(嘈交要自貼身材) 健身資訊討論區73

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
麻瓜係咁架啦
絲打 做gym可以醫經痛?
我長期經痛 睇中醫都無用

絲打係邊間做開?女仔唔敢去
話阻力帶唔夠嘅應該係execution有問題
hip thrust 幾條band一齊用一定做到攰...
其實gym好多女仔

小妹都係自己一個去開
絲打係邊間做開?

因為我驚自己啲動作做錯俾人望到好柒
Fitbox果隻都唔係呢隻
買咗迪記個dip架了 快啲返埋引體枝野啦
開頭如果唔想請PT我諗大部份人都係上網睇下片學
唔怕問人可以見到絲打操緊野禮貌地問下
應該大部份都樂意答嘅

不過首先都係要健身室有得開番先
旺角迪卡儂返左15至35kg阻力帶
亦返左20kg啞鈴組
依家狗沖迪卡儂買阻力帶仆街林奠
如果絲打唔算太醜 , 坑啲毒撚免費 spot
home gym 我做左一日 已經唔想做
唔係個回事 好辛苦呀又要等
大家都上左毒癮咁
用完一日 , 個胸都叫識得痠 , 似乎有用 , 不過新手相信唔多啱玩 , 因為會好易發錯手力去推 , 適應到點樣用胸發力先好買
岩岩買左15同25kg 好多尖友掃得好快 ..建議大家可以用app 睇左各分店存貨先去
疫症之後相信二手市場會有好多平啞鈴賣
我見套啞鈴都要成4百幾有d 唔捨得比 屋企又細 疫症完真係無位擺
閂gym開甚麼玩笑加油吖Ching
據悉,政府初步計劃補貼期不多於6個月,料有數十萬人受惠。

分分鐘半年
政府宣佈代繳一半健身室月費 , 料不超過半年 (夢中對白)
唔係經痛呀,醫好左念珠菌無限翻發,不過我都少經痛,如果做gym健康左都可能關事,我估會有幫助

唔洗怕,睇多啲youtube就得,勤力睇多啲,屋企做workout先,我以前都係咁樣起步
比龜逗咪又係煩
Ankle mobility差 (即係舉起手指公放地下用腳頂 膝頭掂唔到牆
影響嘅係唔係squat果陣落唔到咁低?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞