(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區52

1001 回覆
11 Like 2 Dislike
一要努力,二要努力,三四五都係要努力

講咩都得訓練飲食問題心得資料分享

無乜嘢唔好嘈交,因為嘈交要自貼
唔好貼自己TG出黎,搵食出返去唔會阻你

健身係一條漫長既路,無論增肌定減脂肯堅持就會成功
邊條友搶咗1001又唔開post
回翻1001嗰位巴打,我係做緊db row,之後佢行嚟又做db row,好難留意唔到
佢咩鐘數操
Deload week真開心
金毛?
max out everyday是常識吧
如果我做大重量5x5 第4-5rep體能差回唔切氣
應該做帶氧定hiit去改善
有冇師兄解答到我
做大重量既program ,仲玩Hiit,你點recovery
你係未做慣大重量既感覺only,行多幾個星期就會慣

其實85% 1rm 以上我一直都有keep 住操下
係兩個月前先開始做5x5 program ,每次嘅3 lifts 加5lb咁

到依家次次都破pr先有回唔切氣嘅情況
係咪我未慣新pr個重量 做多幾個session 就會改善
留名學野
我新手嚟之前完全冇健身經驗
話說我之前超級大肥仔嚟
190磅 165cm高 體脂32%
之後開始淨做帶氧同控制飲食減肥
幾個月後跌到落150磅 17%體脂倒
想問係咪時候開始做重訓?定要再減?
可以點入手?thx
各位巴打屌細力啲
一早就應該重訓啦

點解會有減到一半先加入重訓嘅諗法
唔知喎,有時先見到佢,佢唔係日日翻工
yes
你地練唔練patpat?
我覺得有氧對肥仔應該負荷仲大

btw我仲bulk到仲重過佢 踩樓梯機幾分鐘就開始喘氧 20分鐘落返嚟仲攰過玩1rm
太肥嗰陣做
一嚟驚難落磅 二嚟驚變小拳石
我本身又矮
而家呢個身型開始做應該啱啱好?
其實唔係想變大隻佬
都係想有啲線條同唔好再肥返好似以前咁
第一次試推一餅推到5下
Bw:58kg
終於推到自重
1rm 肯定唔止自重啦
想問各位師兄你地減脂會行機定踩機多
我自己就行機多 較斜11 speed6 行20-30mins
今日試咗踩機 踩到上speed12-14但冇行機咁chur
想知你地做邊樣多 如果踩機應該踩幾快
兩個都唔會

隨時都可以做重訓

唔會變大隻佬
不過建議你對重訓做多啲了解

你上面成段都好嬲屌
你係咪想黎俾人屌架咋?完全摟屌喎
搵人屌鳩佢老母臭
btw 你體脂減到10%就有線條架啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞