貓糧資料庫(5)

1001 回覆
38 Like 4 Dislike
有無巴打餵Canagan 乾糧
無穀雞/火雞同魚呢兩個低碳水可以,但雞嗰個係肉粉做,魚就不嬲唔推薦食,如果唔係太貴可以買雞嗰款同要定期轉糧,肉粉糧無鮮肉咁有益,唔好長期食
乾糧係差啲,碳水化合物比例高
如果要食嘅買啲低碳水糧溝下
有 紅色
紅色係咩味
之前轉左隻WILDCAT ETOSHA比隻貓食,我一打開陣味都幾臭,我隻貓好似好唔慣咁

係咪所有鮮肉乾糧都係咁
宜家餵緊primal 朝早果餐會加埋汪貓排毛粉 但係有隻貓呢幾日都嘔毛 有咩方法解決 試過種小麥草但兩隻都唔鐘意 之前食過化毛膏隻貓都係會嘔毛
有無巴打隻貓係唔鐘意食罐我試過唔同牌子既罐比我隻四個月大既貓女,佢食左一兩啖就收工,我擺返乾糧就立即狗衝我好擔心佢吸收得唔夠水份
隻貓鍾意d乾糧放係手餵佢先食
放係兜唔食
我果隻都係 所以我溝罐罐
How often do you shower your cat? I towel off my car after her shower
洗車定洗貓

貓唔駛成日沖啦
我果隻淨係沖過兩次
第一次手痕想試 第二次屎忽有屎

通常都係拎water free soap隔個禮拜抹下就算
野味 有兔同veal成份
有無人有買貓糧折扣,優惠網站可以提供下。
2隻貓大個左就食少左野

啲罐罐仲要次次聞完食一啖就算 所以我都長擺乾糧

但體重又keep住升

唔知會唔會有問題呢?
養貓新手想問下各位罐罐大家餵幾耐換一次款,定日日唔同款都ok? 同牌子唔同味溝亂餵可以嗎?
溝亂餵我意思係日日唔同味
想問下ciao係咪好重味精?因為屋企養咗幾隻貓 餵全罐好貴 所以都係乾糧主 隔日餵罐 但怕佢地飲水唔夠多 諗住買ciao肉醬開水俾佢地飲 如果日日一條會唔會對佢地唔好?
4個月咁細個已經乾糧上癮?不過佢一唔食罐你就即刻比乾糧,佢唔會再肯食罐㗎,你已經寵壞左佢,食咩由佢主導
另外香港可以買到嘅罐同口味好多喎
每隻都試嘅話成年都未試完
因為放長糧,長期食咁多碳水化合物會好肥
肥會引申好多健康問題,要唔要幫佢改睇你決心
上網search都有一堆轉濕糧教學
餐餐唔同都得,因為成分比乾糧簡單,加上係肉,無太大適應問題
Ciao我無比貓食,尤其佢好重吞拿魚味,貓會愈嚟愈嘴刁,同對腎唔好(重金屬重鈉)
情願半濕糧或者買啲非魚底副食罐溝水好過
佢食幾啖又唔食 開左又唔擺得耐 我唯有恨心點 同佢鬥耐性
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞