(嘈交要自貼身材) 健身資訊討論區73

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
????? 你所講嘅兩倍蛋白質係咩嚟?用bw lbsx2?

不如講吓你嘅TDEE? 高/ 重 ?
起碼半年
my doctor: 0.5 is what you need
準備斬掉重練當從來冇做過gym 重新上路
襯呢排 唯有執下左右邊大細力同mobility
如果拖半年 , 租金無幫助之下應該會執晒
大家而家係屋企點操
想買阻力帶既話應該點揀好
所謂homegym做兩做都冇癮
想落樓下做引體都趕盡殺絕
有乜野心魔
其實weight 同帶氧要分開做,一係早晚一係隔日,咁樣先可以最大化消脂同增肌
頭先decathlon網店有餅賣
依家唔知仲有無
想買 但一買又要買四塊好貴
請問butt wink係咪唔好落咁深?咁追唔追求ass to grass好?
jc: 其實肌肉有"記憶" 你一操返就好快pick up返原本個size (dr.greg補充: gain your muscle back 3 times faster)

dr.greg: 平時3分1 訓練量就夠維持肌肉, 佢自己做緊1星期3次full body training

想知點解

但係isolate又好似特別易溶喎
奶粉 > 鹼性物質
鹼性物質遇水產生熱
蛋白質遇熱會凝固

所以開 whey 要用凍水
我知要用凍水

係想問點解越靚嘅whey越易痴埋一舊
因為蛋白質純度高 , 不過凝固程度同味道都有關

ON 好似話佢加左野防凝固 , 你話易溶嘅 ISO 係邊隻 ?
無張bench玩少好多肌組喎

不過唔係個個屋企都有位玩就真
1個月係樂觀
2,3個月係正路
3個月以上就睇武肺爆成點
飲過allmax isoflex

1個serving加150ml左右水求其chok兩下就溶

myprotein啲粉有啲味太難溶尤其奶茶味 已經好耐冇買過
我覺覺麻麻地

拉得長果時,阻力當然大
但當動作去到拉得唔長果時,阻力就會幾何級數下降
換言之,一套動作,承受大阻力嘅時間其實較短

有無師兄有其他方法
新手唔洗玩 incline decline 野住啦 , 推胸其實瞓地推效果唔差而且安全 , 係去到推重磅時先需要有 bench 啫

我而家夾胸都係瞓地夾
allmax isoflex 堅好野黎
個蓋設計真係好正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞