(嘈交要自貼身材) 健身資訊討論區73

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
個rom 其實near full 不過arch 唔到係真 訓地下可能仲好
其實嚴格講係被迫 arch 左
情況就好似咁 , 我 pull over 都係用呢張野咁玩

另外如果你係呢隻梳化扶手 , 都可以瞓半個身落去做 chest press

再唔比開啲gym會唔會執曬今日行經油麻地消防局個間執左
租貴
平月費果啲又要靠 PT 斬客拆脹

停一個月都仆街 , 政府又唔肯放寬工廠大廈開 gym , 成個行業等死

有無人想買呢種拉力帶? 佢有5款拉力
美國野唔係淘寶野黎
頭先聽朋友講 , 專業果啲拉力帶 , 拉力唔會有先鬆後緊情況 , 拉到盡就拉唔到 , 全程都係平均 , 有無巴打有玩過靚野 ?
而家用緊兩個牌子嘅,一個就真係平到爆嘅Decathlon,另一個就係都算平Myp。

我好明顯感覺到mp 嗰條係阻力平均同埋順暢好多

唔知Rogue 嗰啲算唔算係靚,最平15磅嗰啲就17美金,最重200磅 61美金
當冇機冇bar知陣,啞鈴推胸就會變到好多變化
唔同節奏放落同一組
飛加推做superset
上斜、平胸、下胸cow埋一組做
neutral grip又得
全部加掌上壓做superset又得

再close就入倉拎多對30磅啞鈴,搵人疊上去加埋一齊推
想問吓大家備賽嗰陣點學同練posing定個個都有教練?
想學吓同執吓posing 雖然未決定將來會唔會上台
Between Home workout day8
我都有性趣,自學中

利申健力撚因為home尖所以只操上身所以直接玩physique

175cm 76-77kg bf 16-17%
我腳太廢 都係打算學physique 睇Ryan Terry自學中 另外好鍾意睇Cbum but 佢classic

181cm cut到3月尾被迫中止cutting 72-73kg 9-10% fat
Between me Home workout都有做腳 no rest day upper body lower body不停loop
你上身一定多過我 我下身比較勁不過physique .......
我寧願下身勁啲啦下身操勁都廢 又做唔重又生唔大
多謝分享,去買多幾條玩下先
唔係講笑啱啱又做完,我做biceps curl 一隻手一條30lbs band,兩個牌子(Decathlon/ MyP)。
一拉長嗰陣時就感覺到,MyP相對上嗰個阻力係比較consistent。 沒有比較沒有傷害所以我成日都要做雙數嘅組數,去平衡返兩邊
myp Resistance Bands全面缺貨
研究左一陣相信同用嘅原料有關
一定有,我自己拎住嗰兩條已經知道。通常冇臭膠味嗰啲,質素真係認真唔錯。我反而覺得唔靚嗰啲係冇咁有彈性。

Rogue 都冇 FML
個眼神好gay
想睇相
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞