(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區52

1001 回覆
11 Like 2 Dislike
Diu. 錯手hi 到個負評。sorry
咁計落未成3百幾g carbs
係架 食好多飯同面包
多Carb 其實冇咩問題。

Carb / protein / fat 唔會令人變肥,係calories surplus 先會

利申:9up
exact7ly

食得多嘅 剩食烚雞都會重
食得少嘅 剩食雪糕pizza都會輕
塊臉愈黎愈腫
變到好似星之卡比咁
唔刷牙丫喇
睇你仲敢唔敢
推薦大家睇下Eric Helms

佢係做training and nutrition (sth like that) 的研究(本身佢都係玩power lifting).

佢對training, nutrition 嘅建解 小弟認為十分有用。

YouTube Channel: 3dmj.

利申:打手,收左錢幫佢sell channel.
有follow開佢ig
咁起增肌/減脂嘅角度上,係咪只要做到surplus/deficit ,carbs同fats嘅比例係唔影響?
首先一定要surplus/deficit
之後食岩protein

carbs/fat ratio每人反應都唔同
不過影響唔會真係話咁大咁緊要
所以好多人都剩係track protein
fat carbs就好彈性咁食
#flexiblediet
五一學校尖唔開去跑下步做下body weight workout
增肌 肌肥大做 5sets 12rep會唔會太多?
我都係gym 前果餐專登食多啲carbs , 其他時間都係食好少
今日喺荃P走時 見到啲pt拉咗個我識嘅學兄入房Sell
落到樓問人攞佢電話 幫佢製造機會甩身
成功日行一善
gym後食carbs都重要啊
要補番glycogen
gym 後果半餐
350ml 全脂奶 , 1 ser whey , 50克麥皮 , 兩隻蕉
攪埋當奶惜飲,不過唔知算唔算夠carbs
咁如果兩樣野食同樣卡路里呢?
上面果幾個唔好老點人啦
有個教授為左證實呢樣野,就日日只食朱古力條減肥,計好哂卡路里,結果係成功減磅
但佢話生活過得好miserable
唔夠營養就梗瘦啦 , 試下剩係食朱古力增磅
仲有吸收率未計
近排食完一星期抗生素再deadlift 2.5bw, 吃力左好多,去量返肌肉,一星期跌左一點幾kg純肌肉,咩料
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞