fat既程度都幾有限
岩岩Google完就話起碼要exercise最少15min先會開始burn fat
Ps. 成世人冇減過肥 對burn fat了解唔深 求補充
又哂咗一次機會
好多人朝早空肚做 30 min cardio , 慳左燒血糖果廿分鐘
我講cardio 你就講 hiit , 九唔搭八喎
無話學晒所有動作,但新手基礎動作同原理都離唔開推拉轉三樣
每次上完一堂,自習再重複練,練完再上再調整
十堂八堂要掌握胸背膊腳主要動作,有心練,識動作原理,做到安全有效既動作
台灣怪獸訓練何立安都有開個8堂開識基本動作既課程
自從因為疫情放假之後想搵運動係屋企做減下肥 然後跟咗emi wong同coffee 依家想轉跟其他女youtuber
睇隔離post見到有人話跟開chloe ting 同埋pamela 但好似無咩其他人講佢哋啲workout點 想係到問下各位大佬意見
暫時每日都可以擺到最少一個鐘做
fasted cardio又係一個myth
你跟開嗰兩個都係垃圾嚟 特別係個emi 出面有post講緊

你首先控制飲食 飲食佔9成
餐餐麥記 做多多運動都冇用
練下身淨係做body weight有啲難
除非你有橡筋 買咗保證唔會後悔
買條輕嘅普通橡筋 加多條短而闊嗰條橡筋 套落膝頭對上嗰條 唔記得嗰隻叫咩名
建議去decathlon買

比啲跟嚟真係有用嘅例子你
https://www.instagram.com/p/B-39nMYJYvB/?igshid=vam5hpf53n4i
睇埋#1條link
睇曬佢
你地食蛋白質會唔會一次食20g為上限
呢個叫「金剛坐」
可以每日坐幾分鐘拉伸吓
(自己鐘意訓前在床做, 咁就唔怕痛)
誤解晒20g 吸收個講法,realfood 係酪蛋白,根本無呢個問題
有冇人去過銀地HK Nutxxxxx 買奶粉?

我發覺佢有時d 粉會有紙做封口,有時又會冇

呢個早幾日買係有封口,之前果個係冇,都唔知係咪假

單車HIIT 最好,好易上個心跳
咩牌子先,有啲牌子美國水貨個防潮膜係痴喺個蓋
ON 同 Muscletech
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞