貓糧資料庫(5)

1001 回覆
38 Like 4 Dislike
咁就麻煩了,我本身有兩隻腸胃正常嘅貓係放長糧,腸胃唔好果隻都會間唔中走去食果兜乾糧,我靜係想轉生肉比腸胃有事果隻食##f點算好#[
可能岩岩入屋緊張
拎啲棉花棒濕D偏熱少少既水再抺佢屎眼
我個隻過左一日就痾
你要轉嘅係濕糧呀⋯⋯呢個病原因係唔夠水
所以點解我成日都講幾靚乾糧都唔夠普通罐頭好
你堅持要比乾糧只會不停翻發,睇醫生嘅錢夠你買好多罐
我用鉸剪剪
佢比其他牌子係硬好多,似製作方法問題
請問kakato貓糧好嗎?
自膠睇到了
想問你地平時點洗貓砂盆?有無用咩野消毒?
我隻貓係啊 佢4kg多少少
一係你試下大家都唔好放長糧啦 因為其實會少咗時間俾腸胃休息 又會減低對食物嘅期待感

再唔係我記得有一種餵食器係會根據貓嘅晶片而打開 所以可以教到邊隻貓食邊碗糧
自製環保酵素平靚正
會唔會好難整?第一次聽
我屋企隻貓因為大便有血食緊藥同食緊醫生處方糧,但佢又唔肯食,就算溝舊糧同埋雞佢都唔肯食可以點算
屋企隻貓未夠一歲
本來喂緊thrive乾糧+幾隻牌子濕糧
我已經唔喂太多thrive乾比佢,但係都經常有軟便
所以想轉乾糧,原本諗住買devoted,點知香港代理停左供應
想問Nature variety乾糧好唔好
之前全線加左k3,但係而家好似冇了。。。
仲有N&D都考慮緊有冇人比d意見我
唔會呀 預備生果皮 水 同埋糖浸三個月就可以攞嚟用 其實唔使成本咁滯 洗貓砂盆同抹地都可以 因為成份天然 貓貓舔左都唔怕 可以上網睇下份量
上網搵到間100蚊5支
之前有蒸雞肉比佢當小食

不過呢排懶咗
只要你長期餵乾飯貓就一直會咁
唔係小食呀,直情要主食餐餐都濕糧
停曬所有乾糧,唔好買日本零食,太多添加劑,要類似脫水肉粒嗰啲無添加嘢
每日4-5次大大督尿先可以
NV負同三文魚重有k3,可揀雞,鴨
2個牌子都可以,轉住食
*兔
想問下我隻貓依家食緊big dog生肉,可唔可以額外就咁俾雞翼當潔牙同埋份量要俾幾多?
兩個月都係咁,食完野脹得好勁
但屙屎屙尿之後又好似細返
想問下係咪都係正常

而家一日一罐主食罐咋
一個月貓仔係唔係餵住濕糧先最好?
你個隻肯食野未好囉
我個隻玩練仙 要用針筒灌mousse
-,-
發育時期可以餵多啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞