(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區52

1001 回覆
11 Like 2 Dislike
想問吓各位巴打
前個幾日操膊個陣
唔知係咪操得甘得濟 定用錯力
直到而家左邊膊頭好痛 右邊又冇事
係咪膊頭傷咗
我諗係傷咗個種痛
會痛到想縮
有無話咩動作特別痛
我早兩個月做試過做overhead press太夾硬拉親
哈哈
但又唔算太嚴重,我都好似係左邊痛,痛到訓唔到,轉頸又痛

我係去左睇physio佢同我拉返鬆就無咩事
雖然之後做overhead press一做錯/重小小又feel到緊,未至於痛既😂
P記係咪好多人?
傷膊真係9x%動作都做唔到
其實四肢任何肌肉傷左都係
但係而家又冇痛我諗緊係咪好似下面位巴打咁拉下就冇事
隻手夾實個胸就會痛
未試過休息
就快要test PR了好驚做唔到個目標
有冇按摩槍推薦? 操完想按下 要夠力
任何一枝都夠力,貴既冇咁嘈咁解
高通常做low bar
你個名
認真開始玩咗半年gym
而家175 70 bf15~16
Bp 1餅 5rm
Squat 104kg 5rm
Deadlift 100kg 5~6rm

算唔算合適進度?因為都係睇落唔大隻
第一次做sumo, 刮到大腿內側紅晒不過窄腳sumo幾好發力, 有機破conventional pr
有冇咩店鋪介紹? 最好可以試下唔同牌子既槍比較下
我之前去d ig shop買,買完發覺好幾間都係同一款野黎,全部都係裝修槍改裝老翻野,至於個d頭其實都冇咩大作用,到按個陣個接觸面都係好細

至於幾千蚊個隻Theragun我都試過,其實分別真係唔大,力度係睇你自己手壓落去幾大力啫,背個d位冇人幫自己又唔會按得好,有人幫都要睇個人識唔識,所以唔介意嘈既就cheap個d算,想帶係gym到用唔想成為全場焦點就買貴少少靜音個d,但就成3千銀
半年推一餅 cls
點解咁多負皮
唔錯啊 繼續努力
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞