(嘈交要自貼身材) 健身資訊討論區73

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
叫左帶車仔
我果次痛左 6 日
我上次做完Deadlift都係手腕痛明明手腕都唔係好關事 我斷斷續續痛咗成幾個月 但唔算好痛 甚至做返big3都無問題
先充分休息兩三個星期 , 再做啲輕量前臂運動 , 好快就無事

好想放天自己
冇得操,愈cut對波愈細,睇到好心up
又回歸胃腩大過胸時期
日日唔洗操,又冇野做,個人一放鬆胃口就好好
間歇斷食根本係好野黎 , 唔關 cut 唔 cut 事
言下之意 咁嘅做法係work?
因為一日食到盡其實都係過tdee但過唔到兩日嘅熱量,拉上補下反而可以減快啲(如果我講個做法真係Work)
我個case係一日食晒兩日嘅熱量,到第二日斷左佢喎
無問題 , 你忍到口又唔影響工作就得

不過 24 / 24 好大機會有肌肉流失問題
唔一定啦 , 人會調節代謝率 , 入得少都唔一定瘦
想問下有冇得淨減下半身架?
無知都唔好咁大聲啦
間歇性斷食最主要係想減少胰島素分泌
胰島素2大作用儲存脂肪、防止脂肪分解
人體好複雜唔係你諗得咁簡單
一減一定全身
即係減埋對波

一係唔操下半身
睇落會冇咁大
有個on9問題想問
Whey protein會唔會本身就有EAA
會包含 , 但 EAA 強項係唔洗經過消化直接吸收
係 , 食同樣嘅野 , 但脂肪會少左 , 我個 bellyfat 都係用斷食減左好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞