貓糧資料庫(5)

1001 回覆
38 Like 4 Dislike
呢隻正常成分,無任何特別注意成分,無膠質,無k3,低碳,唔錯可以試下
而家7個月大 2.5kg
食緊全凍乾
冇放長糧 早晚加水餵
同埋我都幾狠心
有時佢揀食 食得好少
我會收碟就唔俾其他嘢佢食
因為知佢係純粹唔鍾意呢隻牌子
如果拎另一隻佢鍾意嘅岀嚟應該會食
但驚會寵壞佢
最多下一餐先餵返其他
咁做啱唔啱
我隻貓冇啦啦唔肯食thrive 雞罐 好彩剩返3罐
最近想同貓貓轉凍乾,見到有幾隻牌子成分都ok
不過我隻貓幾嘴叼想問下大家有冇袋開邊隻凍乾好香口,揀擇貓貓都肯食?
同埋如果一餐凍乾,一餐罐頭會唔會唔好?
係咪食厭左?我個隻有時都會冇啦啦唔食thrive
隔一陣比番佢又食
汪喵夠香口
我隻揀食貓開頭勁鍾意
不過都好快食厭咗
所以都係要幾個牌子輪住餵
所以而家食緊primal k9 Steve’s 汪喵輪住
凍乾真係好貴

凍乾係生 罐頭係熟
Suppose生肉消化時間短過熟肉
生熟兩溝會令生肉喺消化系統嘅時間加長
不過凍乾因為會滅咗菌所以好少少
同埋分2餐餵嘅話都叫隔咗段時間
如果貓貓冇唔舒服都可以嘅
(有錯的話肥美絲請更正)
有無人乾糧會買兩款混畀主子食?
Thx a lot!!!
佢試過steve’s sample都幾中意,可能會買大包試下
汪喵我見好多人都話食食下唔食
隻仔寧願餓 都唔食有雞肉罐頭 但一放乾糧就怒食
係咪應該餓爆佢 局佢食有雞肉既罐頭 唔想成日餵有TUNA既..
食緊WELLESS CORE, 但隻衰妹下巴好多黑色點點
係咪隻糧太油?
等我買一罐試下先
如果佢哋鍾意又可以多一個牌子揀
我諗都係 仲諗住剩返少少食埋佢再轉
有冇興趣換汪喵 我有一盒12罐裝吞拿魚未開
想用thrive 吞拿魚換 / 賣左佢
巴絲們有冇貓貓益生菌介紹

兩隻大帝食開汪貓果款,但價錢有d吃力,想請教下有冇d經濟d又比較好既牌子介紹
吞拿上癮係好難戒,我自己鐘意用餓佢嘅方法轉食,可以幾日都唔會屈服比翻佢之前食嘅嘢呢個轉食方法係睇你有幾狠心
我係無乜耐性慢慢轉,因為可以轉成年都未必成功
幾錢罐呀?
15$ 唔算好貴
你住邊頭?
我隻3歲貓由細到大,一食罐就屙爛屎

屋企隻貓貓7個月 平時都食開上圖果隻乾糧 每日都食3至4餐

近排換左呢隻更健康既俾佢食 初頭都會仲係每日3至4餐 但近幾日 佢一餐分開全日食 食得好少 想問下有咩原因或辦法 我可唔可以買返第一張圖果款 以後兩溝比佢食
唔該
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞