因為消防死,大家已經失去左理智

1001 回覆
142 Like 738 Dislike
老實講
如果判定佢地停係到過夜係無即時危險(或者即使有)
就真係要諗諗係唔係消防太心急
無等安全情況下先上山
正如無人係火場又無爆炸品 倒塌危險等等
係真係可以簡唔入去救
十號風球有人滑浪
消防依家個code係等安全先救定係冒死都沖去救佢?

條女話咩自己發燒,隔離post有講

發燒仲去行山

做足準備就無問題 無人可以怪我

報警個陣話自己發燒
自從起左係黑警底 就有依d post
大家知咩事喇

意外未就係無預計過囉

on撚9
咁你明知山有虎都要照行,結果被老虎食左係咪意外呀?
唔好同我講佢唔知,你點解釋佢地行非正常路線呀?

如果行上山被老虎食係必然嘅,未唔係意外囉
咁依家佢行果個位係未一定會被困?
但事實係有其他行山嘅人無事

消防處助理處長(新界)邱偉强表示:「初步知道這兩個行山人士經過非正常的行山路徑,行到迷路,而在叢林中去到山澗,山澗絕對是很偏僻、布滿碎石,非一般行山人士正常會行的途徑。我們今次事件,消防人員面對很大困難,包括天雨以及在山澗中有碎石、陡峭斜坡、很多叢林。我們又要用工具開路,才可抵達被困人士。飛行服務隊已出動五架次直升機,目前整個行動徒步四公里距難,上下坡高度三百五十米。如剛才所說,大家想像到,叢林中有很多碎石、陡峭斜坡,消防人員要花費很多長時間及很小心前進。」

樓豬仲可以將個籠門搬去邊, 係咪咁都唔係事實?

樓主會話雖然入黑後天氣惡劣,但下午時天朗氣清氣溫有三十度,好適合遠足,相信對情侶已經做足準備

樓主知道得咁清楚人地做足準備
樓主會唔會當時都係現場呢

你夠知人地無準備啦
你又係現場呀?

已經講左好多唔使係現場都可以睇得出的無準備:
[唔行正常路線]
[天氣預報有講天黑後天氣惡劣]
[天黑前未落到山,等到天黑後先求救]
等等
追下post先啦,唔好當前面幾十版係死既至得嫁

如果跟樓主邏輯,佢會話佢地其實已經做足準備,計左有90% 會發生意外,但係仲有10% 會無事,唔係必死,所以照行無誤亦無錯

樓主我咁講岩唔岩?唔岩既你介唔介意覆下
大家自己叉開黎講
我答又話我spin
唔答又話我俾人駁到
忽上腦

當有一千個人話你邏輯錯, 就算你真係有道理,我諗你唔多唔少都實有問題
你不如反省下,思路先有進步

你依句都有問題啦
如果我有道理我啱
點解唔係另外果一千人錯?
從來人多唔代表啱

你可以係表達錯,或者自己get錯
乜你覺得千夫所指真係可以千夫都錯哂?
做人唔好咁自大

係有可能
正如提出日心說嘅科學家被燒死

消防處助理處長(新界)邱偉强表示:「初步知道這兩個行山人士經過非正常的行山路徑,行到迷路,而在叢林中去到山澗,山澗絕對是很偏僻、布滿碎石,非一般行山人士正常會行的途徑。我們今次事件,消防人員面對很大困難,包括天雨以及在山澗中有碎石、陡峭斜坡、很多叢林。我們又要用工具開路,才可抵達被困人士。飛行服務隊已出動五架次直升機,目前整個行動徒步四公里距難,上下坡高度三百五十米。如剛才所說,大家想像到,叢林中有很多碎石、陡峭斜坡,消防人員要花費很多長時間及很小心前進。」

樓主會話雖然入黑後天氣惡劣,但下午時天朗氣清氣溫有三十度,好適合遠足,相信對情侶已經做足準備

你夠知人地無準備啦
你又係現場呀?

[唔行正常路線]
等等

如果跟樓主邏輯,佢會話佢地其實已經做足準備,計左有90% 會發生意外,但係仲有10% 會無事,唔係必死,所以照行無誤亦無錯

就算只有1% 安全 呢單野都係意外

你夠知人地無準備啦
你又係現場呀?

[唔行正常路線]
等等

高機率唔代表必然
老實講
無等安全情況下先上山
係真係可以簡唔入去救
十號風球有人滑浪

發燒仲去行山

報警個陣話自己發燒

佢點知自己發燒?
佢係帶埋探熱針去行山定覺得自己發燒咋
無啦啦發燒即係本身都唔舒服啦,唔舒服仲去行山仲要行非正常路線
消防收得納粹人錢唔通唔洗做淨係日日打排球?
公僕黎架嘛
樓主你應該打
特警情侶天氣差行非正常路徑無錯
死左個消防員都唔關佢兩個事
留名睇你講呢兩句 再俾人屌死

你夠知人地無準備啦
你又係現場呀?

[唔行正常路線]
等等

高機率唔代表必然

樓豬 有咩野係必然?

你夠知人地無準備啦
你又係現場呀?

[唔行正常路線]
等等

高機率唔代表必然

樓豬 有咩野係必然?

樓主老母生咗個戇鳩仔就係100%無誤
即係有人係油站食煙, 係人都會走過去屌柒佢啦, 佢自己係沙漠對撚住炸藥食都無人會理仍, 係油站食就隨時累撚死人.

如果按樓主講, 係油站見到人食煙, 都要睇諒下D煙民
即係有人係油站食煙, 係人都會走過去屌柒佢啦, 佢自己係沙漠對撚住炸藥食都無人會理佢, 係油站食就隨時累撚死人.

你夠知人地無準備啦
你又係現場呀?

[唔行正常路線]
等等

高機率唔代表必然

樓豬 有咩野係必然?

必然要同黑警洗白
即係有人係油站食煙, 係人都會走過去屌柒佢啦, 佢自己係沙漠對撚住炸藥食都無人會理仍, 係油站食就隨時累撚死人.

如果爆炸 有消防員死左
都唔可以怪消防 因為唔一定爆炸架
大家自己叉開黎講
我答又話我spin
唔答又話我俾人駁到
忽上腦

當有一千個人話你邏輯錯, 就算你真係有道理,我諗你唔多唔少都實有問題
你不如反省下,思路先有進步

你依句都有問題啦
如果我有道理我啱
點解唔係另外果一千人錯?
從來人多唔代表啱

你可以係表達錯,或者自己get錯
乜你覺得千夫所指真係可以千夫都錯哂?
做人唔好咁自大

係有可能
正如提出日心說嘅科學家被燒死

請問教庭係由科學角度反駁Bruno,定係零邏輯亂咁用神學spin off佢?而同期既科學家有無屌柒Bruno?

你既spin off 神功同教庭差唔多仲要自比Bruno,小弟拜服

如果爆炸 有消防員死左
都唔可以怪消防食煙個個 因為唔一定爆炸架

如果爆炸 有消防員死左
都唔可以怪消防食煙個個 因為唔一定爆炸架

無立法 吹我唔脹

如果爆炸 有消防員死左
都唔可以怪消防 因為唔一定爆炸架

條on9樓主扭曲曬所有是非對錯

你夠知人地無準備啦
你又係現場呀?

[唔行正常路線]
等等

高機率唔代表必然

樓豬 有咩野係必然?

科學嘅定律
老實講
無等安全情況下先上山
係真係可以簡唔入去救
十號風球有人滑浪

發燒仲去行山

報警個陣話自己發燒

佢點知自己發燒?
佢係帶埋探熱針去行山定覺得自己發燒咋
無啦啦發燒即係本身都唔舒服啦,唔舒服仲去行山仲要行非正常路線

係隔離post見到有人講

自己有做足準備既情況下都出現預期之外既事情
唔知你對意外既定義又係咩呢

咁你又點知佢地無準備?

好簡單
尋日天文台已經講左夜晚天氣會轉差,佢地照行山
咁都唔叫冇準備?冇去評估天氣
如果有既就仲on9 自己特登去玩命

同埋問你對意外既定義係乜你又唔答

意外未就係無預計過囉

自己on9無預計過,
同做足功夫都出事既意外係兩回事

其實點先叫做足準備?如果做左自己認為要做嘅野但照出意外仲叫唔叫做足準備?發生左你預計唔到嘅野喎
將意外個定義收到咁緊根本好難有野會稱得上意外

都話左行得山係咁睇清楚天氣再加上出面成大個牌係到叫人唔好入去
佢地都仲要入,咁係邊個問題

你夠知人地無準備啦
你又係現場呀?

[唔行正常路線]
等等

高機率唔代表必然

樓豬 有咩野係必然?

科學嘅定律

你老母做雞生左你呢個戇鳩仔出黎係咪定律?
2位事主職業咁專業都可以做埋d咁on9既野
比人屌好合常姐

樓主到而家都要幫住佢地,係到轉移視線
除左係黑警/佢老襟之外,我諗唔到其他解釋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞