(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區52

1001 回覆
11 Like 2 Dislike
我gym咗半年就玩5x5有運動底都ok嘅
不過form係超級重要 最好就錄低佢 最執執佢
喺form正確嘅大前題下 我諗新手操5x5唔係咩大問題
新手一開波玩下linear program
係咪戒左油呀 ? 食幾多菜同飲水都使痺多數係唔夠油囉
我開始操左大半年
今日跟左個pt試堂
佢有玩開比賽既
佢個theory係
如果目標係想身形好睇既話
佢就話唔洗太focus free weight
可以做多d machine or smith
與其focus係balance個weight
不如focus係你想練既肌肉 練得應d
集中練一d人地睇到既地方
大家點睇??

利申 無諗住join
因為同我之前聽過既有唔同
大家都會推崇玩多d free weight
想聽下大家意見
Advance level 既話我贊成
初學就不了
無打時間 唔好意思夜晚9點後
全世界夜晚9點後都係peak time
我成個星期食嘅雞扒都有連皮架喎炒菜又用埋煎雞嘅油
你 check check 大腸好喎 , 唔係講笑
但再前個星期因為腸胃炎食左4日淨麵包同飲寶礦力,但隔左咁多,就算係都清左出黎啦
牙牙痛得要死
完全沒有心機
go gym今晚不ok
啪粒指痛藥又係一條好漢

剝左隻牙佢啦
食左 好兩三個鐘又黎過
半夜痛到轉身壓到口會醒
岩岩好辛苦先食完一個白汁吞拿魚三文治已經叮熱左軟淋淋

我想剝呀不過佢話太腫冇得搞
依家約左八號,依佢講法好似會自然消腫
希望係啦
係無得搞
係要食消炎止痛藥等佢唔腫先剝得

加油頂住啊健腦
今日行過間牙科仲要叫健牙仕擺明笑鳩me
屌第一眼睇錯係我公司更衣室

巴打操左幾耐
聽日拎到包myprotein抹茶味
希望冇伏
我個人覺得隻味一般
不過有fd覺得正

我飲番strawberry cream
唔該晒師兄意見,咁我打好d個底先
開頭會覺得好飲 , 飲得耐會顛 (聽人講)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞