(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區52

1001 回覆
11 Like 2 Dislike
唔知係咪我問題,我試左

會牙痛
快啲飲雞水
今日波day狀態好差

推bar嗰陣又推唔到平時重量 左邊肩夾又長期夾唔實

推到最後尾一個動作先pump到

想4
想問gym友係咪食白飯係好事,雖然高GI,但快消化吸收,好快可以食另一餐,係咪唔好食啲飽半日嘅嘢?
唔食飯邊有力
cuting另計
通常會視乎情況去選擇邊一類嘅carbs

做gym之前 一定食高GI
因為如果低GI 你有排等佢畀能量你

我個人習慣就可能會食麵包+朱古力醬
Btw 我係七點半起身八點去做嗰啲人

操完之後 食邊種都得

不過如果你減脂嘅時候
建議食返啲低GI 因為冇咁容易肚餓
I know that feel
推胸推極都唔脹真係好想死,啲力好似白出咁
今日左邊食晒落前膊
愈做個人愈燥同晒左一個workout day 冇分別
請問新手係咪 隔日操最好? 有無咩網有個reference 做乜做乜 例如星期一 Chest day之後咩動作點點點 唔該咁多位ching
視乎你programme 每個肌群訓練完都要比時間佢休息 修補肌肉
上網應該一search就有好多唔同既beginner programme
我希望係一個鐘健個日既身 再額外cardio 想個人lean d
你如果係想隔日操既話 應該full body programme會幾岩你
你幾高幾重幾多bf%?
173 22% 70kg
如果係新手應該幾易cut
唔鍾意cardio可以暫時唔做住
有無巴打行緊ppl program 想問下你地膊頭分布喺邊幾日練
前,中膊 -> 胸日
後膊 -> 背日
Thx
仲係好牙痛牙腫
聽日唔去睇比賽鳥
唉我上訴都被駁回
想買d野
你應該同老婆大人講話sbd出左bb衫丫麻
點解仲咁腫
食緊咩止痛消炎藥
哩一兩日好似訓極都冇精神咁,操野又集中唔到
今日DL仲要failure (唔係最大重量)一路操又一路覺得頭痛
明明哩一兩個禮拜上力上得好快,點解毛啦啦會咁?
係咪夠鐘deload?
定係我應該純粹考慮為哩一兩日唔夠精神冇態?

師兄們可唔可以比少少意見?
打少啲飛機啦

deload一禮拜下星期繼續啦
上一兩個禮拜明明仲發發聲
哩一兩日唔知做乜鳩,謝晒皮

不過計落堅操左都差唔多有一年都冇deload 過,一直都諗緊洗唔洗,成日覺得deload 好似晒左一個禮拜咁

如果真係deload 我用翻相同組數,重量做12-15下,玩tempo有冇問題?順便可以執執啲動作
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞