貓糧資料庫(5)

1001 回覆
38 Like 4 Dislike
出牙仔未
未出又肯定戒奶餵kitten mousse 費事佢"更" 親
好肯食野

而家食完個肚又脹又實
我驚佢唔知飽食太多,定照比睇佢食唔食到

咁改一日餵2罐夠唔夠
我之前係隔3小時餵一次, 佢食到幾多就比幾多
呢隻練仙仲只肯食乾糧 我就長放, 佢肯食我都劏雞還神
佢地食飽就唔會食
定係你個隻好好動?
佢反而唔太食乾糧好鍾意食罐

而家一日四餐 咁我試下每餐比多少少
睇佢食唔食到
我隻貓一日得一篤手掌咁大既尿可以食邊隻罐補水?謝謝
隻衰野而家又肯食返汪喵,雖然次次食幾啖又走咗去,但VE直頭貓也不屌既樣,乜VE既鴨味咁唔吸引咩?之前個包火雞都食晒架喎
1隻都夠了,因品牌肉已加骨,係驚額外食得多骨會屙骨屎
主食罐都可以呀,你睇啱邊幾款先?
budget 有限唔可以餐餐罐就用針筒每次少少地咁餵,一日起碼3次尿啊

請問呢款得唔得?budget方面係ok

但係我同我老婆都係輪班的好難定時餵到佢
我隻貓一向食開泥狀食物,所以我諗佢唔會食啲骨落肚。俾雞翼係諗住可以比佢扯開啲肉去潔牙,呢個情況食多咗肉係咪都安全?因為聽人講品牌生肉骨比較多,所以額外加啲肉都冇咩問題?麻煩晒
唔知有冇人熟外國牌子
暫時淨係見到
hills
wellness
leaps and bounds
purina
想問下邊個牌子比較好?

另外隻衰貓淨係食魚味罐 其他味完全唔食 有冇方法?

同埋佢淨係lam 曬d 汁,有d 剩低d 肉唔食,但係佢又想咬乾糧,唔知點教佢食埋罐頭d 肉

唔該
2個幾月貓軟便返肥美絲可唔可以解答下我

而家食緊thrive 罐,唔知係咪岩岩轉左1-2日所以咁
比左益生菌同埋消化酶

食多幾日先定轉罐好

同埋比罐怕唔怕係因為有太多蛋白質所以軟便
依家有5隻貓
3隻2個幾月大
1隻1歲多
1歲2歲半
本身食開orijen 紅肉糧
最近轉左thrive火雞糧
但好細包,又都偏貴
有無其他介紹?
Wellness Signature 呢條line都可以
但唔好比吞拿魚魚,一上癮好難戒,重金屬多對腎唔好,其他海鮮類都少食,揀翻陸地動物好啲
咁就無問題普遍品牌肉係多骨,補啲肉係可以
羨慕咁多位既貓貓都肯食罐我個隻依家完全唔鍾意食!已經試過幾個牌子
淨係肯食烚雞柳又唔夠營養
你做咩撚野
覆錯post姐
洗唔洗咁惡
買番雞胸肉既罐試下?Thrive雞肉罐加蒸雞柳係面,睇下佢會唔會一齊食
多謝你絲打想問如果完全轉食罐,早晚各一罐係咪已經夠?
佢好醒 試過溝好少好少罐罐加雞柳都即刻唔食
正常係夠的,不過肉絲罐低脂,卡路里少就可能要比多一罐,肉醬好啲應該夠食
另外每隻貓都有唔同,你試一段時間睇下體重有無變化
Wellness core?唔知有無加價
以前買過性價比唔錯
軟成點?會唔會好爛噴出嚟咁?有無泡?如有可以驗下便有無蟲

同埋咁細個肯定好早斷奶,無貓奶食腸胃會差啲,keep住比益生菌啦,調理腸胃唔係係即刻有效,除左濕糧加益菌,亦可以溝少少水用針筒餵
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞