(嘈交要自貼身材) 健身資訊討論區73

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
大H tj著s
笑撚到我仆街
我追擊到佢del
Emi: Sorry囉個牌係做樣既我係亂9咁教但有人跟我操吹咩
好似係有巴打拍咗片講佢

終於有真。健身教練講Emi Wong啲片有幾癈
https://lih.kg/1968640
新人加入
當啞鈴重磅果時 , 你好難控制到個啞鈴貼身之餘但又唔會阻到個啞鈴

另外係呢種啞鈴個設計 , 會特別易頂腳
睇連登果邊個post先發現咁多人既fitness concept係錯得咁緊要
哦 咁其實都唔係唔得既控制得好is ok
嚴格上都唔應該長期做
你可以番意下教 dummbell DL 嘅 youtuber , 拉 50 磅 (25+25)以上時兩隻腳都會處於唔 多自然狀態 , 雙腳 setup 時膝頭永遠唔能夠向外展 , 維持到全程膝頭向前當然無問題 , 問題係發力時膝頭好易向內擺
同埋根據返progressive overload既原則 用bb會易d keep住Overload
最痴線係隔離post竟然有die hard fan護航 呢個世界真係咩人都有
咩 post 黎 ?
終於有真。健身教練講Emi Wong啲片有幾癈
https://lih.kg/1968640

成堆傻西攞住fitness influencer d濕鳩concept comment
其實有咩好攻擊仲要拍埋片咁on9
不過pt圈不嬲都屌黎屌去,慣哂
Ic
有得揀當然會用Barbell
只係呢段時間頂住先
重點係佢話自己係advanced certificated personal trainer
但d片就一路講d錯既Concept比觀眾 根本就係misleading content
全世界健身pt都係咁
指撚住自己個鼻就話係pt,d濕鳩牌不嬲都no one care
返正身材好、識講野、要變通先搵到食
如果真係certified
做咩要del咗ig嗰行野
迪卡燶啞鈴 有包膠版 有鐵版
有冇人可以報告價錢差少少邊隻好
除咗鐵嘈啲之外
其實香港有啲 $5000 就考到嘅 pt 證書 ., 40個鐘就完成 , 不過政府唔承認
如果無味就緊係要包膠啦
有無師兄做唔到呢個動作?

我跪落去屎忽掂唔到腳踭
腳背腳趾骨嗰到會feel到勁大阻力唔俾我跪落去
其實係邊個地方mobility唔好?同埋有啲咩動作可以改善到?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞