(嘈交要自貼身材) 健身資訊討論區73

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
https://www.youtube.com/watch?v=vMLE-jUPvik&t=644s
話說我打泰拳要開筋睇完呢條片...咁應唔應該拉筋?
買錯左decathlon 條Glutes band 重得濟
戴口罩跑步
習慣左其實冇咩,跑速又冇變
當自己練緊波紋
會唔會係你做過其他野所以屎忽痛
師兄們覺得某啲康文有果款磅重時可show埋身高係個mon度既機準唔準?
考非狗既部隊 想做個參考
大致準,我上下唔超1cm
都幾準 但壞左成年冇人整
有咩分別 我都唔識分
Home workout day 13
明哂
想問下 假設tdee2000 ,每日食1500 同 一日食3000第二日唔食 個效果有冇分別?
你隔日食3000同每日食1500
賬面上一樣
但對insulin sensitivity一定有影響
Cutting 計邊樣會好啲?定其實冇咩大分別?
話明TDEE,即係daily啦
點解要揀2日食3000
咁姐係一次過食會差啲?
如果淨睇energy expenditure可能無分別
但長遠應該會影響其他metabolism
有時cut到太低卡嘅時間寧願一日食兩日嘅野
起碼飽啲,而且斷足24都冇唔夠飽咁辛苦
上個禮拜去d公園到玩引體 本身我做引體都廢廢地 玩完之手腕位好痛 一轉個手腕就會痛 佢痛個個位係尾指對落去個個手腕位 有冇師兄有類似經驗 我係唔係扭傷 痛左1個星期
24/7係延長定係扣番錢呀?
我睇FB佢話扣錢架?
我之前做bp屈左手
果個位痛左好耐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞