佛教故事分享

1001 回覆
101 Like 12 Dislike
巴打們可唔可以解釋下生天? 我怕我誤會咗,生天會係比較入門? 想搵個目標追求下

今晚答你

咩黎 入天道?
巴打們可唔可以解釋下生天? 我怕我誤會咗,生天會係比較入門? 想搵個目標追求下

今晚答你

咩黎 入天道?

即係下世升天

今晚答你

我應該諗太多 ,都係全心守5戒先 ,一陣del哂A片佢。
仲有想問下打機對戰算唔算有殺他人之心

唔好有殺慾同勝負心

今晚答你

可以用生天呢個念頭 一念代萬念

唔好有殺慾同勝負心

咁點打

今晚答你

好難del,救命
做唔到,太難了
做唔到,太難了

要漸進 不能一步登天

今晚答你

好難del,救命

要真實觀 你要睇清楚 果一刻快感 都是苦 觀察身邊所有事物皆有時 因為短短幾秒鐘過黎 換黎空虛寂莫 咁有咩意思 所以為苦 點解你有慾望 因為你六入處帶比你呢種感覺
做唔到,太難了

要漸進 不能一步登天

追咗呢個po係令我對打丁呢個行為覺得唔安樂,希望巴打俾多d佛故,不過唔好太天馬行空

唔好有殺慾同勝負心

咁點打

要諗 贏咪贏 輸咪輸 唔好太執著在呢件事上面 隨喜左佢

唔好有殺慾同勝負心

咁點打

鬥技術算唔算執著,技不如人就接受

唔好有殺慾同勝負心

咁點打

鬥技術算唔算執著,技不如人就接受

呢個係第一步
做唔到,太難了

要漸進 不能一步登天

追咗呢個po係令我對打丁呢個行為覺得唔安樂,希望巴打俾多d佛故,不過唔好太天馬行空

我覺得發左心已經好好
Lm
做唔到,太難了

要漸進 不能一步登天

我覺得發左心已經好好

首先識番個女朋友 之後專心一致對佢 咪無淫邪囉
做唔到,太難了

要漸進 不能一步登天

今晚幫你搵下

想睇戒邪淫嗰啲?
做唔到,太難了

要漸進 不能一步登天

今晚幫你搵下

想睇戒邪淫嗰啲?

想睇d令人唔咁執著,放開心態

因為前一排俾人拆散咗,就係之前講過嗰件事,本身我已經諗嘢好極端,而家仲痴線,想放開d,好好咁自己生活
做唔到,太難了

要漸進 不能一步登天

我覺得發左心已經好好

唔想害人,自己過好啦。
做唔到,太難了

要漸進 不能一步登天

我覺得發左心已經好好

唔想害人,自己過好啦。

我都玩左兩三年先放底對呢樣野既貪愛
做唔到,太難了

要漸進 不能一步登天

今晚幫你搵下

想睇戒邪淫嗰啲?

想睇d令人唔咁執著,放開心態

因為前一排俾人拆散咗,就係之前講過嗰件事,本身我已經諗嘢好極端,而家仲痴線,想放開d,好好咁自己生活

就算唔比人拆散 都有日會緣盡老死
戒打丁個D巴打 format 左電腦先
修行第一步
戒打丁個D巴打 format 左電腦先
修行第一步

啱先對住部電腦,手都震埋。個覺悟好大
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞