(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區52

1001 回覆
11 Like 2 Dislike
我通常一杯出2 shots,計落都十幾
team joined好似都唔差 不過可能唔止400
rdx會再平啲

不過其實腰帶就咁睇可能好貴 不過一條好嘅腰帶夠你玩好耐好耐好耐
6,7杯
合仔做咖啡試飲員?
唔知係咪忽然斷左冇飲,間中就會有啲頭痛
職業問題,啲啡當水飲都得
乜野職業咁癲
你做cafe? 練習完畫花就飲埋咁?
CLS, 呢度成g咖啡因, 合神已經征服左咖啡因
我好鍾意咖啡都係一日兩杯最多三杯

咩工 好想返
咁你未必買到IPF approved 既帶 不如睇下其他細牌子?
如果想要10/13mm 全真皮 夠硬身既都要1000左右
例如8rm 5 sets 你玩20lbs = 800lbs

如果玩12rm 4 sets 15lbs = 720 lbs

係數字上第一個確實比較高訓練量

*高訓練量絕對係同肌肉增長有正比關係

再去到periodisation,

目的主要係透過progressive loading

去令到自己日後可以舉嘅重量提升

繼而整體訓練量都會上升。

不過以上所講嘅periodisation 唔係一件容易嘅事

因為好多時候都要透過一個嚴謹嘅programming 去付諸實行
係呀,不過我只飲齋啡
400 去左shipping
我覺得自己咁都估中應該要有d獎
下次去cafe見到大隻barista即刻大嗌合仔!
請我飲杯野ok?
心有冇仆仆跳?
真係大隻到睇得出實請你飲
一日真係可以飲咁多?
如果練肌肥大 個minimum volume大概係幾多到?
我175 60-61kg左右 我平時做開8rm 4set 3-4個動作
唔專業言論:好似話用 60s 完成 8-12rm
呢個諗法類似time under tension
有關於任何訓練量嘅問題

通常都會建議你自己去嘗試搵下先

例如你搵到一個重量只係可以最多做到八下咁你就大概會估到㗎啦
https://youtu.be/2Rwe4VBXIbk

kofgym又有片出
如果用 60s 做 8 rps 應該都幾攞命 , 而且做得唔重 , 變左練耐力
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞