不規則分享 | 化妝品+護膚

1001 回覆
360 Like 321 Dislike
唔quote了 quote長啲都驚俾人屌
講翻curel 我係萬寧買 我覺得貴好撚多
雖然唔係貴
但上個月去左轉日本 真係好撚平

我可能好cheap我連curel facecream都唔買,買佢寫body cream嗰隻
日文其實寫臉身都用得,睇成份冇咩大分別
但價錢一半又多一倍份量
一路用左兩三年唔覺有咩分別

我之前係萬寧買過
一盒入面有face cream洗面泡泡同爽膚水
Total都係330

Curel落妝Gel 卓悅買 $65!
雖然唔係貴

化全妝我鐘意用fancl mco落
係日本買都係一百頭
唔出暗粒又卸得乾淨
一pump就夠! 回購左第二支

hea妝用bifesta!

Fancl mco好用
但近排想試bobbi brown 卸妝油
有冇絲打試過?

有呀 鍾意陣味
但唔知點解卸唔到mascara 唔知係咪我用得唔啱

絲打mascara 用邊款?
咁眼影卸唔卸到
kate 枝眼線筆好好用不過好q 細枝
眉筆shu 又係好好用不過1.貴2.要去舖削好煩,等睇推介
excel 眉筆溶到仆街

btw bbi@ 眼線同好

shu 真係好柒貴同我覺得唔係特別好用 我試過畫到有一粒粒咁卡住咁
依定back to basic 用翻etude house 28蚊個支

眉筆可以試benefit 雖然有啲貴
不過而家有set裝 試埋Mascara 同眉gel

講開benefit
sephora 買抵啲
想推薦一支眼線筆!!

canmake海綿頭!!!六十幾蚊有一支!!
油眼唔化!
用左三年超好用 又平

自己推冇人理我

我油肌 油人 用loveliner都冇化
而家sasa都有得買 好開心

moteliner 都好正
btw 六十幾蚊好抵
成日諗專櫃咁貴又易化
一年究竟賣到幾多枝

啡色係日本係斷哂咁濟
行左幾間先見到有

mascara好靚
kate 枝眼線筆好好用不過好q 細枝
眉筆shu 又係好好用不過1.貴2.要去舖削好煩,等睇推介
excel 眉筆溶到仆街

btw bbi@ 眼線同好

shu 真係好柒貴同我覺得唔係特別好用 我試過畫到有一粒粒咁卡住咁
依定back to basic 用翻etude house 28蚊個支

眉筆可以試benefit 雖然有啲貴
不過而家有set裝 試埋Mascara 同眉gel

我frd都話好用 佢話for粗黑眉好正
不過我唔係話畫好歐美個啲眉 追求緊日本妹個啲求鳩其淡眉 但我本身好濃眉
Saem支落妝水又平又好用
夠爽又落得乾淨
我回購左四五支
大推白茶味

Between 有冇香水同好分享
雖然唔係貴

係日本買都係一百頭
唔出暗粒又卸得乾淨

Fancl mco好用
有冇絲打試過?

有呀 鍾意陣味

Bobbi brown卸妝油我用完爆暗粒
依家用fancl同埋curel, 感覺上fancl會落得乾淨啲
Ad+都有用過 覺得落得乾淨過curel
Curel同ad+都落唔到眼妝
結論: 最乾淨fancl > ad+ > curel
楊絲? 我好耐無再入去果個post
唔知依家咩情況 d舊人唔見曬

傲嬌絲好掛住你個嘴 幾時再些牙唇膏

我多數些牙眼啵 估唔到會有人欣賞嘴 我唔鍾意自己個嘴形

眼唇妝都好靚
奶油眼影 missha眼影 canmake aritaum 睫毛液
全部買齊

就咁睇相唔覺得你嘴形唔好睇
何況五官夾咪得囉
夠爽又落得乾淨
我回購左四五支
大推白茶味

Chanel no5
夠爽又落得乾淨
我回購左四五支
大推白茶味

香水我最近買左kenzo 既 flower in the air 外型又靚又香
夠爽又落得乾淨
我回購左四五支
大推白茶味

睇中gucci支bloom陣木味好正
脷伸唔識香水
btw 呢期卸妝 skin care轉晒 Curel 好正

佢隻eye cream 係唯一唔令我過敏嘅牌子
我欣賞你自己出黎開post share架認真
估到你實會話唔岩睇做乜仲要入呢個post咁犯賤
所以我打完comment就唔會再睇
雖然我唔明點解個post由舊登講到而家唔好提loreal group 你仲要係個度提
你話人態度唔好屌鳩d無辜絲打 你自己態度又有幾好
係度暗串個post淨係講專櫃貴野 買唔起既比人排斥
日日都有人講下Colourpop, excel, canmake又唔見你講
有人質疑反loreal group既人講一套做一套
人地我唔知但我問心無愧 lancome事件後我冇買過一樣Loreal group 既野
Anyway 道不同不相為謀
不過你慢慢係度繼續分享你覺得值得用既loreal group
雖然唔係貴

係日本買都係一百頭
唔出暗粒又卸得乾淨

Fancl mco好用
有冇絲打試過?

有呀 鍾意陣味

絲打mascara 用邊款?
咁眼影卸唔卸到

好似係d開架品牌 唔記得 幾年前既事 同埋d油入左眼 就會搞到睇野勁濛
眼影就卸到既
楊絲? 我好耐無再入去果個post
唔知依家咩情況 d舊人唔見曬

傲嬌絲好掛住你個嘴 幾時再些牙唇膏

我多數些牙眼啵 估唔到會有人欣賞嘴 我唔鍾意自己個嘴形

眼唇妝都好靚
奶油眼影 missha眼影 canmake aritaum 睫毛液
全部買齊

就咁睇相唔覺得你嘴形唔好睇
何況五官夾咪得囉

係咪真係好好用先 多謝絲打你信我同捧場
全部真心平價又好用の推介
夠爽又落得乾淨
我回購左四五支
大推白茶味

Chanel no5

我冇新意地用 Jo Malone
一係就用去日本狂掃 cheap 到爆嘅細支裝香水
夠爽又落得乾淨
我回購左四五支
大推白茶味

平時用開GA
發覺jill stuart 原來都好好聞
有三十幾枝香水 十幾枝粉底 幾廿枝唇膏 嘅變態女人留名
maquillage粉餅幾好用 又滑 上面好靚
不過會唔算持久
大油田 得estee lauder double wear 唔甩
不過d色唔岩亞洲人
有無人用過muji 敏感肌卸妝油
卸完妝塊面都白左一層
之後再用toner 抹就會抹走層白色
驚果層野抹唔乾淨會對皮膚唔好

另外有無絲打有好用既美白牙齒product 推薦下
見又有藍光機又有牙貼 但唔知邊隻work
覺得d牙越黎越黃
個咀好核突
我想問laneige whitening bb cushion 會唔會好易致粉刺 想買黎for冬天用
我覺得韓國底妝好厚好焗 但最衰冬天用唔到粉餅 會乾死

開心有呢個post 我係隔離post完全唔敢留言
有三十幾枝香水 十幾枝粉底 幾廿枝唇膏 嘅變態女人留名
maquillage粉餅幾好用 又滑 上面好靚
不過會唔算持久
大油田 得estee lauder double wear 唔甩
不過d色唔岩亞洲人

Maquillage 粉餅係我用過最滿意嘅
我想問laneige whitening bb cushion 會唔會好易致粉刺 想買黎for冬天用
我覺得韓國底妝好厚好焗 但最衰冬天用唔到粉餅 會乾死

開心有呢個post 我係隔離post完全唔敢留言

唔好買laneige嘅底妝產品黎用!我有好多朋友十個用完九個敏感 無誇張
我之前都試過用完toner塊面痕到不得了
所以我都唔會用laneige嘅嘢上面
好多絲推po
我想問樓上話用椰子油嗰位絲
可摸分享下你routine
有無人用過muji 敏感肌卸妝油
卸完妝塊面都白左一層
之後再用toner 抹就會抹走層白色
驚果層野抹唔乾淨會對皮膚唔好

另外有無絲打有好用既美白牙齒product 推薦下
見又有藍光機又有牙貼 但唔知邊隻work
覺得d牙越黎越黃

用過依隻幾次覺得好work 但係貼完真係會牙酸 不過過一排無事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞