不規則分享 | 化妝品+護膚

1001 回覆
360 Like 321 Dislike
嗰個post啲人仲癡線到會check 啲人係sf買咗咩,因為有啲acc 係share咁用,會知道其他人買咗咩,而有個絲打買咗啲L'Oréal grp嘅嘢,比啲人check 到, 然後放上post到討伐, 仲話如果個位絲打再買L'Oréal grp嘅嘢就post佢啲個人資料上去
啲人簡直係癡撚線

我都記得呢件事
真係癡q線
人地私癮黎嫁
睇人買咩都算啦
仲要恐嚇人
不過個陣個個怕左佢地冇人敢話佢

我應該又無追post
不如佢地寫個proposal立法唔比人買loreal group啦
買嘅人無資格有私隱
兼且要被剝奪香港人身分
因為佢無資金做香港人而且好黑心!

都癡左唔止孖筯架啦
幾億條都黎緊頭呀

好似話個人係同人夾
仲要開shop 再賣loreal gp啲野

變相運費超低 再去賺錢
不過都唔應該要脅人
有啲野真係太誇張
自己已經冇點用loreal gp
其實有用多原因
1.大陸人圍撚住晒 highend既啲包裝愈黎愈柒
2.好cheap 上至ysl下至maybelline lorealgp係派好撚多野出去 但wfc消費者
...太長唔quote

我就港獨派既
唔用loreal group因為brand building問題
同以上一樣
唔係因為hocc單野
好似樓上都有絲講鍵盤戰士一樣
因賣港而反brand 咁好多brand都要反
所以就係話 唔好為反而反 雙重標準

唉係香港好難避
香港市場好窄 幫襯極都嗰幾個老細
化妝品仲易避 因為其實好多外國brand都唔算貴又好用
但衣食住行呢
我同男朋友都唔想幫襯咁多奶共既野
唔係佢講 我都唔知gogovan係紅底
但朋友話去食茶木 唔通話唔去咩

D brand向中國跪低 當然唔想見到
但唉 一盤生意黎 個個國家經濟都冇以前咁好
中國啲土豪貪埋咁多 買得起 有錢唔賺咩

經濟市場係自由既
我自己set個標準都係喺brand building
即個brand擺到明話自己奶共
咁就
一個business點可以同政治扯上關係
終於追哂
完全燒着左
新手求救
化完妝T字位出油出到反哂光
點搞

我都係用油 但我用bio oil
係咪好奇怪

無話奇唔奇怪 自己皮膚承受到無問題就ok啦

我本身用開保濕精華 但keep住出暗粒
做facial個姐姐就話我係太乾
我就諗住試下轉用油 咁啱有枝bio oil喺手

點知用完真係好返晒
仲要啲唧暗粒既印都退得好快
依家keep住當精華用

我用緊minon moist gel pack再加the ordinary b5
暫時都仲頂得住
遲下再乾燥啲應該要用番雪花秀

我之前見the ordinary咁平諗住應該係伏
點知勁多人讚

佢啲野其實唔錯架 可惜熱門產品成日都無貨

我有用the ordinary既vit a同b3
B3用完之後出入冷氣房既話會有d乾同甩皮(但明明我t字位勁油) 同埋如果個排皮膚敏感少少既話會拿拿地
Vit a就用完之後皮膚穩定左

我有買過bio oil
佢有vit e所以個時試下用黎去印
點知對我黎講太油 所以爆晒瘡唔多啱我用

其實我會問幸福肌同ezskin係因為我本身用緊幸福肌
係幾好用但佢對銀包唔係咁友好
但又怕重新試新野既話會有唔適應/唔啱用既情況出現
難得搞返好塊面少少唔想佢又爛過

我發現我自己既話 做好深層清潔同得閒補下濕就會唔爛面
依家用緊dmc黑凍膜 大概隔幾日用一次
得閒用下bb頭mask
皮膚滑左少少

好明你心情 我之前都經歷左好長時間既爛面
真係唔想再試

Between dmc黑凍膜我都有用
浮黑頭粉刺真係好掂
終於追囇

好多野想買但屋企已經好多野
點好

想問下大家有無mascara 胭脂推介?

Jo malone噴衫係唔係上中下咁噴?
我都last唔耐

清花香味既香水大家有無推介?

謝謝

我係係件衫到亂噴,跟住再叫人幫我係背脊噴兩下

啱啱見到有絲打用hazelnut
我又想去試下

果個絲打就係我
你去試下啦,我覺得幾好聞好秋天,但如果比我再揀過我會買30ml
終於追囇

點好

我都last唔耐

謝謝

胭脂最近大愛pony effect既count on me
靚色 勁溫柔又百搭
Catie都有介紹

好靚
邊到有得買絲打?
終於追囇

點好

我都last唔耐

謝謝

胭脂推nars,但小心重咗手
Mascara一直用開mj kiss me都唔錯
好懷念kiss me最舊個款棗紅管
出極新嘅好似都無佢咁好用

我有nars orgasm 但未用
好閃下

我油眼用mascara 好易溶

我成日個胭脂都好重手有無方法可以避免絲打?

謝謝

快啲用啦,佢啲金粉勁靚呀
油眼聽講rmk唔溶
不過都成三舊水一支
胭脂重手就喺紙巾上印吓再上面~

唔會太閃太over咩?
聽日試先
Thank you 絲打

我覺得唔會呀
我個盒都買咗有七年
但都好似未用過咁
想買過盒新嘅 擺太耐唔係咁好

七年都仲用?
你好少用?

無話奇唔奇怪 自己皮膚承受到無問題就ok啦

點知用完真係好返晒
依家keep住當精華用

我用緊minon moist gel pack再加the ordinary b5
暫時都仲頂得住

點知勁多人讚

B3用完之後出入冷氣房既話會有d乾同甩皮(但明明我t字位勁油) 同埋如果個排皮膚敏感少少既話會拿拿地

我有買過bio oil

得閒用下bb頭mask
皮膚滑左少少

真係唔想再試

浮黑頭粉刺真係好掂

試過重度爛面爛到出水搞左大半年先好番 我而家一轉季有少少面痕就會驚到訓唔到覺
終於追囇

點好

我都last唔耐

謝謝

好閃下

謝謝

油眼聽講rmk唔溶
不過都成三舊水一支

唔會太閃太over咩?
聽日試先

我覺得唔會呀
我個盒都買咗有七年
但都好似未用過咁

七年都仲用?
你好少用?

買嗰陣成日用,但因為用量好少所以仲係無少過,近呢幾年無乜掂過,擺太耐唔敢用又唔捨得扔,所以諗住買過新嘅
而家用緊蒲公英蜜粉
終於追囇

點好

我都last唔耐

謝謝

我又想去試下

果個絲打就係我
你去試下啦,我覺得幾好聞好秋天,但如果比我再揀過我會買30ml

原來係你
如果超鐘意其實100ml抵d
但有排用
我屋企仲有想用完先
但又爭札
終於追囇

點好

我都last唔耐

謝謝

好閃下

謝謝

個掃hi完鄧一鄧先再上

用個好鬆既掃上 我就用rt
再好似絲打咁 鄧一鄧先上面
再唔係就買過隻淺色blush
Muji有隻最淺粉好靚
唔知咩色 寫日文冇英文色號
但係架度最淺就係了
嗰個post啲人仲癡線到會check 啲人係sf買咗咩,因為有啲acc 係share咁用,會知道其他人買咗咩,而有個絲打買咗啲L'Oréal grp嘅嘢,比啲人check 到, 然後放上post到討伐, 仲話如果個位絲打再買L'Oréal grp嘅嘢就post佢啲個人資料上去
啲人簡直係癡撚線

我都記得呢件事
真係癡q線
人地私癮黎嫁
睇人買咩都算啦
仲要恐嚇人

我應該又無追post
不如佢地寫個proposal立法唔比人買loreal group啦
買嘅人無資格有私隱
兼且要被剝奪香港人身分
因為佢無資金做香港人而且好黑心!

都癡左唔止孖筯架啦
幾億條都黎緊頭呀

好似話個人係同人夾
仲要開shop 再賣loreal gp啲野

變相運費超低 再去賺錢
不過都唔應該要脅人
有啲野真係太誇張

佢地班人仲不斷口頭禪loop咁提住添
終於追囇

點好

我都last唔耐

謝謝

靚色 勁溫柔又百搭
Catie都有介紹

好靚
邊到有得買絲打?

我喺一間ig store買 佢有門市喺旺角
我唔敢開名 好似幫人賣廣告咁
好似70幾蚊左右 勁抵玩
終於追囇

點好

我都last唔耐

謝謝

我又想去試下

果個絲打就係我

原來係你
但有排用
我屋企仲有想用完先
但又爭札

如果你唔係有好多香水 咁可以買100ml日日用
但如果你係有幾枝香水 咁我會建議你買30ml 因為有太多香水未必日日用同一枝

好閃下

謝謝

油眼聽講rmk唔溶
不過都成三舊水一支

唔會太閃太over咩?
聽日試先

我覺得唔會呀
我個盒都買咗有七年
但都好似未用過咁

七年都仲用?
你好少用?

買嗰陣成日用,但因為用量好少所以仲係無少過,近呢幾年無乜掂過,擺太耐唔敢用又唔捨得扔,所以諗住買過新嘅
而家用緊蒲公英蜜粉

都係nars?
我又明白
所以我之前將d好耐d化妝品丟左
係唔捨得
但你會知道
好快會有新家庭成員
終於追囇

點好

我都last唔耐

謝謝

好閃下

謝謝

個掃hi完鄧一鄧先再上

Muji有隻最淺粉好靚
但係架度最淺就係了

試下先 thanks 絲打
講開掃,大家有無見過fb之前好多人share 個十秒洗掃機?
終於追囇

點好

我都last唔耐

謝謝

靚色 勁溫柔又百搭
Catie都有介紹

好靚
邊到有得買絲打?

我喺一間ig store買 佢有門市喺旺角
我唔敢開名 好似幫人賣廣告咁
好似70幾蚊左右 勁抵玩

顯色嗎?
終於追囇

點好

我都last唔耐

謝謝

好閃下

謝謝

個掃hi完鄧一鄧先再上

Muji有隻最淺粉好靚
但係架度最淺就係了

講開掃,大家有無見過fb之前好多人share 個十秒洗掃機?

用個啲不如手洗仲快仲乾淨啦
終於追囇

點好

我都last唔耐

謝謝

我又想去試下

果個絲打就係我

原來係你
但有排用
我屋企仲有想用完先
但又爭札

如果你唔係有好多香水 咁可以買100ml日日用
但如果你係有幾枝香水 咁我會建議你買30ml 因為有太多香水未必日日用同一枝

都多呀
試下隻味睇下點再買30ml先
啲人簡直係癡撚線

我都記得呢件事
真係癡q線
人地私癮黎嫁
睇人買咩都算啦
仲要恐嚇人

我唔知係咪因爲咁
我幫手買cp she palette 有絲要
嗰排唔得閒 佢交收到我又未收工
我寄又怕我知地址
順豐留電話又驚
我連佢名都唔記得 鬼得閒起你底咩
宜家諗返佢可能見證過咁癲既時期所以先咁保護自己

多得果位絲打,我先可以買到SHE同YES 多謝戇鳩絲
終於追囇

點好

我都last唔耐

謝謝

好閃下

謝謝

個掃hi完鄧一鄧先再上

Muji有隻最淺粉好靚
但係架度最淺就係了

用個啲不如手洗仲快仲乾淨啦

好似即刻乾

點知用完真係好返晒
依家keep住當精華用

暫時都仲頂得住

點知勁多人讚

我有買過bio oil

得閒用下bb頭mask
皮膚滑左少少

真係唔想再試

浮黑頭粉刺真係好掂

試過重度爛面爛到出水搞左大半年先好番 我而家一轉季有少少面痕就會驚到訓唔到覺

咁嚴重 絲打係皮膚敏感定咩?
我係一轉季皮膚就好易爆敏感粒
之前又會係咁生粉刺暗粒搞到好唔平滑
仲唧到成面都係印
啲人簡直係癡撚線

我都記得呢件事
真係癡q線
人地私癮黎嫁
睇人買咩都算啦
仲要恐嚇人

我唔知係咪因爲咁
我幫手買cp she palette 有絲要
嗰排唔得閒 佢交收到我又未收工
我寄又怕我知地址
順豐留電話又驚
我連佢名都唔記得 鬼得閒起你底咩
宜家諗返佢可能見證過咁癲既時期所以先咁保護自己

多得果位絲打,我先可以買到SHE同YES 多謝戇鳩絲

唔怕生壞命 最怕改壞名
終於有人講
我仲以為一直以黎得我咁諗
我都有睇開隔離post
本身淨係勸喻人地唔好用Loreal gp既野
之後直情隻字都不能提
提親都起晒鋼咁真心覺得痴撚線
唔係話唔關心政治
但化個妝洗唔洗搞到咁複雜
成班根本就又虛偽又小圈子
個個係度做keyboard fighter
係連登講到好兇狠 點樣抵制loreal gp乜乜乜
現實中 如果有日loreal gp搞開倉
我肯撚定呢班抵制閪會狗衝去掃貨
但返到黎連登就提都唔會提
扮咩清高je
口講抵制 現實狗衝
On撚鳩
根本最撚假就係呢班女人
啱啱見到有人share the ordinary
有無絲打都用過?

我見好壞參半
有無絲打可以分享下?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞