(嘈交要自貼身材) 健身資訊討論區73

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
因為我TDEE係2500卡,而我直接set 2000卡做每日目標,2000卡又等於8200千焦耳到,其實每一日都可以食好多野
成日見佢比人屌話佢賣得貴
係超撚貴究竟香港有無其他地方買健身器材

我想買barbell啲餅武尊貴到
想問屋企做workout 其實洗唔洗著運動鞋
係香港十間 十間都係大劣野黎

自己買唔洗比人賺
想問下知唔知Rogue war bar 係唔係香港無地方賣?一定要上網訂?
lm
正常係要 , 但我多數赤腳做
想問下 skinny fat 係咪應該點搞?我 173 高 63 kg 男,四肢幼但成個肚腩突出黎

上網睇過要增肌先之後先減脂,我怕個肚腩再更加大,定係必然過程?

另外我有用 myfitness pal 盡量計住三大營養素,比例 protein carbon fat 35% 35% 30% 有無問題?

佢似乎係中央肥胖,戒口同日日做輕便運動先啦
唔該你先,咁相對地減脂 =/= 減重?我已經得 63kg 如果再減就輕得滯

因為我目標係大約 68 - 70kg, 體脂 13 - 15% (而家 21%), 上面你講到減完脂再食 maintenance, 咁會唔會上唔到磅?

Sorry 可能係 d 基本問題,我有睇 FAQ, 但可能網上太多資訊講唔同野真係唔知邊樣啱

P.S 呢排疫情多左時間係屋企,有係屋企用啞鈴操下胸腳背,可能仲係新手期各方面都好快有成果大舊左少少,但係個肚腩真係好礙眼
Sorry 講漏左,有戒口,自己煮,走醬走煎炸野食,多肉走肥+糙米
訓前三個鐘唔好食野
你不如報一報你個ffmi 睇過
瘦仔新手想問下有冇推薦邊度買健身椅同啞鈴
想係屋企自己試下起個底先
同埋淨係啞鈴夠唔夠練全身
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞