貓糧資料庫(5)

1001 回覆
38 Like 4 Dislike
有無人對汪喵罐罐有興趣,主子們唔食 全賣 幾隻味
有咩味?
呢隻成分真係好好嘅,但見佢無加維他命A同B雜,又無內臟,我諗你當佢係半主食罐間中餵
有無試過加啲肉鬆喺面誘食?脫水肉小食香口得嚟又無添加。鍾意濃味紅肉嗰啲有無試下其他牌子鹿肉?
我主子唔鐘意
肥美絲,WELLNESS 邊隻成貓糧好介紹?睇左個表 碳水化合物都係紅色,係咪唔理想

兩隻主子都岩岩1歲 想轉糧
補返先,宜家食緊呢隻
主要係鴨同埋鵪鶉 其他味有幾罐
有興趣tg再傾 @Kcmlkh
有無人要primal 貓 牛/鵪春 隻貓唔鐘意食
Tg helloworld101010
同埋有無人知primal邊隻味會同三文魚雞個隻一樣質地都係軟軟地咁唔係好似牛咁硬身
Wellness core 除左indoor ,其他都可以
碳水低過10%最好啦,好似thrive, dr elsey’s, wildcat呢類, 低過20%都好好了,除左core, n&d, ovenbake無穀雞肉,instinct 等
平時可以餵多少少罐減低碳水吸收
有冇人知邊度有k9罐賣 想買一兩罐比主人試完 先大批訂
有冇邊隻罐最平而可以接受?
屋企附近突然多左隻流浪貓成日傻更更咁喺度等,可能比人遺棄
屋企貓貓絕育前食開thrive罐+nature’s variety instinct罐+wellness core乾糧,食得好好,餐餐清,但絕育之後就開始揀飲擇食,罐頭只食幾啖,但乾糧就會清哂,有諗過係唔係食厭左d罐所以買左汪喵罐比佢,但都係唔多肯食 有無咩方法可以令佢鐘意返食罐頭?如果餐餐都用水浸乾糧比佢食得唔得?
佢以前一日至少有4舊尿,而家一日得2舊
10個月大男仔短毛家貓,超級鐘意食d風乾小食eg火雞,千魚etc,唔知點解好鐘意咬野,逗貓棒條木棍都比佢咬到一個個窿
想問下貓貓好容易食完糧/罐罐會嘔
留意到佢成日原粒嘔返出黎,上網睇可能因為啲糧好細粒,佢食個時懶得咬照吞加上食得又快
本身食緊fromm三文魚味,
最近買咗orijen six fish準備開黎試下。

之前係台灣買過little big paw 無穀三文魚味俾主人試食,其實依個糧又o唔ok見啲糧都大粒,主人食嘅想溝糧俾佢食等佢無咁易嘔
有試過放D佢好鍾意既零食係面,但係佢寧願唔食D零食...
鹿肉有試過汪喵同KOHA,唔食而家估係關個質地事,有無罐既質地好似K9咁類似免治肉咁而唔係PATE??
Cars are adorable. By the way a commission has been appointed to look at animal abuse in Hong Kong which is a good thing ...so that we can reduce animal abuse
正常成貓食thrive火雞味食幾多份量?
想參考下應該餵幾多
我買過嘅罐頭好少同k9似嘅有instinct 同AATU,偏向散散地
包裝有寫,唔過5kg嘅60g都夠了,全日分量,一日2餐嘅就每餐30g
每餐30g會唔會太少
平時一餐都食到成罐80g既罐
驚佢食得30g唔夠飽
乾糧喎,本身無水分,無得直接同濕糧比重量
罐頭含水量通常係70%以上,除去水分得24g
30g乾糧好多㗎嘞,食乾糧重要去到胃慢慢膨漲,係無濕糧咁飽肚,好易食多左,一係屙軟,一係痴肥
我有啲罐頭主子唔肯食,可以捐出嚟
有K9 thrive同汪喵
啱唔啱?
啱嘅留tg吖!
明白唔該曬
貓仔9個月食開 ROYAL CANIN
就返黎見多咗貓糧選擇, 大家有無咩心水牌子
我見GO! 好似唔錯咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞