(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區52

1001 回覆
11 Like 2 Dislike
有咩問題
我記得我hea玩左幾個月(可能兩三個月度)
第一次用barbell推每邊都15kg(姐係50kg)黎做working set

咁半年一餅都好正常啊
有冇人飲WHEY時會一次飲兩SCOOP份量?

我食飯都一次食兩碗
做開運動半年一餅真係好正常其他進度都ok 呀
我矮仔手短姐
同我細個會咩住書包做掌上壓
0成本weighted push up
拉140kg 開始重心有前後走

Btw 唔係針對任何人
病左好撚慘
力跌10%

又冇mood
因為之前hea玩都有少少底嘅
大家點睇d人話deadlift多同重會令到條腰粗
俾個黑人問號佢
淘寶search按摩槍 一堆又靜又平一半
真係會,你唔見玩classic/ physique果啲成日戴著條腰帶,用少啲個core,條腰就冇咁粗
慣左一直都就咁由得佢扁..
試下刻意arch住睇睇會唔會有進步先
好心分享下 结果盲屌

人地flat feet squat 210+ (74 class)

都用arch 去突破令Squat 更穩

我地powerlifting 講求動作10下10下都要90分以上

一唔小心就會受傷

Btw OHP 唔係對你講

你要加油!聽日我睇埋嗰份
手腳唔協調, 平衡差做d用全身嘅做得好差, 要做好多次比身體記住先做得啱
我都係扁扁腳
其實就咁企平做dl/squat係咪無咁好?
係咪要刻意用腳指找實地下?
拉140kg 開始重心有前後走

慣左一直都就咁由得佢扁..
試下刻意arch住睇睇會唔會有進步先
好心分享下 结果盲屌

人地flat feet squat 210+ (74 class)

都用arch 去突破令Squat 更穩

我地powerlifting 講求動作10下10下都要90分以上

一唔小心就會受傷

Btw OHP 唔係對你講

你要加油!聽日我睇埋嗰份
聽日希望有時間來感染一下氣氛
今次可能更多人!
arch左之後接觸點係咪一樣無變過 純粹令嗰三點tripod接觸點更細更precise?
定抑或要用腳指找實地下?

我緊係知你唔係話緊我
我從來無質疑過你

點解你唔玩埋一份 獎品咁吸引
又話遞表申請
好似係咪話74class好鬼多人玩
用腳趾抓實嘅地下造成一個人為嘅arch

試完之後睇吓有咩感受
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞