(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區52

1001 回覆
11 Like 2 Dislike
巴打190lbs大隻佬
屌你
最近開始認真執動作,發現個hip hinge一摺埋就hold 唔到個back upright 了。搞到squat落得底就butt wink, dl 又有少少round back。冇個動作做得好form。除左拉hamstring 仲有有咩可以做
練下core 拉下hip ankle

我嘅理解係咁,上下係2個人,中間舊四方形係盆骨。上面係upright, 下面係我個情況(應該)。下面個hamstring 緊會拉個盆骨啦,但係咁睇應該唔關個腹事?定係我理解錯
畫得差屌細力啲
係咪講緊 squat 落到最低會 butt wink 同埋上身唔夠直? 試下放兩塊細係腳踭(即係好似著咗 weightlifting shoes 咁) 睇下會唔會好啲
應該係mobility 問題
可能60kg但一日堅操三粒鐘
學The Rock食11餐?
100g雞胸已經廿幾g

如果真係有認真食多啲一定唔止得幾十g
可能我又矮又細隻又唔堅操
70kg 每日食150g蛋白質
唔飲shake都好易食夠數

你地生到咁高又咁多肌肉係困難少少
係上天比你地嘅考驗黎
係butt wink, 同埋dl 背都唔直。
以為跳樓
下圖係好標準嘅good morning
拉下ankle
再加塊餅/著舉重鞋
deadlift 真係唔識, 但我自己就挺胸個背就會直
其實要餵飽自己都唔只本身個protein 量啦
除非真係唔食肉果啲...我成日都over晒,不過都照食
有多好過唔夠
我係70kg
但係運動量高 所以計落要食咁多
睇嚟都係得3餐雞胸呢條路
買casein 飲補夠佢得啦
Conventional deadlift.

早幾日打波仆街,前小腿腿骨損晒,岩岩埋口 又磨到損晒
磨損係正常,同埋唔洗咁在意hip既高低,因為每個人骨架同柔軟度都唔同,但當然平時要多d拉筋啦
磨到好正常 我已經磨到兩隻腳都好似有疤咁
師兄點高法
我同你一樣重 一星期操5-6日都係食~150g
其實我無舉開鐵
平時主要操拳同踢波
咁未必要食咁多
我想知你食咁少protein 咁你一日食幾多carbs?
跟返重量食就ok?
唔少喇 成1g/1lbs
我一日食2600~2800卡路里度
carbs同fat就好彈性
不過fat好少食多過70~80g度
剩低嘅咪卡路里咪carbs
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞