(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區52

1001 回覆
11 Like 2 Dislike
飛後膊用果隻濕鳩啞鈴
RM同rep兩樣野黎
8 RM(rep max)=舉完8下就力竭嘅重量
8 rep=舉8下

當你用4010 tempo做8下 都只係需要40s
同埋呢個(學聾豬話齋) 只係time under tension
唔關volume事
呢排出得好密第錢洗咁
打打下唔記得咗矯正 rm v.s. reps

打完都諗過 8-12rm 都無乜可能拖到咁長
可調?
屬實兄係咪試過幾隻可調
係咪因為租左間野可以專心拍片剪片?

片唔厭多
睇目標,淨減下肥做機加cardio都夠晒
增肌我見到網上有咩5x5 ,即係做5組每組最多做到5下,各位師兄想請教下,做完之後係咪都可以做幾組細肌肉(8至12下,3組),因為我怕做太多會過晒龍
你講緊咩肌群?你平時routine係點
間野私竇定收客?
fc鬥..fc鬥..fc鬥..
好似對外開放 專用黎拍片
呢排出得好密第錢洗咁
係咪因為租左間野可以專心拍片剪片?

片唔厭多
間野私竇定收客?
fc鬥..fc鬥..fc鬥..
好似唔對外開放 專用黎拍片
唔會
想問下有冇巴絲打係官塘fitness first做
平日9點打後多唔多人?
平日上午9 點打後無乜人
去咗德福玩
唔該巴打意見,我再google下先
中意幾多都飲到
做果行食果行好正常
最勁試過咖啡因過大作嘔

乖嘅小朋友千奇唔好學
打錯左,應該係增力量先岩,大肌群做5x5 ( 推胸 deadlift 深蹲 推膊果d)

而家都係8至12下做左三個月左右,想轉plan增力,特別係引體,而家最勁先做得兩下

想知d師兄想增力會唔會咁練,定係會有其他選擇
你係岩岩開始操3個月?
如果係新手 我唔建議玩5*5住
一嚟個base未build好 玩5rm好易代償受傷
玩返10-12rm build 我諗1-2年 發展自己神經對肌肉發力既連接 同 打好個底 入平台基再轉會好d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞