(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區52

1001 回覆
11 Like 2 Dislike
真既崩小小
想知 bp 每日推幾多% 1rm ? volume 幾多
求指點

小弟岩岩開始練OHP,
係eccentric 果陣,feel 到背肌都有involve, (concentric 果陣又冇).

請問動作有冇出錯
推個陣 有冇令自己手肘貼近個身
又真係好細 volume , 但日日推又好似幾過癮
Er..... 推果陣 冇好刻意咁 特登夾埋。

但係unrack 之前(姐係hand placement 果陣), 會提自己 手掌放概位置大概係 shoulder width 闊少少,盡量elbow pointing down. set 好左就唔會再adjust.

同埋講漏左少少,應該係eccentric 到尾段 果陣會feel 到 upper back muscle 有involve.

PS: 我Eccentric 尾段, Tricep至elbow 呢段位置 係below 90度 with respect to my Lat Muscle. (每rep 都係咁)唔知關唔關事

好似有好多人都話 唔好低過90度,去到90度就停,之後要去番concentric 果part.
講真 無睇住你做/無片睇真係好難知做成點
有用背肌係好事

不過都係嗰句冇片好難討論
大家增肌期會唔會做帶氧?
見paul gor話佢日日都30mins cardio
OHP 我每下都接近掂到/放哂上胸先上
今日推個ohp 一餅3set 8下
想問下最近都係健身室遇到d sales 話我有寒背圓肩高低膊等問題 佢地就帶我去拉筋 所謂咩手法治療 跟住又係到sell plan 叫我停幾個月去跟佢地拉返好個架先繼續做weight train 我想問下係咪岩架呢? 定係唔洗理佢地繼續做wt 因為我自己就覺得一路做wt 我寒背個問題都有一直改善既
側彎就要拉番鬆先 , 高低膊9 成都係有側彎 , 不過我就唔信個pt 識醫側彎都仲咁有空閒去 sell 你
Same here Bro.
太強了
點知自己有無側彎 我見自己又唔係好高低膊 係有少少寒背 最近都好左少少
講左勁多成萬蚊既拉筋plan我話無錢 佢又sell我話咩7hrs拉筋 拉返好個先先繼續做weight train
仲話咩一堂先$2XX 另一邊又寫$2XX 24mths
當人on9 明明一堂成6舊幾水
屌好撚驚
真係咬開就咬,控制唔到
真係有病既你應該搵醫生先

個陣又係有教練話我腰有事,照完x光原來我得4度,一般人都冇我咁正常
最多都係試過打波同人撞口交崩左少少

不過我做gym都口交到前面啲牙蝕左
因為我唔知佢地講既岩唔岩 唔知點駁佢地
下次唔撚理佢地算 勁煩
雞柳落孜然粉又真係幾好食

感謝健腦拯救我嘅cutting process
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞