(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區52

1001 回覆
11 Like 2 Dislike
真男人
我而家每次練完大肌群,都會接二/三頭配前臂各五組 10rm(一款動作)
其實細肌咁練是咪浪費時間
定係應該將前臂嘅份量撥埋去二/三頭度
冇乜時間另開arms day
夜晚情況接cardio
Chur爆佢
一日夠時間操兩次(早重訓 晚cardio)但無時間練手?

我自己玩開PPL 每次二/三都係做6-8組度 無刻意isolate黎練前臂
幾錢包? 我而家食韓國仔個隻$20一包
夜晚果場睇情況,八成要交人
之前操夜晚太晏返去,比人屌到飛起
Ppl?
韓仔邊到有20蚊包買?
做完手術兩個禮拜冇做尖已經覺得自己就快瘦到變骨
黎緊仲有一個月冇尖做既日子要頂
新手想減脂既 計過tdee 1346kcal
如果食1100kcal 再加一星期重訓3次+20min cardio 再加1至2次45 min cardio 會唔會運動量太少
另外因爲我唔係好食肉 如果食蛋 豆腐 豆類為主夠唔夠
定再加埋protein powder會好d
1. 如果目標減脂其實有Calorie Deficit 就ok

不過你嗰個TDEE 有冇包埋運動量?

有的話其實一日-250 都ok

進度良好的話一個月都可以跌at least 1kg

2. 素食都可以meet 到 protein intake 只要你計清楚

例如黑豆都幾高protein !!!

不過如果生活方式唔容許食多餐

Protein powder is a good alternative

* Real food 通常較好 係因為微量元素
個口好腫好痛
依家就咁睇塊面都見到佢漲左
好似比人打完黎
tdee揀左最少運動量既option因為返工坐多
bmr就1122
多謝巴打解答 會再搵下有咩素食高protein
想請教下間歇跑問題
想操下啲體能 練下氣
應該點開始間歇跑?
我見有人講話跑100行100
有無巴打喺荃灣go24做開
大把
依家go24 夜晚多人過p記咁款
豆類你OK的話有好多選擇
終於俾人打了?
6點去還好啦,至少有squat rack
打完仲要比人刀
八千蚊一隻牙
佢話好近神經線
呢D刀無得唔受架啦
順手割埋條線
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞